Svadobné šaty zo Španielska či Poľska. Tak ako to je?

Ahojte, chcem sa podelit s jednou informaciou, ktoru som zistila. V Namestove, v nemenovanom svadobnom salone som si bola pozerat svadobne saty, znackove, zo Spanielska. Kedze svadbu mam az v septembri, majitelka mi povedala, ze budem mat krasne biele saty, ze tie ktore mi ukazovala, necha odlozit len pre mna do septembra!!! Za 450 eur. Samozrejme ze je to klamstvo, vsak majitelka zije z poziciavania siat. Par dni na to, som bola v Jablonke, v Polsku, v svadobnom salone a tam som uvidela na buste "moje" spanielske saty. Majitelka Polka mi povedala, ze mi saty usije, za pozicanie zaplatim 230 eur, ale ze ak chcem saty, mam sa rychlo rozhodnut, pretoze ma vela prace. A sama sa priznala, ze "moje" spanielske saty sije do namestova, do nemenovaneho svadobneho salonu. Takze dievcata, ziadne SPANIELSKE SATY ale POLSKE!!!!
Odpovedať
Nebolo by odveci, keby si ten dotycny nemenovany svadobny salon aj pomenovala, ako si mame davat pozor, ked nevieme o ktory sa jedna?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj... Hmm, neviem, akú konkrétnu španielsku značku šiat máš na mysli, nakoľko Španieli sú špičkou vo výrobe svadobných šiat a šijú ich pod viacerými značkami, najznámejšími sú jednoznačne San Patrick a La Sposa... Každopádne, model sa dá jednoducho overiť na oficiálnych stránkach značiek. Tí, čo si kupovali nové originály vedia, že ich ceny sa pohybujú od cca 2000 EUR nahor, z Tvojho príspevku mi nie je jasné, či 450 EUR je cena za požičanie alebo za kúpu. Ja som si svoje šaty značky San Patrick (zaručený originál) naozaj kupovala v Poľsku, ale ako bazárové, už po jednej neveste. A je to 100% Španiel, modelom, vyhotovením, materiálmi, ochrannými známkami firmy San Patrick, pričom aj samotné ramienko a puzdro svedčia o originalite. Takže treba dobre pozerať, myslím, že aj úplný laik vie rozoznať kvalitu originálu od "na kolene" šitej kópie :-)
Odpovedať
Ahoj anusia, pripapajm sa k sassanke, model lahko overis na strankach znacky, plus kazda znacka ma nejake skryte "znacky" v tom, ako su saty site (to mi povedala krajcirka, co mi saty tu na Slovensku kratko pred svadbou este upravovala, bez toho aby som jej co i len naznacila, vedela, ze boli robene v Sposa). Ake saty hladas? Ja mam original (naozajstny :)) W1, zakupeny a upraveny v La Sposa v Madride, model 2010. Boli len raz nosene, predavam ich/dalo by sa aj pozicat. Ohladom ceny si nerobim iluzie, chcela by som len aby sa mi aspon polovicka vratila. Napis mi na lubka_ok@hotmail.com ak ta to zaujime, a mozem ti poslat fotky.
Odpovedať
Ahojte, dakujem ze ste odpisali. len som tym chcela povedat, ze ako moze majitelka salonu tvrdit, ze ma originaly a pritom ich sije Polka a ako na tom zaraba.... Dakujem olivia_west ale saty som si uz dala usit u tej Polky.
Odpovedať
Ahoj ja mám informáciu tiež, že vo väčšine salonoch kde Vám budu nahovarať aké značkové šaty maju, niie su schopní Vam dať k šatam certifikat-treba si ho pytať podľa toho zistite, či su prave.Každý značkový model musi mať certifikat pravosti s pečiatkou a podpisom -inak e to z Polska ,China a t.d.Potom aj cena je adekvátna. Aj tak si myslím že mať na vlastnej svadbe drahe požičané šaty je škoda. Veď ušitie nových a podľa Vašich predstáv stoji okolo 300 -400 eur. Ja som mala svoje a moje dievčatá sa na nich tešia až vyrastú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?