Ako pomiešať svadobné zvyky na slovensko-anglickej svadbe?

ta ahojte vsetky buduce nevesty urcite sa neviete dockat velkeho dna ako ja. planujeme 13.08.2011 ale je vela otazok okolo priebehu svadby kedze nastavajuci je ir a tak by sme chceli zvyky pomiesat. mam problem vybrat dj ? alebo zivu muziku? odoberanie od rodicov by som vynechala a tiez rozbjanie taniera. kedze si myslim ze odpytavanie sa je pekne ale zase je lepsie ked vas prvy krat uvydi v krasnich satach kracajucov k oltaru a tak vsetci mozu vydiet jeho tvar ake budete krasna. a rozbyjanie taniera je myslim dobra sranda ale nemam rada ak idu novomazelia do miestnosti prvy do prazdnej cize by bolo asi lepsie sa ist fotografovat po kostole a pozvany by si dali zatial sampanske a niejake to finger food s prijemnou musickov a potom by si sli najst svoje miesto a tak by sme prisli my do miestnosti a zacali nas prvy tanec ;) ak ma niekto nejake skusenosti zo svadbami s cudzincami tak napis budem velmi rada ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj gulocka85, neviem, ci vies, ale uz je tu jedna tema ANGLICKO-SLOVENSKE SVADBY, tak neviem, ci ti tuto novu temu admin nevymaze... Anyway, ja si beriem Anglicana, odobrierku tiez nebudeme robit, drahy ma uvidi uz len pred oltarom a fotit sa budeme tiez az po sobasi. Rozbijanie taniera by sme chceli, tak som akurat napisala prevadzkarovi, ako by sa to dalo poriesit, kedze nasi hostia uz budu na nas cakat tam... Robia tam dost vela 'zmiesanych' svadieb, tak cakam, co nam poradi... :-) Vela stastia s pripravami...m
Odpovedať
Profilova fotka
Caute kocky tak aj ja si beriem Anglicana 28 Maj 2011. My nebudeme mat pytacky ale ja budem mat odobierku s mojou rodinou a s mojou polovicou sa stretnem az na sobasi. Nuz mi sme sa rozhodli ze sa budeme fotit v piatok, aj ked to zmari prekvapenie pre mojho draheho ale nechceme sa v sobotu nejako stresovat a len si to v pohode uzit. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
gulocka85 - ahoj ;-) ako uz pisala martina830 temu o anglicko - slovenskych svadbach tu uz mame, ale kedze si stanovila aj presny termin tema moze ostat...ale pre inspiraciu vkladam aj link za spominanu starsiu temu, mozno pomoze :-) http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... P.S. : nepis velkymi pismenami je to proti pravidlam! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte buduce nevesty!! Vsetko co sa tyka vybavovania papierov pred svadbou a po svadbe je rozpisane na starej teme............. Vela zdaru!! ;-)
Odpovedať
Ahojte nevesticky, Ja si beriem klokana v Septembri 2011 a tiez musime pomiesat zvyky... neviem sa rozhodnut co je lepsie a tak..este nic nie je rozhodnute.. akurat ze bojujem trochu s rodicmi o tomto.. ti sa rozhodli ze ak tradicne tak tradicne..ze hoci uz spolu 4 roky zijeme, noc pred svadbou ja budem spat u nasich a on si moze ist kam chce :D.. no uznajte.. tie slovenske tradicie su sometimes a bit forceful .. tiez neviem ako s fotenim, pretoze aj chcem aby ma drahy videl az na obrade, ale tiez chcem pekne fotky (tak aj dost casu a dobre svetlo) a aj nechcem aby hostia dlho cakali medzi obradom a hostinou... fuuu, that's a challenge! ;) Ako to riesite s prekladanim? Dakujem!!!
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Katka - tak to sme na tom velmi podobne - a velmi sa mi paci ako si ho nazvala Klokanom... tomu mojmu len nejde do hlavy preco ich kengury volame klokany - teda vymyslame si mena na to co ani nemame... :-D Ja napriklad sama chcem, aby sme spali noc pred svadbou osobitne, ale neviem, ako to nakoniec zariadime... co sa tyka ostatneho - odobierku nebudeme mat - uvidi ma az na obrade a potom sa pojdeme fotit. Pre hosti mame prichystane obcerstvenie a zopar drinkov a kedze obrad aj hostina budu na tom istom mieste je to relativne jednoduche. Okrem toho najlepsie svetlo na fotenie je rano a popoludni - ne na pravy obed.... a v Septembri este budete mat dost svetla aj po obrade - tak okolo 4pm - skus sa poradit s vasim fotografom.... Kedze nebudeme mat odobierku, chceme sa rodicom podakovat cez prihovory - cez a po veceri - a urobime to jednoducho - otcov prihovor prelozi bud moj brat alebo kamarat, zenichov prihovor prelozim ja - tak to bude od nas oboch a prihovor best man-a prelozi zas bud brat alebo jedna z druziciek... Okrem toho budeme mat order of service aj na vecer a tak hostia budu vediet kedy sa co chysta - do anglictiny prelozime aj kratke vysvetlenie tradicii a pod... Good luck and have fun planning!
Odpovedať
nevesticky tak asi je topo najlepsie stretnut sa az v kostole, a fotenie rovno po kostole a nech maju trosku casu sa porozpravat pri sampanskom a nech si popocuvaju peknu slovensku ludovu muziku ;) dufam ze nam vsetkim vyjde pekne pocasie ;) aby nase fotografie boli prekrasne.ako to riesite z omsov myslela som ci sa bude dat ja po slovensky a snubenec po anglicky jedno citanie po slovensky a druhe tio iste iba po anglicky;) no este som nerozpravala s kaplanom o tom ale dufam ze sa to bude dat lebo ved je to vlastne o tom istom iba v inom jazyku ;))))))))))) rozhodli sme sa mat pivo zadarmo capovane pre hosti kedze mame velmi chutne a lacne pivo tak dufam ze 2 sudy budu stacit;)
Odpovedať
Ahoj chechnyan, Hehehe, a kedy a kde si beries ty tvojho vackovca? Kde zijete btw? S tym fotenim mas pravdu a tak by som to aj chcela, ale zase rodicia mi do toho kecaju ze to ako chcem nechat hosti cakat atd...bo ja by som sa chcela ist fotit do stareho mesta.. ale tiez si myslim ze ak im tam nechame drinky a nejake canapes tak sa budu mat vsetci o com rozpravat... Ani my nebudeme mat odobierku tak budeme mat prihovory (priatel si fandi a chce ho precitat/povedat aj po slovensky aj po anglicky ;)).. aj best man bude mat (vsak to je tu tradicia)..na to mi zase rodicia, ze aby to nebolo ako za komunizmu ked tam bude tolko prihovorov.. no co mam povedat ide ma z toho porazit! Aj ja som rozmyslala nad programom a tradiciami napisanymi a prelozenymi pre zahranicnych/ ale aj nasich hosti (vsak sami niekedy nevieme preco sa co robi) ;) Joooj planning is fun! Len ako tych mojich rodicov z toho slusne vynechat aby sa neurazili... hm...bo z nich mam zaludocne vredy already ako na vsetko maju nejake ne-konstruktivne pripomienky :D
Odpovedať
Profilova fotka
katka - chapem chapem.... niektore veci su pre nich divne - ako to mozes nechat ludi cakat - tu je uplne normalne, ze po obrade o 1pm sa vsetci 'rozidu' a 'zidu' sa az neskor na reception o par hodin neskor - toto by bol asi koniec svet pre mojich rodicov... anyway, ked budu protestovat, tak im mozes povedat, ze take su zvyky u klokanov a chces, aby sa to ratalo aj im.... co sa prihovorov tyka, nemusia ist jeden za druhym, kludne ich mozete mat medzi jednotlivymi chodmi pocas vecere, mne sa to paci viac ako ked niekto iny (starejsi) hovori za mna pri odobierke, ze dakujem rodicom a podobne... No a najlepsie rodicov presunut na inu kolajnicu - teda daj im nieco na starost co maju oni riesit - moja mama riesi kolace a otec riesi ludovu hudbu a svoj prihovor.... ked im hovorim o inom iba sa pohadame, alebo mi na vsetko povedia len: to je na tebe, ked sa ich pytam na ich nazor... :-S No a inak byvame v Londyne, ale h2b sa chce vratit do Oz ... ale to az niekedy 2013 alebo tak...
Odpovedať
Tak tak suhlasim ;) Uvidim co sa mi podari.... oh a tie kolace, nechapem preco im vsetkym svadobna torta nestaci, to sa tam musia vsetci obzierat.. doma im nedaju? ;) Oh v nedelu dalsi telefonat s nasimi ohladom svadby.. uz sa tesim na tie hadky zase ;) Tak London..a v Oz si bola?
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz kolace su kapitola sama o sebe, moja polovica napriklad nechape ze naco davame ludom vysluzky a do teraz zil v tom ze mi zaplatime len jedlo salu a pripitok a ostatne drinky si hostia kupia sami :-D , celkom sa mi to zda vtipne.
Odpovedať
:D :D :D Vsak a nie? To je ten slovensky zlozvyk (tradicia) vsetkym dokazovat ako sme pohostinni... hehehe, mohli sme byt pohostinni kedysi ale pri dnesnych cenach oh! Aj v USA to tusim tak funguje ze ludia si kupuju sami drinky... a dava to celkom zmysel si myslim, ked sa chce niekto strieskat tak nech to robi za svoje :D Hehehe ale nemyslim si ze mi tento napad prejde u nasich.... asi budeme musiet stick with our famous hospitality!!!! :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte buduce nevesty! Planujeme svadbu na zaciatok augusta buduceho roka na Slovensku s Anglicanom a nakolko na svadbe budeme mat ludi zo zahranicia (niekolko krajin)..bojim sa robit tradicie nakolko im nikto nebude rozumiet. Co by ste mi odporucili, aby zabava bola dobra, aby sa navstevnici nenudlili? Budeme mat DJ a radi by sme zaradili nejaky program. Dopredu som velmi vdacna vsetkym, ktori maju napady. Dakujem. :-)
Odpovedať
Ahoj sisky, mam podobnu dilemu, nasa svadba bude takmer ako zasadanie delegatov OSN :D :D :D....min 10 krajin.. Tradicie niektore ale asi nechame aj hry.. najprv som nechcela ale potom na druhej strane, to robi nase svadby unikatne tak nech zahranicni hostia vidia... preto teraz rozmyslam na tym ako zariadit aby vsetci rozumeli... bud tlmocnicka na cele popoludie-vecer alebo som tiez rozmyslala, urcite zbucham dokopy nejaky ten program, prelozim to aj do anglictiny a tam vysvetlim aj preco sa co robi.. Uz som si to premyslela aj s fotenim... definitivne pred... svadba je o stvrtej a som rozmyslala ze keby bolo fotenie po tak to by sme boli spolu len par hodin... a ja chcem byt princezna cely den.. tak asi nakoniec spravime pytacky, vtedy moze byt ocareny on a pojdeme sa fotit na 2-3h, si to poriadne uzijeme a uzijeme si jeden druheho a potom na obrade mozu byt ocareni vsetci hostia.. aj tak to bude kraaaaasne.. myslim ze tak to bude super. A tiez som rozmyslala s prekladanim, ze mozno prenajmem data projector a screen a ak sa budu robit nejake hry al. tak, zeby preklad bol na screen.. ale to este neviem ci by slo... Tiez rozmyslam ze by sme prenajali subor na odcepcenie kt. by trosku mohli aj potancovat nase ludovky, drahemu sa to paci a hovori ze aj jeho rodine by sa to urcite pacilo.. tak tak.. DJa by som chcela aby vedel po anglicky ale neviem ci zozeniem, hlavne chcem dobreho aby vedel urobit zabavu... vela je toho este ale vsetko je to take exciting!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Katka, tak vidim, ze sa pomaly hybete, my momentalne riesime vsetky papierovacky - najvacsi problem zohnat single status certificate - aj tak mu nevydaju na celu australiu len na ACT lebo tam byval od kedy bol dospely... hmm uz aby toto bolo za nami... v AUS sme boli 2007/2008 ma 5 tyzdnov - bolo uplne super a tesim sa na buduci rok ideme opat - totiz buduca svokra sa mi vydava :-D ale pojdeme len na kratsie a cestou sa zastavime na honneymoon - buduci vikend chceme obehnut cestovky tak sa uz tesim!
Odpovedať
Profilova fotka
chechnyan, pozri aj sem: http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Chechnyan, My to mame s Single statusom tak isto-tiez len NSW, ale sestra ukazala papier na matrike doma a povedali ze je to ok.. Ale budete potrebovat tiez Certificate of no Impediment (to vam vydaju aj na Ambasade vo Viedni) http://www.smartraveller.gov.au/marri... a na vsetko potrebujete Apostillu- uradne overenie. Drzim palce! Tak kam ste sa nakoniec rozhodli ist na honeymoon? ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?