Celý text piesne na čepčenie. Kde ho nájdem?

Ahojte dievcata, nemate / neviete nahodou cely text piesne "Zbohom ostavajte, mamickine prahy"? Idealne by bolo mp3, ale aj za text by som bola povdacna... Dakujem pekne! h.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Zbohom ostávajte 1. Zbohom ostávajte, hej, mamičkine prahy, [:čo vás prekráčali moje biele nohy.:] 2. Zbohom ostávajte, hej, materine kľučky, [:čo vás otvárali moje biele rúčky.:] 3. Bude vám, mamičko, hej, bude vám výhoda, [:bude vám vysýchať z okieneček voda.:] 4. Čo si to, sestrička, hej, čo si vykonala, [:keď si ty mamičku samotnú nechala.:] 5. Dajteže mi, mamko, hej, vášho požehnaní, [:kedyže dostanem od otca z Kanady.:] 6. Ostávajte zdraví, hej, otec i mamička, [:zbohom bratu milý, zbohom i sestrička.:] 7. Kamarátky moje, hej, všetky ste dievkami, [:akože ja budem žena medzi vami?:] 8. Kamarátky moje, hej, pomáhajte plakať, [:už ma nebudete medzi seba čakať.:] 9. Ani že na tanec, hej, ani na tie priadky, [:pomáhajte plakať, moje kamáratky.:] 10.Už si ty Anička, hej, už si ty raz naša, [:už sme zaplatili od tvojho sobáša.:] 11.Už sme zaplatili, hej, štyriadvadsať groší, [:už teba, Anička, nikto nevyprosí.:] 12.Kapusta, kapusta, hej, zelená kapusta, [:veď sme už zapchali všetkým ľuďom ústa.:]
Odpovedať
Super, baby prosim opisat mi ten proces cepcenia. Tento zvyk sa mi paci, ale my nebudme mat starejsieho na svadbe, no tento zvyk by som rada mala. A co vlasy? Bojim sa, ze uces, na ktorom bude pracovat doobeda kadernicka, cepiec pokazi. Poradte prosim jednoduchu variantu cepcenia. Kto s tym o pol noci pride? Kamaratky? Dakuejm!!!
Odpovedať
Ahoj kattum... ja si cepiec necham asi sit. Kto ma bude cepcit, to fakt zatial netusim... Ale chodia take folklorne subory... oni za noc pobehaju niekolko svadieb a cepcia... Asi tak to budem riesit. Myslim ze lasy toho vydrzia vela... VEd to budem musiet mat poriadne zafixovane, aby ti uces vydrzal od rana do rana... to nejaky cepiec nemoze pokazit... Btw kocky nejake ine pesnicky k cepceniu nepoznate?
Odpovedať
baykalac, dakujem Ti velmi pekne! Myslim ze prapovodny original asi nema uplne vsetky slohy, ale takto je toho viac. ;-) Kattum, ja mam to stastie, ze mam dve kamaratky, ktore vedia velmi dobre spievat, takze mi to zaspievaju a aj ma zacepcia. Ale myslim, ze je to fajn aj ked to robi nejaky ludovy subor. Neboj, cepiec Ti urcite nepokazi uces, on sa len zvrchu jemne pripne a dlho ho mat na sebe nebudes. :)
Odpovedať
helen a to aj v kroji na cepcenie budes, alebo ako? My mame svadbu v BA, moj drahy o svadobnych zvykoch ani sajnu, ja som z vychodu a co ja viem, tak tam sapo polnoci nevesta ide prezliect zo svadobnych siat, a ked sa vrati prezlecena, je redovy tanec a ona uz ma na hlave nejaku satku a aj zasterku. Ja som teda zvedava, ako na nasej svadbe pomixujeme tie vychodnarsko-blavacke zvyky :))
Odpovedať
ena, ano, chcela by som byt v kroji a aj moje druzicky co ma budu cepcit budu v krojoch (tie este musim pozicat) a aj moj vtedy uz manzel bude mat na sebe ludovu koselu a klobuk. Ja po polnoci hodim kyticu, pojdem sa prezliect do kroja, zacepcia ma, v kroji bude redovy tanec a potom pojdem do civilu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si myslela, ze je to tak, ze ked Ta cepcia, si este v svadobnych satach a vlastne tym sa to zmeni, ze Ta zacepcia a Ty sa pojdes prezliect do toho kroja a zacne redovy. Ale asi je to individualne, aky kraj, taky zvyk. Kde si pozicas kroje? Tu u nas stoji pozicanie jedneho asi 3tis Sk. Ja tiez chcem mat kroj na redovy.
Odpovedať
Dakujem za rady, uz sa teda o uces nebojim. Aj ja som myslela, ze cepcenie prebieha este v svadobnych satach. Ako vyriesit cepcenie, ked nebudeme mat kroje?
Odpovedať
baykalac, urcite sa to bude lisit tym krajom. ;-) kroje planujem pozicat cez bystricke ludove subory, mam tam zopar znamych kedze som sama bola dakedy ludovkarka, verim, ze to nebude take drahe. Pre seba mam svoj vlastny kroj (helpiansky), je velmi pestry takze sa bude hodit. :-) kattum, ak nebudete mat kroje, mozes sa kludne nechat zacepcit v svadobnych satach a tak aj odtancovat redovy. :-)
Odpovedať
kattum, v kazdej oblasti je iny zvyk. Napr. u nas to prebehne bez cepca. Krstna mama pocas pesnicky dava dolu zavoj (nevesta je este v svadobnych satach) a ten sa da slobodnemu dievcatu, kt. by malo byt o rok na rade. Potom sa idu novomanzelia prezliect do "civilu".
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
kattum, ja budem mať tiež čepčenie v svadobnom a asi nebudem mať čepiec, ale šatku... účes sa tak nepokazí. Aj redová odtancujem v svadobných...
Odpovedať
Profilova fotka
U nas sa napr. vobec nedava ani satka ani cepiec na hlavu nevesty, len sa jej zlozi zavoj a je to hotovo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojky u nas nie je zvyk volat starejsieho a jeho funkciu pri odcepceni plni prvy druzba trikrat sa pyta ci chces hlavnku stat alebo vienok snat dva krat odpovies hlavku stat a posledny krat vienok stat potom uz odcepcuju druzicky. Dava sa u nas satka a ta tak nenici uces ako cepiec zenichovy sa dava klobuk. Potom ich druzbovia vyzdvihnu na stolickach oni si pripiju a zahodia pohare ktore pozametaju prvy druzba s prvou druzickou. Prva druzicka si nasadi zavoj a ide sa tancovat s nevestou aj so zenichom (nie je zvyk ze by sa prezliekli do kroja staci ta satka a klobuk) a potom sa odchadza nevesta prezliect do polnocnych ja si to trosku pozmenim prezleciem sa do toho kroja a nebudem mat polnocne saty zostanem cely cas v kroji :) Zabezpeci mi ho kamoska ona je z tekova a tam babicky nosia doteraz kroje a vacsina mladych dievcat ich ma usitych tiez a obliekaju si ich na specialne prilezitosti :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte babenky...strasne surne zhanam tuu pesnicku-zbohom ostavajte mamickine prahy...prosim vas kto ju ma nemoze mi ju poslat na mail-wewericcka@azet.sk?dakujem vam krasne
Odpovedať
lienocka, mam ju tu na cd! ak pockas hodinku, tak Ti ju sitahnem do mp3. Proces cepcenia je kusok zlozitejsi, neviem ako presne chces dodrziet tradicie! Napis, co tam chce, ja Ti popisem, co sa robi aj co sa ku tomu spieva!SOm suborista, sama budem mat tak polhodinovu zavijanku v krojoch.
Odpovedať
uz ju mam, davam do mp3 o chvilocku Tu ju poslem na mail aj s popisom, co a ako :-) dufam, ze Ti pomoze! P.S ale je to pesnicka zahrana ludovou hudbou, dufam ze Ti to nebude vadit
Odpovedať
Uz som Ti to poslala...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
prosim vas neviete kde by som nasla celu verziu piesne zbohom ostavajte od dariny lasciakovej, ale este aj s uvodnou recitaciou... budem vam velmi povdacna. vopred vrela vdaka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ahojte, nemate niekto texty na cepcenie pre toho styka, co tam pobehuje s nozom a chce hlavku stat? nech vie presne, co ma hovorit, musim mu to nejak najst, ale neviem kde...
Odpovedať
sue001, skús dať do vyhľadávača "vienok sňať" a niečo tam určite nájdeš.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahoj helen....mám pre teba mp3 zbohom ostávajte a ak chceš opýtam, a prídu ti zaspievať aj na svadbu pri odpytovaní vás oboch....daj vedieť...som aj na fb....andrea adelina čekanová
Odpovedať
Profilova fotka
Sue mas IP ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby, zhanam mp3 zbohom ostavajte mamickine prahy do mojho svadobneho videa (sami si ho strihame), adinksa66 ak si este tu mohla by si mi ho prosim poslat? alebo niekto iny kto ho ma? diky moc mahrius@yahoo.com
Odpovedať
Profilova fotka
diky uz som nasla :-)
Odpovedať
babulky aj mne prosim poradte kde zohnat mp3 tejto pesnicky.. velmi pekne vam dakujem..
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj mimam, posli mi mail na kvasnica@rkband.sk a poslem ti tu pesnicku ako mp3
Odpovedať
trubac jeeeeeeej tak to velmi pekne dakujem.. mail som poslala... :-) ani nevies aku radost si mi spravil :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
prosím mohli by ste mi poslať MP3 na tú pieseň Zbohom ostávajte n mail zuzkabielesova@gmail.com musím sa to do 7.5 naučiť :) ďakujem veľmi pekne
Odpovedať
prosim prosim mozete aj mne poslat MP3 zbohom ostavajte? na email barbora.ambrusova@seznam.cz. Dakujem Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?