Komu sa na svadbe pripínajú pierka?

Ahojte, chcem sa opytat ako je to vlastne s pierkami, komu ich na svadbe dat? Ja by som bola rada keby bol pierkom oznaceny kazdy svadobcan, len neviem ci sa to hodi. Najma zeny si asi nebudu chciet pripnut nieco na saty aby si ich neznicili. Aky je vlastne zvyk? Dakujem :)
Odpovedať
@ceresnicka7 my sme mali pierka a odznaky. Pierka dostali družbovia a svadobný otec. Odznaky všetci ostatní. A keďže boli pekné farebné, aj kočky sa ulakomili :-) kto si nepripne, bude mať aspoň na pamiatku, s tým si hlavu nerob.
Odpovedať
myslím,že sa to dáva každému svadobčanovi, minulý týždeň som bola na svadbe ako družička a pripínali sme každému a ženy s tým nemali problém, treba sa ich opýtať, kde im to môžete pripnúť keby mali nejakú róbu :)
Odpovedať
@ceresnicka7 ja budem mat tri rozne typy pierok - pre rodicov, pre svedkov a pre ostatnych svadobnych hosti. Moje druzicky budu mat na miesto pierka kvetinovy naramok. Ak by si aj pierko vsetci svadobcania nepripli, zostane im na pamiatku ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@ceresnicka7 u nás je zvyk pripínať pierka chlapom - slobodným vľavo a ženatým vpravo. ale ak je u vás zvyk všetkým, tak všetkým a hostia by nemali namietať. ;-)
Odpovedať
U nás sa zvyknú pierka dávať všetkým mužom, bez rozdielu či je slobodný či nie. Ja som ešte robila aj náramky pre všetky ženy a niektoré to ešte nezažili, ale veľmi sa tešili, lebo im aspoň ostala pamiatka :-)
Odpovedať
všetkým....a dajú sa kúpiť úplne tenučké špendlíky, ktoré neurobia ani dieru do šiat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
pierka sa maju normlane pripinat vsetkym hostom, ale myslim ze je uplne v poriadku, ak sa ponuknete, a dama odmietne (z akychkolvek dovodov). Svadba tiez nie je o tom, ze musi mat kazdy pierko pod hrozbou smrti, ale je slusne aspon sa ponuknut.
Odpovedať
my sme dávali všetkým hosťom, ale na kamarátkinej svadbe dávali len mužom... :) záleží to len na tebe :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme boli zatial len na takych svadbach kde sa pierka pripinali iba muzom. Dievcatam sa maximalne davali na ruky naramky ale to mala iba jedna kamaratka. Ostatne davali iba chlapom pierka a inak nic
Odpovedať
Profilova fotka
U nás iba slobodným chlapcom a dievčatám náramky alebo nič je to aj dobre lebo na svadbach sa aj dobre zoznamuje tak všetci vedia kto je asi slobodný :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to nechali tiez na klasiku a pripinali sme pierka iba chlapom ale vsetkym. Aj slobodnym aj zenatym:-)
Odpovedať
V tomto už mám teraz celkom jasno, že pierka budeme pripínať chlapom a slobodným dievčatám chcem dať vyrobiť náramky:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
pierka sa pripinaju len slobodnym chlapom. avsak samozrejme, mozte si urobit ako vy chcete. u nas mal len zenich, otcovia a svedok zenichov :)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás sa dávajú všetkým, aj ženám, aj mužom.
Odpovedať
@ludmilka15 aj ja som tak mala naplanovane. ale zeny z manzelovej strany si povedali ze U NICH SA ZENAM NEDAVAJU, tak si nedali. ale boli na svadbe U NAS. hm. nevidia za tym tu robotu co s tym mame, kym vsetko pozhaname, aby bolo vsetko tip top. jednym smahom ruky to zrusia.
Odpovedať
Profilova fotka
@montrojruza no som na tom podobne, lebo u nich tiež nie je zvykom aby sa všetkým dávalo, tak ale ja urobím toľko koľko treba, dám to švagrinej na starosť nech popripína všetkým a hotovo, dúfam že nikto nebude vymýšľať
Odpovedať
@ludmilka15 ja som nezistovala dopredu ake su u nich zvyky. tiez som to dala svagrinej na starost, tiez som jej povedala ze vsetkym nech da. a dopadlo to ako dopadlo. az po svadbe som sa dozvedela dovod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?