Mali alebo ste nemali ODOBIERKU?

Ako to bolo u Vás?
Odpovedať
Profilova fotka
odobierku sme nerobili a nikomu nechýbala. viem, že veľa neviest ju ešte máva, ale nie je nevyhnutná. radšej ju nerobiť, ako robiť len preto, že "sa to patrí". ak spolu snúbenci žijú už pred svadbou, prípadne už majú aj deti, tak veľký zmysel odobierka nemá (iba z pohľadu poďakovania rodičom, ale to sa dá predsa urobiť aj inokedy/inak).
Odpovedať
@librarian veď ja ju tiež nechcem a práve preto sa pýtam, že ako to robievate vy. Ako ste to teda dali, keď ste nemali tú odobierku,.. teda programovo alebo ako to nazvať,.. urobili ste fotenie a čo ja viem, potom rovno sa zosobášiť? My budeme v mesiac obradu spolu 7 rokov a 7 mesiacov a spolu budeme bývať už nejakých 6 rokov a mne sa to nechce robiť,.. keď už takto spolu fungujeme i žijeme, ako vravíš.
Odpovedať
Ja som odobierku mala,ale to len kvoli tomu, ze manzel pochadza z kraja,kde je velka tradicia este aj v dnesnej dobe nosenia krojov. Cize sa obliekli jeho tety,starka,(dali kroj aj mojej mamke a sestram)zaspievali,bolo to pekne,nie velmi zdlhave. Osobne neviem ci by nejaka bola,ak by som mala extra zhanat subor,sebe kroj atd..
Odpovedať
@doris1 tak našťastie, my sme taká dvojka, že nikto z nás dvoch si na tom vôbec nepotrpí a nepotrebujeme to ;). Ale určite si to mala pekné :).
Odpovedať
Ja asi z rana neviem citat,:Dnap som o cepceni,nie o odobierke :D odobierku sme mali v hoteli kde bola svadba,tiez to bola taka rychlovka,nenasilna.:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@quixik mali sme obrad až o 16.00. dovtedy sme sa stihli pripraviť a absolvovať fotenie. potom sme išli už priamo na obrad. všetci hostia (vrátane rodičov) prišli priamo tam. žiaden zraz u rodičov sa nekonal. ľudia, ktorí majú radi tradície, môžu mať problém rešpektovať rozhodnutie snúbencov nemať odobierku, ale treba rešpektovať rozhodnutia snúbencov.
Odpovedať
@librarian toto sa mi veľmi pozdáva, ďakujem za Tvoj príspevok
Odpovedať
Profilova fotka
@quixik nemáš za čo. ;) podľa mňa by si nevesty mali vedieť presadiť svoj názor. vždy lepšie byť chvíľu "za tú zlú", ako po svadbe ľutovať, že svadba nebola podľa jej predstáv.
Odpovedať
@quixik My sme odobierku mali, aj ked som si tym nebola ista, nakolko uz dlhsie spolu zijeme :-D Nakoniec to vsak bol jeden z najkrajsich a najemotivnejsich momentov celeho svadobneho dna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mali sme ale taku rychlu asi 10 minutovu kamos precital nejaky text a my sme sa odobrali od rodicov a krstnych a sli sme do kostola. chceli sme co najmenej ceremonie nepaci sa mi to ako niekde este spievaju a vyzera to ako na pohrebe :D takze sme to dali velmi narychlo
Odpovedať
My sme nemali, nezdalo sa nám to dôležité, ale nikto to ani nečakal, takže sa žiadne nespokojné reakcie nekonali. My sme sa šli o 11:00 fotiť a potom rovno na obrad :-) Keď sa vydávala kamoška a bola som jej za družičku, tak si jej rodičia odobierku vydupali (mladí nechceli), a nikto ju nechcel robiť. Nakoniec to padlo na mňa, prečítala som tam nejaký test a bola som rada, že to je za mnou (aj oni) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, aj my máme ohľadom odobierky trochu pochybnosti...v čase svadby to budú už 2 roky čo spolu žijeme, čiže z tohto pohľadu bude bezpredmetná...každopádne môj budúci manžel nechce ísť ani na predsvadobnú noc odomňa preč! :D asi to bude len tak bez tradícií, že sa všetci stretneme pred úradom :/
Odpovedať
Článok sa načítava...
My máme svadbu v decembri a dodnes nevieme či budeme mať odobierku. My ju nechceme, ale mnohým z rodiny to pripadá maximálne neslušné. Keby zostalo všetko podľa nás, tak sa stretneme pred úradom.
Odpovedať
Profilova fotka
@kiks1 presne takto by to chcel aj môj partner :) ešte sme tieto veci reálne neriešili, pretože bude svadba až v máji ale tiež sa obávam reakcie rodiny, hlavne starých rodičov.
Odpovedať
Mne by bolo asi trapne stretnut sa rovno pred uradom....take suche...ale kazdy ako mu pasuje...aspon minimalne nejake podakovanie rodicom je podla mna na mieste..ale pokial nemate starejsieho a mate do odobierky niekoho nutit tak to asi nie...nasa odobierka bola velmi pekna a ani nie zdlhava..
Odpovedať
@nika_m U nás sa to tiež nepozdáva mojim starým rodičom a ani krstným rodičom, takže neviem ako to budeme riešiť. My už toľko času nemáme, ale snáď to nakoniec dopadne dobre, hoci už stresujem.
Odpovedať
@quixik ahoj, my sme odobierku nemali. pred odchodom do kostola sme mali kratke spolocne stretnutie, kde nam rodicia dali pozehnanie. neboli tam ziadni "divaci", bolo to sukromne, jedinecne, intimne.
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslim ze by odobierka mala byt :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Odobierka určite áno . Patrí sa , vo svadobnom dni na chvíľu zastaviť a poďakovať sa rodičom . ;-) https://vimeo.com/146507556
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?