Ušiť alebo požičať?

Skusene nevesty prosim o radu :) Kedze svadba bude az 1.10. co je daleko, pozerala som nejake saty uz. a relativne som aj nasla v novinkach 2016 isteho salonu, ale obavam sa kolko krat ich pozicaju do mojej svadby a ako budu vyzerat, ci nebudu roztrhnut, flakat a pod. ci nie je lepsie investovat do usitia podla toho modelu, neviem sa rozhodnut. Lebo tak ak mam platit za pozicanie a site priblizne rovnako, je to dilema :) Vdaka za radu
Odpovedať
1
2
@evicka4444, ak si si istá, že sú to tie pravé a že v nich sa vidíš ako nevesta, tak by som si dala určite radšej ušiť. Za ušitie dáš niekedy ešte menej ako za požičanie, máš istotu že ich nikto pred tebou nemal, že nebudú nijak poškodené a budú ti sedieť fantasticky, môžeš upraviť všetky detaily ako chceš a potrebuješ :) a potom ich ešte môžeš predať, posunúť, ďalšej nevestičke ktorej nimi urobíš určite radosť..:) toť môj názor :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si dala saty sit a urcite nelutujem. Stali ma este menej ako pozicanie v salone. Pocas fotenia sa moze stat vselico, taktiez pocas svadby. Mne vela ludi po satach postupalo ale vobec ma to netrapilo. Aj keby sa mi potrhali tak to vobec neriesim kedze saty su moje. Takze podla mna je to bez stresov a netreba sa bat ci sa vam nieco s nimi nestane.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam svadbu v auguste a tiez si si idem dat usit 😊 aj svadobne aj poplnocne 😊 ma to kopec vyhod ako kocky spominali a vyjde to cca rovnako ako pozicanie mozno aj lepsie ak sa ich potom podari predat 😊
Odpovedať
Dakujem Vam, tiez sa asi priklonim k usitiu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak som rada ze si sa rozhodla pre usitie :-)
Odpovedať
Ja som určite proti ušitiu. Nikdy tie šaty nebudú vyzerať ako na obrázku,ako originál, môžete si hovoriť čo chcete. A presviedčať sa, že sú krásne. Baby nechápem, prečo nie sme k sebe niekedy úprimné a bez uražky si napíšeme tak toto je fakt hrozné, alebo naopak toto je super. Videla som tu x šiat objednaných z číny, alebo ušité na SR podľa drahých značiek - Berta, Zuhair Murad, Galia Lahav, Elie Sab, Monique Lhullier... to nemyslíte važne, ak niektorej napíšete, že je to krásne. Buď nemáte vkus, alebo ste falošné. Pretože pre nejaký dôvod tie značkové šaty toľko stoja, a nie je to iba platenie za "meno návrhára". A jednoducho také materiály na SR nezoženiete, ani žiadna krajčírka, ktorá Vam bude svatosvete tvrdiť, že to sú tie isté materiály. A to vrstvenie, vyšívanie šiat kryštálmi a striebrom, niektoré zlatom, vystuženie atď... Ok ak ich krajčírka predsa len zoženie , tak určite Vás tie šaty nebudú stáť "cenu požičovného" cca 450 Eur, pričom kvalitné značkové šaty stoja od 3000 Eur. A ak pozrete predajné ceny na anglických stránkach kde baby predávajú šaty originály napr. Berta, tak zistíte, že originál cena je 7000 Eur a viac, a Vy naozaj očakávate, že to budete mať za 450 Eur, alebo ok do 1000 Eur? To fakt? A ešte ich potom chcete predať? Kto by kupoval použitú napodobeninu za 200 Eur???!!! Ja rozhodne nie. Plný bazar máte nie lacných ale značkových originálov šiat za cca 400 Eur, ktoré nevesty tu na MS predávajú a sú takmer nepredajné! Pozrite si to číslo v tisíckach kusov šiat, koľko je na predaj šiat iba tu na MS! Jedine chápem nevesty, ktoré majú svoj špecifický vkus a chcú mať uplne niečo iné. Alebo naopak ak je nevesta, ktorá nemá absolutne konfekčnú postavu (veľkosť 46 a viac, alebo výšku nad 1,90 m alebo pod 1,50 m ) ok s tým môžu mať niekore nevesty problém a v tomto prípade to chápem. Ostatné absolutne nechápem. Sorry za úprimnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem mať tiež šaty ušité na mieru..aj svadobné aj popolnočky..hlavný dôvod je to, že nemám postavu konfekčnej veľkosti ale samozrejme budem ich mať len ja a presne také aké ich chcem mať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bejka3 a tebe pri tvojich svadobných šatách ide o to, aby si sa sama sebe a svojmu nastávajúcemu páčila alebo aby si mohla vykrikovať na ulici, že máš originál šaty známej značky? Nehnevaj sa ale z tvojho komentára totiž srší len to, že sa chceš chváliť značkou. Nemyslím si, že je niečo zlé na tom, keď si nevesta dá šaty ušiť aj bez toho aby mala na to dôvody kvôli postave. A že kopírujú značkové? Aj ja som popozerala milión šiat aby som chytila inšpiráciu a zistila aké by som ich asi chcela. Tak isto ako som pobehala nejaké salóny a čo to vyskúšala (ale aj tak nepožičala). Ja svoje šaty predávať po svadbe nechcem, radšej ich založím v obale niekde do šatníka a budem si ich z nostalgie vyťahovať po rokoch a spomínať na svadbu. Skús sa zamyslieť nad tým, či pre nevesty, ktoré chcú mať svoje ušité šaty, to nemá aj hlbší význam.
Odpovedať
@bejka3 Mne príde choré riešiť, či sú šaty originál, alebo nie. Ak sa nemýlim, dôležitou je nevesta, nie jej šaty. Žena môže byť krásny v "lacných" napodobeninách a rovnako môže byť aj nevkusná v "drahých origináloch". @evicka4444 Ja som za šité, súhlasím s dievčatami vyššie. Máš ich presne na mieru a ak nájdeš dobrú krajčírku, tak nie je o čom.
Odpovedať
tiež som riešila túto dilemu, a teda či kúpiť/ušiť alebo požičať... a vyhráva u mňa taktiež prvá možnosť, síce mi ostanú doma šaty, ktoré nevyužijem (ak sa mi ich nepodarí predať) a zrejme budú stať viac ako požičovné, no nemusím sa stresovať, či ich neroztrhnem, nezašpiním a ničiť si nervy potom v salóne... ďalšia nevýhoda požičania je, ako si už sama spomenula, že ty keď šaty vidíš sú väčšinou krásne, nové, čisté, no kým príde na teba rad, môže sa stať, že šaty budú zničené a ty sa dostaneš do časovej tiesne a na poslednú chvíľu budeš potrebovať hľadať alternatívu :-/ keď máš svoje šaty môžeš si zorganizovať fotenie aj v iný deň ako je svadba +/- 1 deň, keďže inak by to zrejme zadarmo nebolo... @bejka3 dovolím si nesúhlasiť :-) väčšina sloveniek ani nevie či zuhair je návrhar alebo nová značka margarínu... v salónoch majú spravidla šaty značiek, ktoré nie sú tak cenovo nedostupné ako zuhari elie a pod. ale ich cena sa pohybuje spravidla v rozmedzí 1-5 tisíc (podľa značky a náročnosti vyhotovenia). čiže ak si nevesta nájde šikovnú krajčírku a primerané materiály, naozaj sa je v mnohých prípadoch schopná zmestiť cenou šitých šiat do ceny požičovného šiat, ktoré videla v salóne a vie, že jej sadnú :-) (nebavím sa o šatách z ali a podobne, to za zákazkové šitie na mieru nepovažujem a v tomto s tebou súhlasím, že na 99% ti príde handra na dlážku).
Odpovedať
asi som čakala, že sa nevesty čo maju šité napodobeniny do mňa pustia. Ale asi to tak musí byť. Nehnevajte sa na mňa, ale ja sa nechválim drahými značkovými šatami, nikde som nenapísala, že také mám. Len sa Vám snažím v dobrom vysvetliť, že nikto vam neušije také krásne šaty, ako máte na obrázkoch značkových šiat. @vikikatka ver mi, že v lacných šatách nikdy nebude vyzerať dobre, pretože tie šaty a materiály zvyčajne deformujú postavu a kričí z nich lacný materiál. Na druhej strane, aj tá čo si kúpi drahé šaty a neodhadne to k svojej postave, tak je to zlé. Len sa Vám snažím vysvetliť, že na svadobných šatách by ste nemali šetriť a nechať sa oblbnúť medovými fuzami rôznych "americko" čísnkych predajcov a krajčírkami na SR, ktoré šijú určite kvalitne, ale nemajú k dispozícii také materiály, ako su použité na origináloch. A keby ich aj mali, tak tá cena Vás vyjde rovnako, ako keby si ich kupujete originál priamo v luxusnom svadobnom obchode napr. Berta Bridal. @evicka4444 verím, že keď si kupuješ/požičiavaš značkové šaty za vyššiu sumu, určite ti ich upravia presne na mieru, takže neviem, či si myslela, že šité šaty oproti originálom majú v tomto výhodu, myslím, že nie. Dokonca si myslím, že tie upravy sú kvalitnejšie ako u nejakej pani, čo šije svadobné šaty iba na SR, pretože tí čo upravujú v značkových originál obchodoch sú určite školení. Pretože ti nemôžu za 7000 Eur pokašlať upravu na šatách, nemysliš?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si raz dam saty urcite usit a to z jednoducheho dovodu, ze saty mojich snov v salonoch nemaju. Pravdepodobne to u mna vyhra niektora zo sikovnych bab na Sashe :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bejka3 presne toto! Sa vzdy bavim ked niekto objedna saty z Aliexpressu, kde je vycapena fotka designerskych siat a potom ked saty dorazia tak postuje fotky s komentarmi zhoda na 95% :DD ako sorry ale tam uz proste z principu nemoze byt zhoda - hlavne teda co sa tyka krajok a kamienkov to je priepastny rozdiel v kvalite. Na mna posobia tie cinske saty strasne lacino. A ja si sice mozem pomysliet, ze 'preboha, to je otras', ale zase kazdy ma ine 'oko' - to co ja povazujem za gyc je pre niekoho krasne, iny standard - co je drahe a co nie, kolko investovat, a niekomu to aj skutocne staci a povazuje to za krasne...opet zalezitost vkusu(a podla mna aj zivotneho stylu), tym nechcem nikoho urazit. Ja osobne by som si svadobne saty v Cine sit nedala. Poziciavat tiez nechcem - bola som v jednom salone na SK, pozicovne 400 a prislo mi, ze tie saty boli 'vonku' uz velakrat, tak radsej zaplatim ale budem mat vlastne a kvalitne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som za ušitie ale zároveň súhlasím s @bejka3 . Ak máš vyhliadnuté presný model šiat, a chceš kópiu, tak si ich nedávaj šiť. Šaty od inej krajčírky nikdy nebudú totožné ako od návrhára/značky. To dá logiku. Ako dvaja maliari nenamaľujú rovnaký obraz, dve krajčírky neušijú rôzne šaty. Ak máš predstavu, že šaty by mali "asi takto nejako" vyzerať, choď za krajčírkou, poraď sa s ňou o strihu -ak je rozumná, nepreceňuje sa, nenasľubuje hory-doly (lebo svadobné šaty nie je sranda ušiť), predebatujete a vyberiete materiály, šaty budú skutočne na mieru a bude s tebou konzultovať výber všetkých ozdôb, ako sa tie šaty budú na tebe správať (či budú splývať, alebo naopak budú držať tvar....). Budeš súčasťou toho procesu, budeš ich mať na sebe prvá a jediná a zostanú ti. Toľko môj názor, keďže mám šité šaty. Myslím, že moja krajčírka odviedla slušnú robotu, však si ich môžete mrknúť :-P
Odpovedať
som rozhodne za usitie. Ja sice este neviem, ako to budem riesit, ale poziciavat urcite nechcem.radsej svoje, mozes sa v nich vyblaznit.. a co sa tyka usitia kopie zo salonu..nikdy to nebude original, nikdy nebudu rovnake. ale je tu aj moznost, ze budu este krajsie a sadnu ti lepsie, kedze ich budu sit na mieru. A ja na znacku absolutne nepozeram.pozeram na to, ci neveste pristanu a sedia jej, a ci je ona spokojna.. a ci su znackove, usita kopia alebo vlastny navrh mi je fuk.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si požičiam zo svadobného salóna. Moja sestra je krajčírka, mohla by mi ich ušiť, ale potom čo s nimi?
Odpovedať
Profilova fotka
kazde ma svoje pre a proti a kazdy ma na to iny nazor, nemusime sa tu do seba navazat :) ked si date usit, saty su vase, nema ich nikto iny na sebe, su uplne nove, ano nemusite sa bat ci sa im nieco stane. ale potom zaberaju miesto, nemusite ich predat, samozrejme mozte. treba ich vycistit atd. vo vacsine pripadov stoja menej ako pozicane. s pozicanim nemate starosti, prisposobia vam ich presne na vas, iba si ich vezmete a vratite. ja som si chcela dat saty usit, lebo sa mi to zdalo lepsie a lacnejsie. ale akonahle som isla vyskusat saty, zmenila som nazor. sice ma pozicanie naozaj vyjde skoro 2x viac ako usitie, nemenila by som. tie materialy z akych su saty usite su neporovnatelne s tymi, co som skusala, co boli na predaj - co sili krajcirky. inak aj sedeli, inak aj formovali postavu, hoci to boli tie iste saty - original napriklad pronovias pozicane a usite podla toho isteho modelu :) cize ja som si nakoneic vybrala pozicanie svadobnych siat. no je to velmi individualne, zalezi od preferencii, od rozpoctu, atd . cize na toto ma kazdy iny nazor. neberte ho tym druhym :)
Odpovedať
Ahoj, ja som si nechala usit a bola som velmi spokojna - s vyhotovenim, poradenstvom. Saty boli krasne - ale pre mna nebolo ine riesenie ako usit, kedze mam nekonfekcnu postavu :-) Zelam vela stastia pri rozhodovani.
Odpovedať
Presne tak, ja chcem saty pronoviasky a dosť pochybujem ze by mi niekto usil presne take isté kvalitné.... Takze ja som za požičovne.
Odpovedať
@daniela.ho ahoj ja mam pronovias original na predaj..pozri moj album
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy preferuje to svoje a to je uplne normalne..
Odpovedať
Jednoznacne usite/kupene, budu len tvoje, ziadne doplatky, ked sa nahodou nieco potrha...:) napr. ja si svoje odlozim na vecne veky :) @bejka3 v kazdom ,,znackovom'' salone, co som nasla tu v KE, tak mali vlastnu krajcirku - teda tetu slovenku, co im tu upravuje saty, dokonca na spodok prisista uplne ina cipka ako na celych satach, len aby sa dodrzala dlzka...:( preto som sa rozhodla aj ja si radsej kupit ako vysolit tolko za pozicanie lacno zositych uplne odlisnych latok...:( dalsia vec, saty, ktore mali byt biele boli sive a vypotene pod pazuchami, zaozaj mi pride chore za to pytat 500e. Skoda, naozaj skoda, ze u nas nie su tak kvalitne salony, mozno by sme tu potom nemuseli riesit taketo veci... a radsej dam zarobit nejakej domacej krajcirke, kde pojdem aj na skusky a co-to mi opravi na mieru, ako objednat z Ciny, to naozaj nie je moja salka kavy...:)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si idem len poziciavat saty z pozicovne vsak to je len na jeden den a potom si ich uz nikdy neobleciem
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem mat tiez len pozicane saty :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim Sijem saty uz zopr rokov som z Trencina ak by ste sa rozhodli pre sitie siat rada vam usijem.Materialy si dovazam ,pretoze naozaj na Slovensku sa svadobne materialy zohnet nedaju :-) Na stranke mama uverejnene recenzie od realnych neviest ,ktorym som saty sila. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka4444 Ahoj, ja mam zopar siat ktore ti mozem alebo poziciat alebo predat, kupila som si ich zopar ak chces, odoslem foto, nemohla som si vybrat a kupila som ich zopar, moj sobas je az v juli. ak mas zaujem ozvi sa dakujem :)
Odpovedať
Dakujem, ale uz mam dohodnutu krajcirku :)
Odpovedať
Profilova fotka
a ake si ides dat usit?
Odpovedať
nasla som si nejake saty tak mix toho, lodickovy vystrih cipkovy (odhalene ale zahalene) - myslim cipku na tyle alebo aky je to material, a predelene v pase s opaskom pripadne stuhou a rozsirena sukna, nie uplne, ale tak akurat, nadychana
Odpovedať
neviete kde sa da na Slovensku zohnat latka modrotlace? nieco podobne? (fotka the wedding dream team)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?