Musia byť šaty na redový tanec červené?

Profilova fotka
Veľa krát som tu videla, že majú baby jedny popolnočné a jedny šaty na redový. A tie sú u všetkých červené. Je to nejaké pravidlo? Ja budem mať odčepčenie a chcela by som byť v kroji, dalo by sa to takto nahradiť? Ak by som nebola..majú byť tie šaty striktne červené? Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Napriklad u nas na Liptove, nemame redovy tanec, ale vencekovy, to znamena, ze vsetci svadobcania sa postavia do kruhu , v strede su mladomanzelia a bud krstna mama alebo druzica, ktora vybera peniazky a za to hostia tancuju.. Viem, ze na redovom tancuje len nevesta, no u nas na vencekovom aj zenich.. Takze v tomto pripade je asi jedno ake mas saty :) Ja konkretne budem mat cervene, lebo sa mi pacia, no uz som videla aj nevesty, ktore bud v kroji tancovali, alebo vo farebnych satach :)
Odpovedať
Profilova fotka
u nas na vychode je prave zvykom tancovat redovy tanec, pre ktory je typicky kroj. Niekedy sa to tancovalo iba v kroji. Neskor sa kroj zacal nahradzat cervenymi satami. Takze dnes je to tak 50:50, niekto si da kroj a niekto cervene saty. Ta cervena je tam prave preto, ze to nahradza kroj. Ja osobne som zvolila kroj, pretoze sa mi to na ten redovy hodi a je to podla tradicie. Saty su sice pekne, ale su to len saty a podla mna nikdy nemozu nahradit krasny slovensky kroj. :-) Ale zalezi ake zvyky mate u vas. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
ja som tak isto mala kroj a nemenila by som je to zazitok mat uz len nasebe a tancovat v tom ... :-) ja som mala z Polomky :-) a nemenila by som :-) a tie fotky ptm ake su super ... a ten obrad zacepcenia ... vsetkych to dojalo :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?