Výber svadobných šiat - ako na to?

Profilova fotka
Ahoj :) Chcela by som sa vás spýtať, ako ste pristupovali k výberu svadobných šiat? Mali ste vopred nejakú konkrétnu predstavu, napríklad z internetu, a s tým ste išli po salónoch, alebo ste vyrazili otvorené a rozhodovali sa až na mieste? Ja zatiaľ nemám úplne presnú predstavu. Chcela by som šaty, ktoré pôsobia honosne, ale zároveň nie sú prezdobené, skôr niečo jednoduché a honosné zároveň.. Určite by som chcela mať riadnu širokú sukňu, ale nie tylovú, skôr saténovú. A asi by sa mi páčilo, keby mali väčší výstrih, v ktorom pekne vyniknú plnšie prsia, ale do bezramienkových by som asi ísť nechcela.... Poznáte niektorá také? :) Alebo aspoň kam sa treba ísť pozrieť, kde majú pekný výber?
Odpovedať
Profilova fotka
@ly_z Ahoj, ja som mala velmi podobnu predstavu, bola som v 3 salonoch, kde mi dali vyskusat vselico.. V niecom som vyzerala super stihla, v niecom uplne katastrofalne.. Tie svoje som nasal v salone Diva na Palisadach
Odpovedať
Ja som mala predstavu že žiadna velka sukna , minuly rok sme absolvovali 5 svadieb a videla som ako sa nevesty trapili s velkou suknou. a chcela som určite rukav či dlhy alebo kratky. a take som si aj zobrala a uvidime ale boli to na prvy pohlad tie prave hned v prvom salone asi tretie šaty .
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa je dobré mať aj nejakú predstavu ale nikdy nevieš ako budeš v tých šatách čo má v hlave vyzerať v reále. takže ak ti také ako si predstavuješ nebudú sedieť tak netreba byť nešťastná a hlavne byť ochotná skúšať aj niečo iné, nikdy nevieš, ktoré ti sadnú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein Tvoje som si všimla aj v nejakom príspevku a veľmi sa mi páčili.Ozaj ti pristanú. Niečo podobné by som si predstavovala aj ja, akurát s objemnejšou sukňou, ale to by sa dalo nahnať krnolínou. Skúsim si asi ešte pogoogliť a možno nájdem nejakú inšpiráciu. @z1984 Na veľké sukne som celkom zvyknutá, s manželom chodievame na plesy tak v tom mám už prax :-) Nebude to prvý krát, čo budem mať na sebe kruhy, ani druhý, ani tretí. @marekamata Toho sa trošku bojím, že si niečo nájdem, čo by som chcela a potom mi to nebude sedieť na postave.. ale máš pravdu, treba skúšať a niečo sa nájde.
Odpovedať
@ly_z ja som mala konkretnu predstavu a s tym som aj sla do salonov...iba velmi zriedka som si oskusala aj nieco mimo predstavy co ma ale v tej mojej iba utvrdilo..nakoniec budem mat saty ake som chcela ale musia mi ich doupravit podla mojich poziadaviek
Odpovedať
Profilova fotka
@ly_z Ak by si chcela a mala svadbu az po mne, rada Ti ich poziciam.. a kedze sa mi naozaj velmi paci co planujes urobit, tak kludne len za "vysluzku" zo svadby ;-)
Odpovedať
v prvom salone skusaj rad za radom vsetky, ktore sa ti budu pacit, nechaj si aj poradit a potom ked zistis aky strih ti sadne tak podla toho sa riad v dalsich salonoch :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ly_z dopredu som si popozerala salony a saty ktore v nich maju. isla som tam konkretne uz s obrazkami a iba tie som skusala. nasledne tie, ktore mi najlepsie sedeli a najviac sa mi pacili som si ich dala usit.
Odpovedať
Profilova fotka
@marinkastankovie takto nejako som postupovala aj ja. Az na to, ze som si ich nedala sit ale som si svadobne saty pozicala:-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám v pláne si ísť poskúšať do salónov najskôr, jediná moja predstava je, že by som chcela by boli také princeznovské ale už či budú s čipkou, saténové alebo aké, to mi je jedno :-) a potom na základe toho, ktoré mi sadnú si dám ušiť :-)
Odpovedať
Ja tento pribeh pisem rada :-) Na obrazkoch som videla asi 15000 siat a lamala si strasne hlavu nad tym, co vlastne hladam. Nevedela som, pacilo sa mi toho tolko! Sice som tusila, ze skor nieco jednoduchsie, ze vo velkych satach sa utopim, ale aj jednoduchych siat je od vymyslu sveta... Nakoniec som sla do salonu, vyskusala 5 siat, ktore kazde boli ine (tyl aj saten, skladana sukna, ramienka, lodickovy vystrih, rukavy, cipka na sukni...) a ano z tych iba 5 siat som si vybrala. Tym chcem povedat, ze tie saty treba skusat, ak sa ti niektore pacili, tak sa k nim vrat a oblec si ich znova. Ale na tej skuske je to uplne ine ako na modelke. Jedine, co odporucam pred skuskou si stanovit je 1. rozpocet a 2. ako chces v satach vyzerat (vila, skutocna princezna, rozpravkova princezna, chces vyzerat sexy, romanticky...?), lebo to ti pomoze sa na skuske rozhodnut spravne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým za vaše skúsenosti :-) @sonnenshein To je od Teba veľmi milá ponuka, ale šaty by som chcela mať svoje a potom si ich nechať :) Tak či tak je to ale od Teba naozaj veľmi milé. @zuzka_22 Súhlasím, fotky s modelkami nie sú niekedy veľmi smerodajné. Hlavne pri niektorých značkách mám z fotiek dojem, že tie slečny musia mať asi dva metre, alebo pri fotení stoja na šamlíku. :-) Možno je to len optický klam ale pôsobí to mätúco. S rozpočtom je to trošku zložitejšie, lebo nemám presný prehľad o cenách a tak si neviem určiť, koľko áno a koľko nie, šaty by som si chcela kúpiť, takže rátam s tým, že to vyjde viac, no pokým to nebudú naozaj nejaké horibilné sumy, tak to nevnímam ako niečo limitujúce. S tým, ako chcem vyzerať to tiež nieje úplne jednoznačné. Určite by som chcela princeznovský strih šiat, teda veľkú a širokú sukňu, ale na princeznú som už trošku "veľká" a tak by som skôr volila šaty, ktoré nie sú príliš prezdobené a "rozprávkové". Keby som to mala hrnúť, tak od pása nadol určite romanticky a od pása nahor tak pol na pol :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Drzim ti palce aby si si nasla tie prave pre teba. Hlavne nezabudaj na to, ze ty sa v nich musis citit dobre :-) :-)
Odpovedať
@ly_z Pokial sa nebavime o satach znamych znaciek, na Slovensku sa cena pohybuje zvacsa v rozmedzi 300-800 eur. A tolko, paradoxne, stoji aj pozicovne... Tvoju predstavu o princeznej nemusia naplnit prave typicke princeznovske saty :-) Ide o to, ako sa v nich chces ty citit. Napriklad moje saty (su v albume) na niekom mozu vyzerat vilovsky, na niekom romanticky, na niekom samozrejme fadne :-) Na mne vyzeraju jemne a elegantne. Tak som presne chcela vyzerat :-) Takze ak chces vyzerat ako Popoluska, neznamena to, ze treba skusat iba velke sukne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ly_z Keby si nic nenasla a chcela si ich skusit, vies kde ma najdes ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_22 Ďakujem za info :) To by bolo viac, než v pohode. Samozrejme, budeme skúšať a uvidíme. @sonnenshein Áno, ďakujem pekne za ponuku :) Vážim si to.
Odpovedať
@zuzka_22 ty sa možno čuduješ, že požičanie šiat je, paradoxne, rovnako drahé ako ušitie nových, ja som si skúšala šaty v salonoch, kde mali originál šaty (ich požičanie sa pohybovalo okolo 500eur) a v takých kde šaty šili za podobné ceny, no nedá sa ani porovnať kvalita originálnych šiat a pre mňa len nepodarených napodobenín, z lacných, ťažkých látok... ja sa nečudujem, že požičanie šiat toľko stojí, :)
Odpovedať
@majka870 Ano, su salony, ktore poziciavaju za 500 eur saty, ktore original stoja 1500 eur a viac a tieto saty - spravidla, nie zakonite - su z lahsich a maksich materialov. Ale rovnako je dost salonov, ktore poziciavaju saty, ktore normalne stoja napriklad 450 eur za 300 eur a tam uz clovek nemoze pocitat s az tak kvalitnymi materialmi. Na druhej strane to zas netreba az tak prezivat, aj lacnejsia cipka moze byt pohodlna, ja sama som kupila saty za lacny peniaz a citim sa v nich dobre. Pritom salon, odkial ich mam sije velmi kvalitne a saty, ktore maju vyzeraju o dost drahsie, nez v skutocnosti su :-)
Odpovedať
@zuzka_22 tak som potom asi mala šťastie na salón, :) myslím, že reálna cena tých mojích je určite aspoň trojnásobok z ceny, ktorú dám za požičanie, ale ak je pravda čo píšeš, uznávam, že je to fakt zdieračstvo, čomu by som sa na slovensku nečudovala :D
Odpovedať
@majka870 Ja o tom nepochybujem, ze si natrafila na kvalitne saty za relativne dobru cenu co sa tyka pozicania. Ale fakt ak mam dat za pozicanie tolko penazi a saty su ocividne lacnejsie alebo boli pozicane ocividne uz dost velakrat, clovek sa zamysli nad tym, preco do toho ma investovat a ci nie je lepsie saty kupit :-)
Odpovedať
ak tam nie je taky velky financny rozdiel, tak fakt by sa dalo polemizovat nad tym, ci si ich pozicat, alebo kupit, ba dokonca dat usit
Odpovedať
Profilova fotka
@cabia a kolko si platila za pozicovne?
Odpovedať
Profilova fotka
@marinkastankovie platila som dosť, až 550€ lebo to bol nový model a ako jediné sa mi páčili. Ale neľutujem tie peniaze, cítila som sa v nich veľmi dobre
Odpovedať
@cabia fuuu to je teda ozaj vela ale tak sama vravis, ze to nelutujes, tak potom sa tu cenu ani nejak neoplati riesit, ked boli presne take, ako si si vysnivala ;-) ;-)
Odpovedať
či neľutuješ tak je to super :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?