Pytačky od rodičov :-)

Ahoj baby, sukromne zasnuby ktore prebehli len medzi nami dvoma sme mali uz pred pol rokom, ale moja maminka to vtedy tazko prezivala ze preco si ma nikto nevypytal od nej. Tak sa chcem opytat, ako prebiehaju pytacky? Moj pride s kyticou a s rodicmi k nam? Svadbu mame 11.6.2016 ale este sme to rodicom neoznamili, lebo neviem ci sa to robi na tych pytackach? Asi by bolo odveci najskor oznamit termin a potom urobit pytacky ci? Este som sa nevydavala tak neviem :-D Dakujem za kazdu dobru radu :-)
Odpovedať
@modrenoznice vsade su ine zvyky, moj to urobil podla seba, uz sme vedeli ze sa vezmeme, len ma este oficialne nepoziadal o ruku, ani s mojimi rodicmi o tom nerozpraval, len sa to proste "vedelo". spravil to tak, ze dosiel k nam (ja som nebola doma), mamke dal kyticu a poprosil ich, ci by ma mohol poziadat o ruku, lebo ma lubi a take oficialne recicky. nasi suhlasili (co ine im ostavalo :-D), potom spolu pozerali telku a cakali na mna a ked som dosla, poziadal o ruku aj mna. povodny plan bol pozvat rodicov do restauracie na druhy den a pokecat o svadbe, aby sa dohodli, co sa aj stalo, ale asi bolo lepsie, ze sa manzel bol spytat najprv mojich rodicov, dost stupol v ich ociach, ze sa na take nieco v dnesnej dobe odvazil :-D
Odpovedať
Ahoj, tak u nas to prebiehalo nasledovne: priatel ma poziadal o ruku v sukromi, oznamili sme to nasim...no a dohodlo sa stretnutie - obed, ktory sa robil u nas doma. Priatel prisiel aj s rodicmi - mal kyticu pre mna, aj pre moju mamku, pre ocka flasu...no a prihovoril sa im, s tym, ze mna uz poziadal o ruku a suhlasila som, ale ze by chcel aj od nich dovolenie, a teda poziadal ich o moju ruku :) no a nasi suhlasili :) ...sme sa vybozkavali vsetci, isli sme sa napapat a potom sme sedeli a debatovali - uz aj o predstavach a terminoch svadby, atd. Bolo to mileee :-D
Odpovedať
@modrenoznice U nás to prebiehalo tak, že sme sa zasnúbili kvázy v súkromí, ten môj prišiel za mnou a pred domom ma požiadal o ruku....potom sme boli u nás, a na druhý deň som mamine ukázala prsteň, že aha čo som dostala....keďže to bolo také "dlhodobejšie" zasnúbenie tak sme to nechali tak....potom keď sme sa minulý rok rozhodli už na presný dátum svadby, tak sme to oznámili našim. A také oficiálne zásnuby (u nás pýta o ruku dievčaťa rodičov otec chlapca) tak sme ich spojili s našimi promóciami, zobrali sme všetkých na obed a tam sa postavil môjho ocino a spravil akože prípitom, na to že sme zvládli školu a tak a potom povedal a zároveň by som Vás chcel drahý Mackiny rodičia požiadať o jej ruku pre nášho Milana. A naši síce vedeli, že to budeme robiť takto cez promócie boli riadne prekvapení, mamine aj slza vyšla z oka veľmi veľmi pekné to bolo a aj ja som mala dokonca riadne motýle v bruchu keď som to takto počula:)
Odpovedať
@modrenoznice u nas to bolo podobne ako u betusb... po tom, co ma drahy poziadal o ruku, sme to oznamili rodicov a o tyzden sa u nas spravil slavnostny obed...drahy prisiel aj so svojimi rodicmi k nam, mne aj mamine priniesol kytice a sestre dal ruzicku, ocovi flasu a ked sme sa vsetci usadili, pripili si (na odvahu :-D) povedal, ze ako uz vedia, poziadal ma o ruku a ja som suhlasila a chcel by teda aj ich poziadat o suhlas... na to nasi nieco povedali, zapriali nam vela stastia... potom sa postavila aj jeho mamka (co ma milo prekvapilo) a povedala nieco v tom zmysle, ze sa nam velmi tesia, s radostou ma prijmu za svoju dceru a budu sa nam snazit pomahat ako budu vediet... pripitok a obed... potom volna debata :-)
Odpovedať
Dakujem inspirujem sa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?