Rozdiel medzi farbami ivory, slonovinová, smotanová, šampaň

baby poradte...aky je rozdiel medzi tymito farbami...popripade ak mam saty slonovinovej farby hodi sa k tomu zavoj sampan??...
Odpovedať
ivory a slonovinova je teoreticky to iste, ale aky je rozdiel oproti tym inym farbam netusim :-D aj ja by som rada vediet, ci sa to dajak rozlisuje. A este mam podozrenie, ze niekedy sa rovnakym nazvom volaju uplne rozdielne odtiene, a potom je to riadny bordel. Tak napriklad, kupila som si dvojo pancuch od roznych vyrobcov, oba pary farba ivory, oba pary totalne rozdielny odtien... Sampan zavoj by sa podla mna teoreticky mal hodit, ak nie je privelky rozdiel v odtieni. Biely by sa nehodil, lebo cista biela a lomena (zlto)biela - cize tieto ostatne farby - sa biju, biela je pri vsetkych tychto ivory atd. velmi ostra. Je to problem, ked chces trafit presne, a nakupujes naslepo cez net. Videla som napr. na ebay-i, ze niektori predajcovia ponukaju ze ti zaslu vzorkovnik aby si si vybrala presne farbu, ktoru potrebujes.
Odpovedať
V podstate su vsetky farby rovnake zalezi od materialu, lebo na kazdom vyzera dana farba inac :)
Odpovedať
@jajka2407 tiež si myslím, že závisí aj od materiálu. smotanová bude viac belšia ako slonovinová. viem, že niektoré idú akoby do žlta, niektoré do béžova. ale treba vyskúšať. napr. mne ide iba biela, všetky tieto odtiene na mne nevyzerali dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?