Má si tá, ktorá chytí kyticu, nechať si ju pre šťastie?

Prosím čo si o tom myslíte?
Odpovedať
Hej, tak je to myslené, ale napríklad tá, ktorá ju chytila na mojej svadbe, si ju neodniesla... našla som ju potom medzi ostatnými kvetmi... tak ju mám nakoniec doma. :-)
Odpovedať
nie, nevesta si vacsinou necháva na pamiatku svoju svadobnu kyticu..bud ususit alebo sa vyhodí :-P ale co viem tak si ju neberie ta kocka
Odpovedať
@petka2011 dakujem.Ja som si chytila kyticu a manželia ma nechali odísť s kyticou až domov.Na druhý deň ju pýtali naspäť.To sa už podľa mňa nepatrí.
Odpovedať
@lussi251 no, to je take nevhodne, ano. Ja ked som chytila kyticu (a zafungovalo to, preto som potom hadzala aj svoju) tak si ju pozicali este na fotenie ale inak mi ju potom uz nechali. Nemala by som tu drzost, ked niekomu nieco dam, si to este pytat naspat.
Odpovedať
@petka2011 Tak v tom pripade ju asi nema hadzat...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som nehádzala svoju kyticu. Družička pripravila kyticu z gerbier, ktoré sme dostali (na pozvánke som mala napísané, že nevestu poteší jedna gerberka, nechcela som veľké kytice, to sú zbytočne vyhodené peniažky) a tú som potom hádzala. Takže mne ostala moja svadobná a bratrancovej frajerke tá druhá. Vlk sýty aj ovca celá :-).
Odpovedať
@kazunomiya Cítim sa po tom všetkom ako zladejka,pritom som im nič neukradla.Ešte mi nezabudli poznamenať,že oni za to dali peniaze,že za to zaplatili,že je to ich a že to potrebujú.Ze to zahadzovala symbolicky.Ale myslím,že mala povedať slušne v deň svadby,že si to chce ponechať,vtedy by to bolo v poriadku.Ďakujem moc za Tvoj názor a že si reagovala na túto otázku :-)
Odpovedať
tak to odpadávam lussi...to je čo za nevestu, na čo kyticu hádzala a pak ju chce naspať, veď o tom je ten zvyk, že tá čo ju chytí, tá si ju berie, keď o ňu nechcela prísť, na ktorú ... ju hádzala medzi vás...ľudia sú dnes už fakt čudní...
Odpovedať
@lussi251 necit sa tak, nie je na to dovod. v najmensom to neni tvoj problem, ale ich. A kasli na to, nerob si z nich hlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
u nás sa napríklad kytica vôbec nehádže, ale po odčepení sa hádže závoj ;-) ktorý sa potom samozrejme vráti neveste :-D
Odpovedať
čo som ja zažila, tak väčšinou hadzala nevesta kyticu ale nie svoju svadobnu /len v prípade ak ju naozaj chcela darovat/ ale kyticu podobnú, ktoru dostala pri vinšovačkach. Na tom nič nebolo, ved tam ide o zvyk a o princíp, že kto chytí kyticu od nevesty, na tom či je to originál kytica až tak moc nezáleží. Ak sa v tvojom pripade nechcela kytice vzdat, mala hádzat inu a bolo by to všetko ok.
Odpovedať
Povedali mi,že ma už v živote nechcú vidieť.Ja to cítim rovnako.No plačem kade chodím.Ja som im tú kyticu už nechcela vrátiť,keď tak po mojej svadbe..aby mi to šťastie nevzali,keď ma nechali odísť z tou kyticou domov.S druhom mám syna,ešte sme sa nezobrali.Toto bola svadba jeho brata.Tam mi ten môj povedal,že tento rok si ma vezme.A keď sa mi podarilo uchytiť tú kyticu,brala som to ako znamenanie a v tej chvíli som bola naozaj šťastná,až do vtedy kým k nám neprišli robiť za kvety takýto cirkus.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lussi251 ja som zazila, prave na tej svadbe, kde som chytila kyticu, nieco podobne (kvoli inej veci). Strasne neprijemne to bolo. V podstate ma obvinili ze som im skazila svadbu, a to pritom bolo hlupe nedorozumenie a opat, ked som sa o tom s druhymi ludmi bavila, tak to vyzeralo, ze chybu skor spravili oni a nie ja. Proste sa nezachovali k hostovi ako sa patrilo. Cize nieco velmi podobne som zazila, dokonca tiez ta kytica pre mna vtedy bola take znamenie. Mozem ta potesit - mne to vyslo. Do roka som stretla mojho terajsieho manzela. Hlavne je, aby si sa netrapila zbytocne tym, co nie je tvoja chyba. Aj ked stratit blizkeho priatela dost boli. Ale myslim, ze sa to casom ukludni... budu mat ine starosti ako tuto jednu kyticu. A kedze je to brat tvojho partnera, tak si myslim, ze este je sanca ze to doriesite... lebo budu s vami v kontakte pravdepodobne aj nadalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@lussi251 to ti vážne povedali, že ťa už nechcú vidieť?? kvôli kytici?? tak to je pre mňa silná káva...nevesta si mala poriadne rozmyslieť, akú kyticu chce hádzať...no v každom prípade, kašli na to ;-) oni sa zachovali hlúpo, nie ty ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lussi251 hlavu horu. Dôležité je, že tvoj partner si ťa chce vziať :-). Bola to ich chyba, nie tvoja. Mali hneď povedať, že ju chcú naspäť. Určite sa všetko vyrieši, len čo opadnú prehnané emócie. Držím palce :-).
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto je fakt sila čo tu čítam.... @lussi251 až mi rozum prechádza... btw. ja som svoju kyticu hodila, a aj som ju dotyčnej nechala, pre mňa samotnú svadobná kytica nemala veľký význam, skôr iné "rekvizity" som si odložila :) kytica by aj tak zvädla, a usušená prináša neštastie do domu, tak som tú šťastnú pokojne nechala, nech si ju odnesie :)
Odpovedať
Miesto šťastia žiaľ :-( Ešte nám povedali,že sme sa im prišli na svadbu len nažrať a ožrať.Čo sme sa najedli a vypili ako každý hosť na ich svadbe a slušne odtiaľ odišli.Vtedy ma už triaslo od zlosti a povedala som,teda kričala som nech zmiznú preč.Všetkým Vám moc ďakujem,ste zlaté.Toto zažiť neprajem naozaj nikomu.A pre umelý kvet,ktorý už niekomu poslúžil.
Odpovedať
prečítala som si všetky príspevky, strašné čo si zažila @lussi251 ja som tiež hádzala kyticu, ale inú , určenú na házdanie, svoju som si nechala, kamoška ju chytila ale ostala na stole, urobila si s priatelom pár fotiek s tou kyticou, neodniesla si ju domov, ale to som zistila až pri spratavaný stolov.
Odpovedať
@lussi251 .... nechapem preco na teba vyleteli, ved ked ju nechceli darovat, nemala ju nevesta vobec hadzat.... ja som si tiez chytila kyticu na svadbe mojej sestry, a ta mi hned s usmevom pripomenula, aby som si ju nezabudla ....
Odpovedať
@lussi251 jejda, to je uplne ako to co sa mne stalo. Mne vtedy zenichov svedok napisal ze som ich prisla vyzrat a ubytovat sa zadarmo (zenichova mama zachranovala situaciu ked som nemala odvoz domov, tym, ze mi ponukla prespat v hoteli)... a napisal mi co vsetko mi zela, a bolo to naozaj vrcholne odporne... Aj ked chapem ze bol zrovna nastvany (hoci nemyslim ze pravom). To su veci, ktore si nesmies pripustat, nech sa take skarede zelania vratia naspat k nim.
Odpovedať
Tvoja sestra má srdce na pravom mieste a s radosťou a s úsmevom ti posunula svoje šťastie :-)Ja sestru nemám,no dopriala by som aspoň niektorej z mojich kamarátok,aby sa povýdavali.Veď o tom to myslím celé je.
Odpovedať
@lussi251 kazdy ma nejake ine zvyky..ja by som sa napriklad neodvazila si tu kyticku nechat bez opytania..pridemi ze svadobna kyticka patri k neveste...tazko povedat, co sa medzi vam vstalo..pretoze ak pises, ze oni si ju prisli vypytat a ty si im ju nechcela dat... stastie nezavisi na kytici...
Odpovedať
To je tak, ked sa slovaci chytaju cudzich zvykov. Hadzanie kytice je prebraty zvyk- to ale vsetci vieme. Ked sa ho teda rozhodnem mat, tak nech je to tak, ako to ma byt. Kytica, ktora sa hadze medzi slobodne, sa uz nepyta spat. Hadzanim predsa darujete postupnost. Ta stastna, ktora ju chyti, ma byt dalsou na vydaj. Nie je na nej, aby riesila vracanie kytice a pod. Nedajboze sa ospravedlnovala, ze ju chytila a utekala ju vratit. Pokial kyticu nechcete dat z ruky, ci uz kvoli suseniu, ci inemu - ani nerieste tento zvyk. Je spolocensky nepripustne uvadzat ludi do pomykova, ci sa potom znemozit tym, ze ju pytate spat.
Odpovedať
Profilova fotka
@pollyanna tiez mam pocit, ze asi o nedorozumenie islo... aj u nas je iny zvyk... resp. ja som videla po svadbe otcovho brata, ze jeho nevesta si kyticku ususila a odlozila a tak som to urobila aj ja... musim ale rovno povedat, ze ja som kyticku ani nehadzala a bola pre mna velmi dolezita (rovno napisem, ze nie dolezitejsia nez zenich ;-) ) ... mozno doslo len k akemusi konfliktu medzi roznymi zvykmi.. hadzat kyticku nie je myslim slovansky, ale anglosassky zvyk a "moderny" najma z Ameriky... u nas na strednom SK sa skor traduje, ze vienok (zavoj) nevesty po jeho odnati si "najde" dalsiu slobodnu dievcinu", kt. sa ma do roka a do dna vydat... u nas napr. vzhladom na situaciu nebola prave "vydajachtiva deva" a tak aj ked sa starejsi pytal, ci niekoho "takeho" nemame, tak to napokon rozhodla nahoda a uvidi sa, ci pravdu mala... nuz aspon takto ti prajeme iste vsetky @lussi251, aby sa Ti prianie splnilo a "moj" zavoj ti posielam aspon takto.. (viem, ze "nasa" deva sa nenahneva, aj ked by sme sa trafili... Takze toto by mohol byt "nahradny zvyk", aby kyticka neveste ostat mohla a zaroven sa stastie dalsej naklonit mohlo... :-) avsak aj tu by som musela si zavoj vypytat naspat, lebo pozicany bol zo svadobneho salonu... a este dodam, ze ja by som si mozno ani nevsimla, keby tak niekto odisiel s tou mojou kytickou (pre mna bola velmi dolezita, a nehadzala sa, takze tazko povedat), lebo vzhladom na "povinnosti", kt. bolo stale dost, som to prehliadnut mohla, ako sa mohlo stat aj im... co samozrejme netusim.. :-)
Odpovedať
Oni po celý čas vedeli,že mám kyticu v ruke ja,do konca ma nechali s ňou odísť domov.Videli ma,že ju mám a nepovedali mi nič.Srdečne Vám všetkým ďakujem za milé priania a ľudské pochopenie.
Odpovedať
@lussi251 inymi slovami si to rozmysleli az na druhy den... to nie je podla mna pekne. a ked uz o nu prosili, tak sa nemali urazit ak si povedala nie. vsetko sa da riesit aj bez zbytocnych emocii.
Odpovedať
Profilova fotka
baby a kedy by sa mala hadzat kytica??
Odpovedať
Ja som hadzala druzickovsku,mojej by bola skoda.
Odpovedať
@wierkaa po obrade sa to robi... kym su este vsetky slecny tam, aj tie ktore nepojdu na hostinu. druha moznost je spachat to na hostine. ja som hadzala kyticu pred kostolom po gratulaciach :)
Odpovedať
Profilova fotka
pred tyzdnom som aj ja chytila kyticu... :) troska som sa o nu pobila, to je pravda... :D ale to bol taky mily zazitok... :D potom som si ju pekne odniesla domov, kde zvadla...a vyhodila som ju...ked nevesta hadze kyticu, je to len z toho dovodu, ze ktora kocka ju chyti ma sa vydat...na mojej svadbe to bude inak...ja svoju svadobnu kytickku venujem Maminke a zavoj dam niektorej kocke, ktora ma pred vydajom, alebo sa nevie k nemu dokopat a manzel sa pierko nejakemu chalanovi... :) tot vse a nebude nikto urazeny... :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?