Svadba bez čepčenia a popolnočných šiat

Ahojte kočky, chcela by som počuť Váš názor, pretože zatiaľ som sa nestretla s moc pozitívnym ohlasom. Svadbu budeme mať v apríli o 17:00, čo je presne za mesiac a budem sa vydávať v 7.mesiaci tehotenstva. S priateľom na tradície moc nie sme, celkovo na veľké ovácie okolo svadby, takže sme sa rozhodli, že nebudeme mať čepčenie a následne sa ani nebudem prezliekať do popolnočných šiat, pretože popravde budem rada, keď sa ešte o mesiac napchám do svadobných, ktoré sú krásne a schovajú mi aj bruško a chcem si ich užiť. Keď sme to oznámili rodinám, tak s tým moc nesúhlasili, že predsa na každej svadbe býva čepčenie a keď nie čepčenie, tak nevesta sa musí prezliecť, ale ja som vravela, že budem rada, keď vydržím do polnoci, predsa len budem už v 7. mesiaci a chcem si šaty užiť. Potom sme aj rozmýšľali, že čím nahradiť čepčenie, aby sa hostia náhodou nenudili, nechceme žiadne svadobné video, ohňostroj ani lampióny. Ďakujem za každý názor a nápady :-)
Odpovedať
@sia137 ahoj, ja som bola na dvoch svadbach, kde sa neriesilo ani odcepcenie, ani popolnocne saty. Konkretne na jednej bol tiez jeden z dovodov tehotenstvo v 6 mesiaci. Nikto z hosti to neriesil. Je to tvoja vec. Nie, uz nie na kazdej svadbe to musi byt, a tym, ze to na tvojej nebude, tak sa nic hrozne nestane. Hostia pojdu este na xy svadieb, kde to budu mat a tam si to uziju ked chcu. Poradit ti sice moc neviem cim nahradit odcepcenie, lebo sama mam takeho chrobaka v hlave, ze to mat nebudem. Lampiony, balony, ohnove show ma nejak extra nelakaju. Mozno to len preklenut nejakm tancom, hrou... neviem presne. Ale kazdopadne ked to nechces, tak to nerob. Aspon u nas to tak je, ze to nas den. Nikto sa na to urazit nemoze.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam v maji svadbu a tiez nemame cepcenie ani odobierku nic...berieme sa druhykrat a tento krat v kostole..cca 80ludi .. nejako to neriesim ,bude taka klasika , najeme sa zatrsame a rano domov..
Odpovedať
Profilova fotka
Este som nebola na svadbe, kde by to nebolo, ale nevadilo by mi to, a koniec koncov to hostom moze byt jedno, je to vasa svadba a mala by byt podla vasich predstav. Pokial sa hostia dobre najedia a zabavia, tak to ze nejake cepcenie alebo prezliekanie do popolnocnych siat nie je, si ani nevsimnu, resp. to nebudu riesit :) Ale keby som bola v tvojej kozi a chcela to nejako "nahradit" asi by som zvolila k svadobnym satam nejaky novy doplnok co by ich osviezil, trebars nieco farebne do vlaskov, mozno farebnu stuhu na saty ak by to pasovalo a zenichovi by som vymenila farebnejsieho motylika/kravatu. A zvolila by som nejaky polnocny novomanzelsky tanec. Ten chceme aj my, aj ked budeme mat aj cepcenie aj prezliekanie, ale chceme si zatancovat este jeden taky tanec nas na nasu oblubenu pesnicku, ktora sa nehodi na prvy tanec. Hlavne je aby ste sa vy citili fajn a bolo po vasom :)
Odpovedať
pre mna prva svadba, ani tehotna nie som a svadbu budeme mat bez odobierky aj cepcenia....bola som na svadbach kde nic z tohto nebolo a neviazla zabava...prave mam pocit ze cim viac sa toho navymysla, tym menej si to aj ludia "uziju" lebo stale su len zatiahnuti do dakych zabav, ze sa ani velmi neporozpravaju...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme síce mali aj čepčenie aj prezliekanie, no nemali sme starejšího, odobierku a ani tanec s rodičmi, urobili sme si to tak ako to vyhovovalo nám a možno to nikomu ani nevadilo, alebo nám to nepovedali. Páči sa mi nápad beiatriss, že by ste mohli dať nejaké výrazné doplnky po polnoci... Určite budeš hádzať kyticu, a tým symbolicky nahradíš aj čepčenie... a manžel bude hádzať podväzok takže týmto to máte v suchu ;) prípadne ak máš pocit, že by sa ľudia nebavili, skúste sa dohodnúť s DJ nech Vám povymýšľa nejaké hry napríklad ten topánkový kvíz má vždy úspech, prípadne spoznávanie partnera so zaviazanými očami... V každom prípade, tak ako radili nám, posúvam radu ďalej: JE TO VÁŠ DEŇ! Urobte si ho podľa seba a nenechajte si ho kaziť nikým! Držím palčeky
Odpovedať
ahoj :) my osobne nebudeme mať žiadne tradície, ani starejšího, ani odčepčenie, niesme tiež vôbec na takéto takže si to robíme podľa seba:) ale po polnoci sa pôjdem prezliecť :D len tak si odídeme a prezlečieme sa :) takže je to Váš deň a spravte si ho podľa seba :)
Odpovedať
@beiatriss ďakujem, toto je veľmi dobrý nápad, pod prsiami mám na šatách pás, ktorý oddeľuje spodnú spustenú časť, tak tam by som dala farebný pásik vo farbe výzdoby a priateľovi tú kravatu tiež vo farbe výzdoby, len sa obávam, čo s účesom, lebo budem mať rozpustené natočené vlasy robené na to, aby držal ten závoj, tak aby to nevyzeralo škaredo, keď ho dám dole...
Odpovedať
Profilova fotka
@sia137 neboj, ak máš šikovnú kaderníčku, poradí Ti, ako sa dá upraviť účes aj bez závoja alebo si zabezpeč nejakú sponu do vlasov vo farbe výzdoby a tú si tam potom pripneš
Odpovedať
Profilova fotka
@sia137 Skus sa poradit s kadernickou alebo tou, ktora ti bude robit ten uces, mozno vymyslite nejaku malu obmenu ucesu, aby bol pekny a zaujimavy aj ked pojde dole zavoj. Mozno vziat nejake pramienky od tvare a zopnut ich vzadu, trosku ich vypnut nejakou sponkou alebo ked uz celkom, ked ti pristanu celenky a sa ti pacia, mozno to by tiez nebol zly napad :)
Odpovedať
no, v prvom rade - nehovoriť rodinám, že nebude čepčenie :-D lebo budú zapárať a presviedčať.... ja som čepčenie tiež nemala, ani starejšieho, ani odobierku (len redový, keď som sa nenápadne vytratila prezliecť sa do popolnočiek) a nikto neriešil, lebo by už aj tak bolo neskoro :-D babka sa pýtala, že ako to budem riešiť, či mám kroj, povedala som, že nie, nebude nič... ani nebolo a všetci to prežili :-) spravte si, ako vy chcete, čo dnes na svadbách býva a nebýva, je už tak pomixované, že je to jedno :-) na svadbe nemusí byť nič :-) a môže byť všetko.. a na našej svadbe sa napriek tomu nikto nenudil, zábava do 6:00, ešte nás museli prísť v hoteli poprosiť, aby sme končili, že sa idú chytať raňajky :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?