Svadba 2 mesiace po pôrode. Čo si mám obliecť?

Ahoj kocky, poradte mi........ čo si mam obliect, ked mam svadbu v oktobry a rodim v july??? Teda, klasicke svadobne saty???? Ci len nejaku alternativu, teda obliect sa len do bieleho, ako napr. nejaka pekna sukna, bluzka.... a samozrejme vyces a korunka, aby som aspon trosku vyzerala ako nevesta.........Budeme mat len svadobny obrad, hned po nom krst nasho maleho a potom len slavnostny obed...a budu len rodicia, surodenci, svedkovia a krstny rodiicia..... bo s malym 2. mesacnym dietatom si to inak ani neviem predstavit... hihi..........PORADTE.
Odpovedať
Profilova fotka
videla si královskú svadbu? Tak ja by som si dala urcite nieco také (nemylim Kate, ale tú druhú) krásne biele, jemné, mne sa pácila dokonca viac ako Kate....
Odpovedať
urcite mysli na to, ze 2 mesiace po porode brusko este nebude uplne ploche.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj meggieerika, vidím že nie som jediná, ktorá rieši takúto netradičnú svadbu s krstom a slávnostným obedom. Neviem či si sa už rozhodla, aké šaty budeš mať, ale ja tiež rodím v júli a svadbu budeme mať tak max. 2 mesiace po pôrode. Predpokladám že ako modelka za tie 2 mesiace vyzerať nebudem, lebo doteraz som pribrala 20 kg a do pôrodu nášho malého je ešte ďaleko, ale drahý trvá na tom aby som mala svadobné šaty, samozrejme nejaké jednoduché, ktoré budú zakrývať tie kilečká navyše,ale tým že budeme mať už bábo sa nič nemení na tom, že budem nevesta taká ako každá iná. Súhlasím s ika84, že by tie šaty mali byť krásne, biele, jemné. Kvôli bábu nemusíš byť v kostýme alebo v nejakej takej alternatíve. Držím palčeky nech Ti všetko vyjde tak ako má a budem rada ak mi napíšeš ako si sa rozhodla a ako pokračuješ v prípravách aj s bruškom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kocky, po skusenostiach po mojich 2 porodoch by som si asi obliekla nieco taketo, dokombinovane bielymi rukavickami, mensou korunkou v ucese s drdolom a decentnymi topankami.. Krasne, biele, elegantne, prakticke ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kočky... tak ja sa budem vydávať v auguste a naše bábo bude mať 4 mesiace... chceli sme mať aj krst, ale náš kaplán mal s tým značný problém... Tak krstíme teraz...A čo sa týka šiat, teraz som mesiac po porode a bruško mi veru ostalo, nezmestím sa zatiaľ do svojich šiat, ktoré som si kupovala ešte dávnejšie...Ale myslím si, že si pokojne možete dať šaty, aké sa vám páčia, aj veľké tortové, ak sa do nich zmestíte...Treba iba poskúšať... Určite sa neobmedzujte v tom, že ak máte bábo, nemožete mať biele šaty, závoj a podobné nemoderné reči.... Inak, tie čo máte aj krst, napíšte ako to vyriešil váš kňaz a či ste nemali s tým problém, prípadne ako to bude prebiehať??
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte babule my mame svadbu sice teraz a Emuška ma 20 mesiacov uz ale ak mozem poradit satky si urcite chodte poskusat do salonov kludne az ekd bude babo na svete mesiac pred svadbou uz budeme vyzerat priblizne tak ako na svadbe ja som sice z "stastnejsich" co nechali vsetky kilecne z tehotenstva v porodnici a o mesiac od porodu som bola na povodnej vahe ale idealnym riesenim su satocky na snurovacku napriklad :-) a tie satocky co mala sestra Kate boli uuuzasne,prenadherne takze tie by som volila urcite aj ja :-) ja mam tiez lahke,jednoduchsie satocky nic komplikovane ale teda korunku si neodpustim :-D a suhlasim plne s nazorom @martinkatinka dajte si to co sa paci vam v prvom rade je to VAS den D :-) ja mam krasne satocky,zavoj aj korunku zato ze som maminka predsa nemusim mat kostym
Odpovedať
Profilova fotka
.. a aby som dodala, suhlasim v tom, ze ked chcete mat 3m vlecku, dajte si ju, NO A CO! Moj navrh bol cisto pre komfort, neerte to prosim tak, ze nemozete mat saty ake sa VAM pacia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra ďakujem za tip, mne sa tiež páči niečo také, ale žiaľ moje nohy na obdiv vystavovať veľmi nemôžem :-D tak som sa rozhodla že skúsim nejaké ľahké, vzdušné, od pŕs voľnejšie. Také antické, teda ak chápete čo myslím. Dúfam že mi také sadnú a bude to ok. Ale ďakujem za radu. Vyskúšam viaceré a potom uvidím. ;-) @martinkatinka úplne súhlasím s názorom že sa netreba obmedzovať kvôli rečiam a tradíciám, to bolo, už je iná doba. Záleží na našich predstavách a možnostiach. Je to náš deň D a hotovo. A čo sa týka toho krstu, náš farár je mladý človek, veľmi milý, ústretový a svojím spôsobom moderný, takže on s tým problém nemá. U nás v kostole to bude už tretia takáto svadba s krstom a absolútne nerobí problémy. Ale je to tak a to ťa asi nepoteším, že naozaj záleží od konkrétneho farára al. kaplána, či je ochotný pokrstiť dieťa hneď po sobáši. Takže u nás je to tak, že nás zosobáši a hneď potom nám pokrstí malého, aby bol pokrstený už v manželstve. A čo vám povedal kaplán, keď s tým nesúhlasil? S čím konkrétne mal problém ak sa smiem spýtať?
Odpovedať
Profilova fotka
Baby ste naozaj zlaté a ďakujem Vám za tipy. Myslím že všetky zdieľame podobný názor a nech si hovorí kto chce čo chce. ;-) To že sme maminky (teda ja ešte len budem) neznamená že sme iné nevesty ako tie ostatné. Akurát, že stredobod pozornosti bude ešte jeden malý človiečik navyše. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Napriklad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra presne také niečo si predstavujem. ;-) Už len vybrať z toho množstva, zohnať a môžem ísť pred oltár.
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina229 - mal problém ako technicky zvládnuť dva sviatosti po sebe... ale farár by to v pohode odslúžil... nevedel si predstaviť, že čo bude doležitejšie...Tiež sme chceli najskor sobáš a potom krst, ale už to necháme tak...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martinkatinka chápem, mňa ale niekedy zaráža to, ako rozdielne to riešia aj keď je to jedna cirkev, jedno náboženstvo... no čo už, my s tým neurobíme nič :-| Tak Vám aspoň prajem, aby aj krst aj svadba dopadli presne podľa Vašich prianí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra krasne satocky prve a druhe nadherne x-) @katarina229 to obcas veru zaraza aj mna napriklad dekan z dedine odkial pochadzam ked som sla vybavit krstny list moj mi povedal ze take "decko" by ani nepokrstil mala som 100 chuti mu daco povedat ale z ucty som si zahryzla do jazyka radsej a ze ani sobas mi nam nespravil takym hriesnikom ... ale pan farar z dediny odkial je drahy moj a kde mame sobas nam malinku uuplne bez problemov pokrstil a ked sme za nim prisli ze sa chceme vziat tak jasne jasne,to a to a hotovo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@trdielko149 je to strašné ako to niektorí farári dokážu necitlivo podať a hneď aj odsúdiť, myslím si že nežijeme v stredoveku a už ani tí mladší farári nie sú takí ortodoxní a radikálni v týchto veciach. Predtým bol u nás tiež farár, ktorý by nás poslal v sekunde preč, lebo je to dieťa z hriechu a pod., a potom sa tým človek len trápi, keď ho chcem vychovávať vo viere tak prečo mi chcú vziať tú možnosť,alebo môjmu dieťaťu, veď ono za to nemôže. Ale môžme sa tešiť, že sme našli aj ústretovejších farárov a vybavili sme to bez problémov. Aj keď viem, že také vyjadrenie vie pekne pokaziť deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkatinka aj nas kaplan mals tym trosku problem,ale nakoniec to "predychal" a aj ym budeme mat svadbu spojenu s krstom. Asi by nam ich bez svadby nepokrstili :-S ale to nam bolo jedno lebo sme sa rozhodli uz davno ze sa potom zobereme pri krste a hotove ak by nepokrstili tu u na spokrstili by inde! Ale nase jezibabulky uz maju vyse roka a pol. Ja neviem ci som daka divna ale nikdy som nesnivala o svadbe v bielych satach a velkej hostine vela ludoch.....ja som sa nikdy nechcela vydavat ked len taku mini svadbu ako robime teraz svedkovia rodicia krstny rodicia max 12 ludi aj s nami. Vzdy som hovorila ze ak sa budem raz vydavat tak budem mat cervene saty! A teraz si to chcem splnit tak hladam,ale kedze mame dvojicky a rozpocet maly tak len take obyc za rozumnu cenu (zial zatial bez uspechu) este zvazujem ci sa k dakym elegantnym letnym satockam hosi aj kytica alebo ci to moze byt aj bez toho a asi ani uces si nedam spravit. Nam ide vlastne len o formalitu kedze sme uz 10 rokov spolu a hlavne ide o deti a ich krst :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
hovorim vam dopredu naobliekajte babetko aby mu nebolo zima :-D :-o 8-) :-| ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra prosím ťa na akej stránke si našla tie šatočky :-p :-p :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka21 Je toho plny ebay, ale aj salony.. hladaj empirovy strih :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte dievcata,tiez rozmyslame spojit svadbu s krstom,kedze akosi to teraz nebol cas riesit a v novembri rodim:) chcem sa vas spytat ci to treba vybavovat uz teraz alebo staci az po porode? Urcite sa chcem dat aspon nejake tie 3 4 mesiace po porode najskor dokopy:) tak preto by som chcela vediet kedy to treba riesit.dakujen
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali svadbu teraz nedavno a mala mala sest mesiacov.a bola hlavna hviezda.a krst nas caka az teraz kedze nam to nechceli urobit naraz.no a saticky su najlepsie prestrihnute pod pprsiami a do acka.vsetko zakriju len by nemali byt satenove.ja som mala cipku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?