Svadobné šaty. Aký typ šiat si vybrať?

ahoj kocky, vidim, ze mnohe mate naozaj velky prehlad, co sa svadobnych siat tyka, prosim poradte, ake saty vybrat.. nemam moc cas behat po mnohych salonoch a skusat a vyberat, z prace chodim dost neskoro. svadbu by sme chcel zaciatkom oktobra, zatial som len pozerala na nete, co sa mi paci. krasne su priliehave, kopirujuce postavu, dolu rozsirene, s vleckou (napr. niektore san patrick), len z nich mam trochu strach. ake mate skusenosti? su pohodlne a da sa vlecka naozaj vypnut, ako sa vacsinou pise a nemate s nou ziadne starosti? rada by som sa v nich citila dobre a neobmedzovala sa.. :-) typicky korzet a siroka sukna sa mi vacsinou moc nepacia..(mimochodom, ako sa tancuje v takej sirokej sukni?) a este mam otazku, kde sa podla vas poobzerat po satach? (som z MA, pracujem v BA) nepotrebujem nove za nehoraznu cenu, a najradsej by som si ich kupila..moc dakujem za rady!! :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja som mala saty San Patric, model Paraguay (po stehna priliehave, dolu rozsirene) a citila som a v nich velmi pohodlne v nicom ma neobmedzovali (urcite su pohodlnejsie ako korzetove so sirokou suknou). Pozri si moj album, je tam aj vidno, ako bola vypnuta vlecka pri tanci. Kazdopadne ti ale odporucam, aby si si isla zopar roznych modelov cim skor vyskusat, mozno bude k tvojej postave svedcat iny typ siat ako si si vysnivala.
Odpovedať
ahoj pokahontas :-) podla mna by si si mala urobit cas a poskusat rozne stihy a typy siat...tak najlepsie zistis co ti sedi a v akych satach sa citis najlepsie ty sama ;-) mozno zistis, ze ti sedia take saty, ktore by ta ani nenapadli :-D a naopak nebudu sediet tie, ktore sa ti pacia na obrazku, mne sa to stalo pri skusani siat :-) treba si uzit ten vyber siat...o salonoch v BA nemam prehlad, tak v tomto ti bohuzial neporadim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Pokahontas! Najlepsie je naozaj vyskusat a sama uvidis v ktorych sa budes citit najlepsie. Ja som tiez skusala viacero typov a nakoniec mi padli do oka moje (la sposa madeira) Ono ide asi hlavne aj o to, aku mas predstavu, ako by si chcela asi posobit, ci sladko ako princezna alebo ako dama. alebo rebelka a podla toho asi prisposobit vsetko do kola. Mne sa povodne paciii napriklad La Sposa Marylin (uzky vrch a siroka sukna), ale nesedel mi taky ten princeznovsky vzhlad. ja som tak posobit nechcela. Co sa tyka tej madeiry, boli velmi pohodlne a vlecka sa da naozaj jednoducho vypnut. A kvalitne saty sa urcite daju zohnat aj lacnejsie. SChod si do salonu poskusat, co sa ti hodi a potom si skus pozriet bazar, mozno nam najdes nieco podla svojich predstav. a ked kupis saty cez bazar, das ich po svadbe vycistit a stale ich este mozes predat za rozumnu cenu. Tym padom ta urcite vyjdu menej ako ich pozicanie v salone.
Odpovedať
Ahoj holky, jaký typ šatu byste mi doporučily: Měřím jen 158 cm (váha 57 kg), mám široká ramena, krátký silný krk =-) a malá prsa :-N . Chtěla bych nějake korzetové bez ramínek, ale mám strach kvůli těm širokým ramenům, abych nevypadala jak rambo :-N
Odpovedať
Profilova fotka
paja no pri sirokych ramenach korzetove saty fakt nevyzeraju moc dobre :-S jedine,ze by si si k nim dala bolerko ;-) alebo skus korzetove ale s nasitymi ramienkami ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
paja este som zabudla - je tu v albumoch dost takych bab,co maju par kil navyse,dali si korzetove s odhalenymi ramenami a poviem ti...ziadna slava :-N radsej sa realne zodnotit ako potom banovat..
Odpovedať
Ahojky, no kamarádka mi řekla to samé a poradila mi, že bych měla mít šaty s ramínky za krk, ale to se mi zrovna moc nelíbí.
Odpovedať
Profilova fotka
paja, já bych teda řekla, že je to úplně naopak! taky mám široký ramena, krk teda dlouhej, ale taky jsem si myslela, že mi budou sedět šaty za krk. vypadala jsem jak zápasník, ty ramínka za krk na ty partie ještě upozorní! nakonec mám korzetový šaty. zkus si na idnesu zadat dotaz do módní poradny Išky Fišárkový, nebo to pročti, zrovna svatební šaty tam řeší často.
Odpovedať
paja - ja bych ti radila vyrazit do salonu, vyzkouset x satu, nafotit to protoze na fotce clovek vypada uplne jinak (nebo aspon ja se vnimam jinak) no a potom vybirat a klido dat fotky i sem a holky tady vseobecne ti urcite poradi ve kterych budes nejlepsi...ono se neda rict mam takovou a takovou postavu co mi bude sluset? takhle naslepo to nikdo nerekne...
Odpovedať
Profilova fotka
paja: Já jsem taky chtěla korzet (a i měla), ale vybrat ten správný taky trvalo. a opravdu nikdy nevíš, jak ten určitý druh bude vypadat na tobě, dokud si to nevyzkoušíš osobně. Já moc široká ramena nemám, ale pár kilo navíc jo a krk taky ne moc dlouhý a navíc větší prsa. A i když bych to dopředu neřekla, po vyzkoušení jsem hned vyřadila korzety za krk a bez ramínek a zaměřila se na spadlá ramínka. dopředu se můžeš jen domnívat, co ti padne, ale nakonec to může být úplně jinak. Každopádně nejlepší cesta je zkoušet a zkoušet a ty pravé najdeš. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Souhlasím, že je nejlepší zajít do salónu a zkoušet a zkoušet. Já jsem měla původní představu korzet s širokou sukní. Ani jeden korzet mi neseděl-buď neseděl přes prsa, nebo byl velkej v pase. V široké sukni sem byla jako šlehačkový dort. V žádném případě jsem nechtěla krajkové šaty s vlečkou. Nakonec sem dopadla přesně tak. Vlečka a spousta krajek :-) Šaty byla láska na první pohled A neměnila bych.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, vidím, že nie som sama , ktorá rieši otázku šiat :-) Mňa trošku trápi to, že korzetové šaty sa mi páčia, ale nemám tak pekný chrbát(sem tam nejaká kožná vyrážka a som bledšej pleti).Vedeli by ste mi niečo na to poradiť?Dá sa to nejako prípadne skryť?Aj ramená mám mierne ovysnuté dolu a bojím sa,že to nebude vyzerať veľmi dobre :-( Prajem ale všetkým budúcim nevestám veľa úspechov a síl do hľadania šiat :-) Ešte by som sa chcela opýtať, s akými svadobnými salónmi v Košiciach máte dobrú skúsenosť?Ďakujem pekne. A napadla má ešte jedna otázka, či stačí tri mesiace na hľadanie svadobných šiat alebo treba radšej skôr?Mám s tým teraz trošku problém, lebo končím aj na vysokej škole ,takže nemám toľko času. :-S :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
jasmine.m. ja ti radim ist ku koznej a opalit sa pred svadbou a potom si mozes vybrat saty ake len chces ;-) len v dobrom to myslim... dufam, ze sa neurazis :-N :-)
Odpovedať
kzuzik. Nie ,neurazim. :-) Verim ,ze to myslis v dobrom. ;-) Neviem sice ci sa aj tak opalim pekne.Nie velmi ma chyta slnko, skor do cervena.Ale pokusim sa nieco s tym urobit.Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam inak ten isty problem... tiez zvyknem mat nejake vyrazky na chrbte, ale v lete ked vyjdem na slnko sa mi to zvykne upravit... a keby nie, tak urcite pojdem ku koznej, lebo neexistuje, ze by som si vyberala saty podla toho, ze nemam pekny chrbat ]-( a tiez mam taku pokozku, ze sa neviem velmi opalit, ale ked si to pekne rozlozis a zacnes chodit na slniecko hned ako sa bude dat a po troske sa budes opalovat, tak by to mohlo bt OK, resp. aj kozna ti urcite nieco poradi :-) Mne ale teraz napadlo, ze sa pred svadbou asi neopalim =-) sak ja sa vydavam v maji... :-N no super :-|
Odpovedať
ahojte kocky, ja mam za sebou maraton po salonoch tak mozno pridam nejake zrnko mudrosti. Takisto mam problem s necistou pletou od vysadenia antikoncepcie, po roku sa trosku upravilo ale pojdem ku koznej asi. Niekde som citala ze kockam pomohlo trosku solarka pred svadbou, hoci to asi neni zdrave, ale raz vas to nezabije. Inak pokial nie ste rezistentne na erytromicin ako ja :) (som toho brala vela v puberte) tak si kupte pred svadbou vodicku eryfluid, co je sice na liecbu akne dost silne, ale staci potriet a jebacik sa velmi rychlo a zarucene strati aj do dna...tak som to riesila vzdy pred dolezitymi udalostami, no uz mi to nezabera :( vacsinou to ale nepredaju v lekarni bez predpisu.. Pokahontas: nepozeraj na nete ale chod skusat. Ja som si vyberala nadherne uzke krajkovane saty... ked som si obliekla nebolo to zle ale nic moc... som krpata a nevypadala som v tom az tak dobre. Robili ma este mensou. Takze som si vybrala nieco uplne ine. Ak si stihla a vysoka tak ti uzke urcite padnu. Paja: neviem posudit ako vypadas, ale podla seba ta odhadujem na velkost tak 36, ak mas sirsie ramena tak si daj nieco s rukavkom alebo na ramienka, nie celkom bez ramienok...ak mas stihly pas, tak si daj korzet, krasnu postavu to urobi a na mensie prsia je dobra naberana latka na prsiach alebo ked su saty prestrihnute pod prsiami a vycpavky v podprde tiez nikto neuvidi :) ...nedavaj si moc nariasenu suknu lebo budes este mensia, skor hladku suknu do A... Inak holky, vaham medzi dvomi satami, mozem niekomu z vas poslat link? mam to na picase nechcem davat tuto verejne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
mne môžeš poslať link :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Já mám taky pár kilo navíc a původně jsem chtěla skrz šaty zakrýt ramena nebo paže, ale vypadalo to děsně a akorát jsem na to připoutala pozornost...i prodavačka říkala "zásadně bez ramínek, prostě holá ramena" A úplně nejhorší co snad může být je silnější nevěsta se šaty se zavazováním za krk :-) fakt zápasník...nedoporučuju!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
anieka89 • Včera ve 22:02 Zdravím vás..... mám svatbu až za půl roku, ale pochybuju, že se mi podaří zhubnout. Mám míry 92-75-103 tedy široké boky.. ...jaký typ/střih šatů se hodí na mou postavu? Děkuji za nápady a rady. adazbrna • Včera ve 22:12 Ahoj, mám podobné míry a ve všech salonech se shodli, že je potřeba štíhlý vršek zdůraznit v propracovaném sešněrovaném korzetu a sukně by měla být do A, pak schová boky. Tedy ani upnuté šaty kolem boků ani bohatá sukně hned od pasu, obojí boky zdůrazňuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte holky, souhlasim s adouzbrna, ale je pravda, ze se nebat jit do salonu a zkouset a zkouset, ne se jen divat a premyslet zda by se libily nebo ne, vzit si ten cas a vlezt treba do vsech :-D protoze nekdy si myslet neznamena vedet a sedet. A pak ! ne jen si saty oblect, ale i si v nich zkusit sednout, zatancovat skakat atd :-D zni to divne ale ten pohyb vam ukaze, zda v nich vydrzite a nebude vam nekde neco padat nebo vylezat atd :-D
Odpovedať
Ahojte,neviem,ci sa to hodi sem,ale predsa skusim,mrknite si 2.album z priprav,so skusania svad.siat,co hovorite?
Odpovedať
Ahoj Samain, v tych prvych si troska stratena tie druhe su skvele..aj vrsok, i najma sukna v tretich ti moc nevynikne postavicka na stvrtyych tam ta masla moc nesekne piate su velmi pekne..ja sama uznavam cipku, posobi velmi jemne a zensky sieste su moc kryte saty na foto cislo 8 v poradi ti veeelmi vynikne postavicka ;-) na 9tke vyzeras bohovsky,tak sexy, pekne 11 su nadherne, ako pre kralovnu 13 napodobne troska som sa rozpisala, ale to je moj nazor, asi si aj xcela vediet nejaky vseobecny nezaujaty nazor, co ti pristane ;-) ;-) dufam, ze si vyberies tie najlepsie ;-) ;-)
Odpovedať
S přehledem nejkrásnější jsou ty 2, sluší ti ten jemný materiál,naopak v taftu jsi dost ztracená. Všechny decentní krajkované ti sluší, ale zdá se mi, že jsou ti velké, hlavně přes prsa. No a nejhůř vypadají všechny ty s tou průhlednou krajkou - jak ti prosvítá tělo, vypadá to dost vulgárně.
Odpovedať
Jinak s tvojí postavou se rozhodně nemusíš omezovat co se střihů týče :-)
Odpovedať
Dik holky ;)
Odpovedať
Ano to chcem tiez dodat, ze s takou postavickou mozes mat takmer cokolvek. ;-) ;-) ;-) Zalezi len na tvojom vkuse ;-)
Odpovedať
ahoj samain, za me 2, 8 a 11 :-) ostatni mi prijdou, ze jsou Ti volnejsi, ale je fakt ze sikovna krejcova je zabere a jak psaly holky, s tvoji postavickou to muzou byt jakykoliv ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a jaké mohu mít já? mám míry 92-75-103...Děkuji :-)
Odpovedať
Profilova fotka
anieka89 mame pravdepodobne rovnaky typ postavy. Ja si myslím, že najlepšie sú pre nás tzv. šaty strihu do A, ktoré zvýraznia štíhli pás a zakryjú širšie boky. ;-)
Odpovedať
ichem a anieka89 tak tak, napodobne ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?