Rédový tanec alebo ako to urobit inak

Ahojte :) poradte mi akymi sposobmi sa da urobit redovy tanec..okrem toho ze sa urobi odcepcenie a potom si svedok sadne na stolicku a vybera peniaze za tanes s nevestou a zenichom. Su aj ine sposoby ako sa daju vyberat peniaze?:))
Odpovedať
@lussy1305 ahoj :-) u nás sa napr. redový nerobí.. Ale čo je zvykom, tak príde "cigánka" s malým dieťaťom - bábikou a chce ho podhodiť manželovi ako ľavobočka.. chodí po sále a narieka, že ako ho ona vychová.. Tak nech jej prispejú :-D. Ale podľa mňa sa to aj bez toho zaobíde.. Kto ti bude chcieť dať peniaze, tak ich dá rovno ako svadobný dar :-) Mne to prišlo vždy také zmätočné, že uprostred zábavy sa začnú otvárať peňaženky :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojik u nas je zase zvykom, ze sa netancuje redovy, ale vencekovy tanec. ide o to, ze netancuje len nevesta, ktora akoze vytancuje peniaze, ale tancuju obaja manzelia. dievcata sa idu vytancovat z chlapom a chlapci zase so zenou. nech obaja prispievaju do spolocnej "kasy" dopredu zvoleni dvaja ludia /u nas su to svedkovia/ maju za ulohu ze jeden zbiera peniaze do klobuka /taniera, misky-co je poruke/ druhy nalieva do poharika, ktori musi kazdy tancujuci supnut do seba-to je ako zaplatenie za to ze dal novomanzelom peniaze :) ked sa tanec skonci kazdi dostane darcek(podakovanie)
Odpovedať
ahoj, aj u nas sa robi tak ako napisala danusskaaa (okrem toho darceka)
Odpovedať
@lussy1305 My nebudeme mat ziadny takyto tanec, ak nam niekto chce dat peniaze, da nam ich ako dar :) Ze existuju nejake redove tance a vencekove, som sa dozvedela az v tychto forach :D
Odpovedať
@lussy1305 ahoj, v mojom regione po tanceku s nevestou pride tancujuci k stoliku, kde krstna mama nareze kusok torty a naleje poharik tvrdeho (je tam s nou nejaky muz, ale uz neviem kto) a tancujuci da peniazky do misy/kosika. Cize je to podobne, ako pises, ale nie je to ze sedi niekto na stolicke a doslovne vybera peniaze.
Odpovedať
baby prosim vas vysvetlite mi co je to ten redovy tanec? nejako tomu nechapem ... je to odcepcenie? alebo nieco ine ?
Odpovedať
ani my o polnoci nebudeme mat nijake taketo tance, lebo uz mame dve deti,ale chceli by sme tam nieco dat,len nevieme co...lebo len tak sa prezliect do druhych siat bez nicoho mi pride take divne..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?