Ako zosúladiť čepčenie a redový tanec?

Profilova fotka
Ahojte, zacinam byt zufala.. prosim poradte.. Ja mam rodinu z vychodu, priatel je zo zapadu.. Chceli by sme na svadbe cepcenie a aj redovy.. viete mi poradit ako to zosuladit??
Odpovedať
Ahoj :) ved to tak byva po odcepceni ide redovy.Redovy byva po polnoci za to,ze uz sa netancuje s nevestou,ale s mladou pani.A za tu vysadu,ze si zatancuju s nou skor ako jej manzel,sa plati :)
Odpovedať
trocha som nepochopila ako si myslela to zosuladenie. som si myslela, ze odcepcenie ma len jeden priebeh a po nom sa tancuje redovy. ci to byva v kazdom kraji inak?
Odpovedať
Profilova fotka
Ono totizto na zapade sa to robi uplne inak ako na vychode.. pokial viem na zapade kroje a zdvihanie mladomanzelov na stolickach a podobne veci a na zapade cisto daju partu dole z hlavy a mlada ide tancovat redovy..
Odpovedať
Profilova fotka
No napríklad sa to robí tak, že dievčatá ti dajú dolu vienok (partu alebo závoj), tú potom chlapec zo súboru predáva svadobčanom, kto ponúkne viac - správne by to mal byť ženích (je to sranda, partu odkúpi za pálenku). Potom ťa baby začepia a tak ťa vezme chlapec zo súboru a poprosí svadobného otca (len frázou), aby mu dovolil si s tebou zatancovať.. a do toho začne hrať redový, par krát ťa potočí a potom už ide rodina.. keď sa všetci vystriedajú, ženích ťa vezme na ruky, vezmete peniaze a idete preč :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?