Ľudové povery

ahojte, rada by som si kupila topanky na svadbu na ktorych su aj perly ale moja najlepsia kamaratka ma stale odradza ze na svadbe perly nemaju byt lebo vraj sa hovori "kolko peral ma nevesta tolko slz vyroni"…..poculi ste uz niekto o tom? Prosim o normlanu diskusiu, nie typu "kto uz veri poveram"…. rada by som pocula uprimny nazor na tuto poveru, dakujem
Odpovedať
ahoj, ja som to este vobec nepocula, a zatial snivam o perlovych sperkoch :-D tak dufam ze to budu iba slzy stastia! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
fuu kto vie co by na toto povedali vintage nevesty, perly a krajka zaklad :D sama budem mat perly... :)
Odpovedať
Ja tiež chcem perlové náušničky, dúfam, že zoženiem :) A myslím, že počet sĺz skôr závisí od toho, koho si žena vezme, nie čo si vezme :)
Odpovedať
áno, aj ja som počula, čítala, že perly na svadbe znamenajú slzy
Odpovedať
Profilova fotka
slzy šťastia... ? :)
Odpovedať
@agira teda na svojej svadbe som mala päťradový perlový náhrdelník, k tomu na ušiach perlové strapcovité náušnice, a na ruke trojradový perlový náramok :) never tým slzám :) perly sú stvorené na svadbu :) vždy som o nich snívala a preto som ich mala :)
Odpovedať
ano, pocula som o tom, ale neverim, ze nejaka vec dokaze ovplyvnit manzelstvo. manzelstvo a aj svadba je o ludoch a nie veciach. teda... mala by byt :P myslim si vsak, ze ak niekto niecomu fakt veri, tak sa to moze stat, tak si to do istej miery moze privodit.... ak niekto veri, ze perly prinajasu v manzelstve smolu, tak nezhody bude zvalovat na perly, aj ked tie chudatka za to nemozu. ak by som ja mala verit na povery, tak to teda dopadnem :D svadba bude v maji, chystam sa mat perly, nebudem mat nic modre, pozicane a neviem co este :P
Odpovedať
Profilova fotka
ja som raz čítala o tejto povere, ale slzy môžu byť aj radosti a šťastia, takže ju nemusíš hneď brať ako negatívum. perly sa nechystám mať, ale len preto, že som si vysnívala iné šperky :) podľa mňa povery sa môžu splniť len ak im človek verí, pretože aj psychika robí divy. takže pokiaľ sa na poveru nejako neupneš,tak to by malo byť v pohode:)
Odpovedať
jej dievcence moc dakujem! ja neviem preco ale od malicka mam tendenciu verit na ludove povery. ale pravdu mate v dvch veciach - - clovek si provodi comu sam veri a zase aj slzy stastia su slzy….tak dakujem este raz! netvrdim ze si obleciem saty posiate perlamy ale perly ako doplnky urcite dam, dakujem :)
Odpovedať
Ja som túto poveru vôbec nepoznala, až nedávno som o nej prvýkrát počula od kolegyne. A je pravda, že som začala o perlách trochu pochybovať, lebo je pravda, že na niektoré povery dám, ale potom som si zaťukala na čelo, že čo blbnem :-) Ono je tých povier toľko (a nielen svadobných), že keby sme mali veriť všetkým alebo sa všetkými riadiť, tak neviem, ako by sme fungovali... Podľa mňa je to tak, ako píše @akitas - keď sa niečo nepodarí, vtedy máme tendenciu zvaľovať to na iných "vinníkov", či už je to čierna mačka, piatok trinásteho alebo perly na svadbe. Jedna z bežných povier je, že ženích nesmie vidieť nevestu v šatách pred svadbou, lebo to nosí smolu - a pritom kopec ľudí sa fotí deň pred svadbou; chcela by som vedieť, či sa všetci rozviedli :-)
Odpovedať
za mna asi takto - poveru poznam, uz hodne dlho ale brala by som to takto - na botickach predsa budu koralky a nie prave perly, nie? :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?