Ako svadobčanom naznačiť, že nechceme kytice?

Budeme mat cirkevny obrad na Slovensku, manzelia uz sme, zijeme v Prahe, takze tahat kvety sem, mi pride uplne zbytocne. A ani nie som typ, ktory by chcel nejake kytice alebo nieco podobne. Pri najhorsom od kazdeho jednu ruzicku a z tych sa potom vytvori jedna kytica. Ta ruzicka len pre tych, ktori si nebudu moct odpustit kvety :-D Jednu kyticu odviezt zvladneme a budeme ju mat aj kde uskladnit :-D. Chcela by som to dat do nejakej basnicky spolu s info o tom, ze chceme financny dar a nie materialny a taktiez s prosbickou, aby hostia nedorazili v dlhych "vecernych" robach a pod. ;-) Napada Vas nejaky versik? "Básničina" mi nikdy moc nesla :-D Vopred dakujem :-)
Odpovedať
Ahoj, ja budem mat tu istu situaciu. Tiez po svadbe budeme cestovat 220km s plnym autom, neviem si predstavit, ze trieskam este aj kytice! Dalsi dovod je, ze nechcem od pelu zaspinit svadobne saty, lebo by ma to vyslo dost draho, lebo pel sa neda vycistit. Predpokladam, ze v Sprievodnom liste, co budem posielat s oznamkami bude medzi inymi detailami aj napisana prosba o nenosenie kvetin.
Odpovedať
ja som s oznameniami posielala tiez taky list,kde boli vsetky informacie o tom kde sa kona hostina nejake linky na ubytovanie a na konci som napisala vsetky taketo veci,ze nech nam urcite nenosia ziadne dary a tak.nemusis to pisat ako basnicku mozno ked napises,ze budete mat po svadbe dlhu cestu tak to postaci.taktiez sa mozes zmienit o dress code.
Odpovedať
my sme to kazdemu povedali osobne, aby vedeli, ze si to vazime, ale tie kvety si zobrat nemozeme.
Odpovedať
Profilova fotka
ja ked som nieco podobne riesila tu na fore asi pred pol rokom nevesty ma sli ukamenovat, ze co to riesim pre boha ze kvety su nadherne a ze sa to roznesie po rodine, do kostola a na cintorin a neviem kde vsade a ze kopu si mozes nechat ake je to super. Lenze ja som presne to rozvlacat nikde nechcela a doma som z toho bordel tiez nechcela mat bo su pekne den dva a potom to vypratavat nebola sranda. My sme to ale riesili tak ze sme mali zoznam svadobnych darov tu na mojasvadba, darov len asi desat kto stihol si rezervovat kupil dar kto nestihol daval peniaze a tam hore do popisu som napisala ze ich velmi prosime aby si s kytickami nerobili starosti nakolko si ich vsetky nebudeme moct nechat ze nech nam daju po jednej ruzicke a spravime si obrovsku kyticu ktora nam ostane na pamiatku. Nechcem prehanat ale drzalo sa toho asi desat max 15 ludi, takze kvetov sme mali aj tak strasne vela a samozrejme potom starosti s nosenim z kostola do auta z auta na hostinu a z hostiny naspat do auta po svadbe a z auta uz vsade mozne. Takze ja som na tom tak ako ty s tymi kvetmi. Uplne staci ruzicka ja by som cely ten ,,zvyk" ak sa to tak da nazvat zrusila. Mozno fakt s kazdym kto sa opyta kedy a kde je sobas dvakrat prizvukovat ze si neprosite kytice len jednu ruzicku a ze budete mat velku kyticu ze z toho sa budete najviac tesit. nemyslim si ze treba nieco decentne naznacovat lebo slovaci sme taki kym nam trikrat dakto neppovie ze ne tak tak si aj tak spravime po svojom. Takze keby sa to dalo vratit kazdemu o kom viem ze planuje prist na obrad aj hostom by som to zvlast povedala ze nechceme kytice. Nejde o taku haklivu vec ako ked nechces dary ale miesto toho peniaze, takze podla mna sa nemusis trapit lebo tym nikoho neurazis ani nic. drzim palce aby ste ich mali menej ako my :)
Odpovedať
Ahojte, tak ja pridám aj svoj názor, mne prídu kvety tiež tak trochu zbytočné ale asi to k svadbe patrí, aj keď stým bola oštara a videla som výraz tváre mojich kamaratiek keď mi ich odoberali po gratulácií len aby si nezamazali šaty:D. Stojí to aj veľa peňazí ale k svadbe to asi patrí aj keď moje kvety dopadli zle. do sály sme ich teda doviezli boli už také povednuté z auta lebo boli v kufri a vyniesli sa až po prvom jedle, ale vzchopili sa, no ale potom sme ich aj nechali v sále pretože ja som na druhý deň už proste nemala silu ani priestor doma aby som si ich vystavila. teraz to beriem trochu inak viem si predstaviť urobiť pre ne doma miesto a potom sa na ne len tak pozerať že toľko kvetov a pripomenúť si ten deň a rekapitulovať v hlave :-) lebo zas toľko kvetov naraz sa zas nedostáva každý deň, ale podľa mňa keď kvety tak nie obrovské kytice ale niečo menšie príjemnejšie. Samozrejme kto po svadbe cestuje tak by som normalne hostom povedala nech sa netrápia s kvetmi že by to bolo namáhave ich prevážať.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja kamosom poviem aj napisem ze ZIADNE KYTICE. rodina to bude max 30 ludi to mozu kludne doniest - aj ked ja to domov neberiem - nebudem to mat proste kam dat a frajer je alergicky na pel :) alebo rovno napisem: nenoste kytice lebo zabijete mojho buduceho tym :-DDDDD
Odpovedať
ahoj. my sme najviac kvetov dostali len od tych, co nam prisli zagratulovat do kostola. Tiez sme nevedeli co s nimi, tak sme kvety venovali do kostola a rozdali po rodine. A tie najkrajsie som si vzala so sebou. Moji znami to riesili tak, že odniesli vsetky kvety co dostali k Panne Marii do Marianky.... Ale asi by som nemala srdce napisat im, aby nic nenosili, lebo ist zagratulovat s prazdnymi rukami je trochu čudné... Myslim ze takto mozu niekomu este posluzit :)
Odpovedať
Baby ja neviem v com je problem, jednoducho to vysvetlite. Ja nemam problem povedat ludia, nedavajte nam ziadne kvety, je to zbytocnost lebo ich tak ci tak nemozme zobrat na dlhu cestu domov. To predsa kazdy pochopi! Moja kamoska tiez hovorila, ze nechcu kvety lebo sa im do auta nezmestia a nikto z hosti sa nad tym nepozastavoval. Kazdy to samozrejme chapal, ze by to boli zbytocne vyhodene peniaze.
Odpovedať
pripájam sa k názoru, že decentné naznačovanie u nás je väčšinou neefektívne..:) najlepšie je asi poslať sprievodný list, kde napísať čo chceme a čo nechceme, alebo sa vzdať svojich požiadavok..zlatá stredná cesta asi nie je..
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiež každeho prosila a len asi 2 mi priniesli jednu ružu ostatný sa na moje prosby vykašlali
Odpovedať
my budeme dávať oznámenie na facebook, a niektorým ľuďom sa bude posielať mailom, a v oboch prípadoch k nemu napíšeme, aby nám priniesli len ružičku.. taktiež to mienim ešte deň pred svadbou pripomenúť.. :-)
Odpovedať
o mne je známe že nemám rada kvety, sú to podla mna vyhodené peniaze, tak väčšina mojich hostí ma pozná tak dúfam že ma prekvapia niečím iným... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme o kvetoch normálne a otvorene všetkým povedali, a ktorým nie osobne tak to dostali sprostredkovane, na svadbe sme mali 65 hostí, a v podstate to dodržali, ale niektorí doniesli jednu ružičku, symbolicky. Kvety som dostala od tých, ktorí prišli pozrieť len na obrad ... ja som toho názoru že je to zbytočné vyhodenie peňazí, pretože aj tak nevesta nevie od koho sú (pri takom množstve sa to nedá zapamätať) a také množstvo si ani človek neužije pretože to berie skôr ako "starosť". Ale neboj sa bude Ťa a Vás to najmemej ten deň trápiť, to mi verte. A čo sa týka finančných darov, bývali sme spolu v zariadenej domácnosti, a každý dostal informáciu, že z finančných darov si platíme svadobnú cestu, tak to každý rýchlo pochopil a skutočne sme dostali len finančné dary a vieme že vďaka všetkým sme si mohli dovoliť exotiku na Male Divy :-) a ak Ti môžem poradiť, nedávaj to do žiadnej básničky, čím otvorenejšie a jasnejšie to povieš tým lepšie pre všetkých :-)
Odpovedať
ahoj, no ja som to poriesila takym svadobnym ABC, ktore som pripojila k pozvanke. kedze na slovenku take nieco nie je zvykom, boli vsetci zvedavi a precitali si. a musim povedat, ze sme dostali pri 120 ludoch mozno 3-4 darceky a asi 4-5 si tu kyticu nemohli odpustit. ale musim povedat, ze to bol super vykon. neocakavala som, ze vsetci sa budu drzat nasich priani, co nasli v tom svadobnom ABC (je v pripravnom albume). aj u nas ludia vedeli, ze par dni po svadbe odchadzame do nemecka a kvety zo sebou trepat nebudeme.
Odpovedať
musim sa priznat ze som necitala vsetky prispevky na tuto otazku. no pokial nejake dostanes a nechces ich teperit domov tak pokila bude svadba v mieste bydliska niektoreho z vas tak ich kludne mozes odniest na cintorin blizkym alebo aj len ku krizu alebo ich nechat v kostole na oltar....si myslim ze nikto sa neurazi...ja tiez planujem takto kvety "rozdat" nemam ani jedneho stareho rodica tak to bude take pekne uctenie si ich...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme kazdemu povedali pri osobnom pozyvani ze nechceme kvety ale ze bude tam skatulka kde mozu hodit peniaze ktore by chceli dta na kvety a tieto peniaze sme potom darovlai na detsku onkologiu :-) a vyzberalo sa toho pekne vela ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
u nás sa kytice a kvety vždy darujú kostolu na výzdobu :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som pri volaní na svadbu vravela, ze chcem namiesto kytice, jednu ruzicku a na farbe mi nezalezalo. Mali sme 120 ludi a bolo by toho kvantum. Asi len jeden pripad bol taky, ze nebola ruzicka, iank vsetci posluchli :)
Odpovedať
my sme si to napisali priamo na SO, ze vstupne na svadbu je jedna biela ruza... tak snad posluchnu, uvidime o mesiac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No my sme tiez kazdemu to rovno povedali a iba par ludi to aj realne posluchlo...a co ma vonkoncom rozculovalo ze aj ked sme to povedali tak sa nasli taky kde bolo zastupenie 4 clennej rodiny tak kazdy clen doniesol kyticu. podla mna to je totalna hlupost, bolo mi to luto ale tie kytice skoncili tak ako som si aj myslela... pri odchode z hotela ostali tam... Drzim palce aby to Vam vyslo lepsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Píšeš, že budete mať cirkevný obrad, tak ich rovno nechaj v kostole. Dohodni sa tam s niekým, aby nachystali vedrá s vodou, že im to tam rovno necháš na neskoršiu výzdobu. Myslím, že v kostole práve na takéto veci nie sú peniaze nazvyš a budú radi. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Baby neviem potrebujem taku jednu vetu vo versi, ze nechcem kyticu ale jednu bielu ruzicku....samozrejme ze to teraz neviem najst...napisete mi to niektora?Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
Co takto to vsetkym pri davani oznamenia povedat? :-) .. my sme to tak spravili, snad vsetci pochopili a ine kvety nedonesu..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ja píšem do pozvánky : kvety prosím nenoste, bude ich dosť , viac poteší nás stierací los :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?