Ktorí muži by mali mať pierko?

vsetci alebo len niektori?
Odpovedať
Profilova fotka
zenich a druzba podla mna
Odpovedať
vsetci muži, svadobní otcovia a ženích väčšie
Odpovedať
my sme tuto otazku riesili nedavno tiez, jedna znama ma presviedcala, ze aj zeny by mali mat pierko :D..male pierka dame vsetkim muzom a ocinovy, krstnemu ocinovy a svedkom maju ist väcsie..:)
Odpovedať
Profilova fotka
u nas (ponitrie) je zvyk vsetkym muzom
Odpovedať
Profilova fotka
Mensie pierko by mali mat VSETCI svadobcania,vacsie svedkovia a rodicia :-).Zenich ma mat pierko zladene s kyticou nevesty,takze ine ako ostatni.
Odpovedať
u nas tiez ako pisala lilika.Vsetci
Odpovedať
mne sa páči, keď majú všetci svadobčania....teda muži pierka, a ženám vyrábam kvietky na ruku :)
Odpovedať
U nás mali všetci malé pierka, len slobodné dievčatá mali také kvietky na ruke, a veľké pierka mali svedkovia, rodičia a naši krstní rodičia.
Odpovedať
baby, myslite, ze hostom sa maju davat pierka aj ked obrad aj hostinu budeme mat na jednom mieste a je to uzavreta spolocnost? ci to jednoducho patri k svadbe a pierka treaba? Mne osobne sa pacia, je to taka mila svadobna zalezitost, ale neviem, aky je v tomto zvyk... dakujem za rady a nazory :)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to vec novomanzelov ako sa rozhodnu, niekde davaju vsetkym a niekde iba muzom. Ale co som sa ja stretla tak zvykli vzdy vsetkym. V minulosti sa daval rozmarin - ktory symbolizuje lasku, ktora mala zotrvat u mladomanzelov :-) Teraz uz su rozne pierka v roznych farbach a rozmarin sa velmi nedava, ale je to mile ak si oznacite svojich blizkych a tak kazdy vie, ze patria prave k Vam. My sme veru uz mali aj svadbu, kde v jednom zariadeni boli dve svadby a aspon sa poznali svadobcania kto kde patri :-) Tak ja som urcite za, je to pekna symbolika ;-)
Odpovedať
no a u nas bude mat pierko len zenich (aj to protestuje, ze sa mu predierkuje sako) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pierka by mali dostat len druzbovia - teda slobodni chalani + zenich a starsi druzba a u nas sa davaju aj rodicom...
Odpovedať
Článok sa načítava...
U nas mali vsetci - aj zeny aj muzi, pricom zenich mal najvacsie - kvet, aby ladil k mojej kytici, rodicia a surodenci mali vacsie a vsetci ostatni mensie..
Odpovedať
Profilova fotka
U nás na východe je zvyk dávať pierka len slobodným chlapcom čiže družbom. Samozrejme rodičom a ženíchovi, ktoré ladí s kyticou nevesty....Ale ja budem vyrábať aj kvietky na ruky pre družičky (slobodné)
Odpovedať
pokiaľ viem, a čo som bola doteraz na svadbách, pierko sa dáva ženichovi - najväčie a zladené s kyticou nevesty + jednoduchšia varianta všetkým ostatným mužom.
Odpovedať
presne ako spomínali niektoré žienky : u nás sa dávaju všetkým svadobcanom mužom - menšie pierka, vacsie svedkom a družbovi a najvýraznejsie svadobným otcom. Samozrejme ženách má pierko zladené s nevestou. Zenám žiadne pierka ani iné ozdoby by som nedávala, pretože to kazí dojem, ved nie každej sa to predsa hodí k oblečeniu :)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás je zvykom dávať všetkým... Ale musím uznať, že je celkom pádny argument, že niektorým ženám sa to proste k oblečeniu nehodí a navyše dať si predierkovať nejaké drahé šaty možno ani nenadchne všetky. Ak teda aj ženy nie, muži by mali mať všetci. U nás svedkovia mali rovnaké ako ostatní svadobčania, svadobní rodičia väčšie a manžel mal zladené pierko s mojou kyticou. Ale zas zo skúseností zo svojej svadby aj svadieb mojich sesterníc viem, že tí, čo prišli načas mali pierko a tí, čo meškali alebo sa niekam zatárali pierko nemali... Takže symbolika pekná, tradícia taktiež, ale skutočnosť môže byť iná. Je to teda na tebe ako sa rozhodneš. :)
Odpovedať
U nás má ešte väčšie pierko aj starejší. A inak majú pierka všetci muži, tak ako píšete ženích zladené s nevestou. Väčšie majú svadobní otcovia (mamky dostanú kytice) a svedok inak ostatní malé.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?