Podvody pri inzerátoch

Profilova fotka
Ahojte kočky, chcela by som sa informovať....viež že sa tu už toho popísalo veľmi veľa o podvodných emailoch, ktoré Vás kontaktujú tu na MS ak predávate napr. svadobné šaty (aj mna kontaktovali asi 3 a vždy to bolo po anglicky tak ako to zvyknú robiť). Teraz sa mi však ozal niekto asi z Chorvátska (nie tu ale na bazar.sk) a má záujem si kúpiť šaty. Lámavou slovenčinou mi prišiel tento email. Je to tiež podvod? Ďakujem za každú odpoveď :) dobrý deň, Vďaka za vašu response.I'm spokojní s námorníctvom a súhlasíte s cenou, potrebujem, aby si vedel, že mám prepravný prostriedok pre pick akonáhle príde ako platba, bol dokončený a schválený PayPal a lodnej dopravy agent budú tie, aby mi pomohol zvládnuť všetky ďalšie potrebné detaily dokončiť dohodu, keď sa dostanú na vašu domácu adresu pre vyzdvihnutie, takže budem si ho kúpim, bez toho, aby videl to, budem zaistíme vyzdvihnutie z toho s súkromnú kuriérskou službou, akonáhle sa dostanete vašu platbu, a ak nemáte účet PayPal, jeho celkom jednoduché, bezpečné a zaistené otvoriť jeden. Stačí sa prihlásiť na www.paypal.com, potrebujem ťa poskytnúť nasledujúce údaje tak, že môžem pokračovať s platobnou ... Paypal Váš e-mailovú adresu: Vaše celé meno: Vaše mobilné telefónne číslo: adresa Akonáhle som platbu a dostanete finančné prostriedky, Courier Service príde na vyzdvihnúť u vás doma si vhodnejšie obdobie. Pekný deň. Na zdraví.
Odpovedať
Profilova fotka
@1608zuzana ťažko povedať, ale ja osobne by som nereagovala. nehovorím že ,,čistokrvný,, slovák ťa nemôže oklamať, ale tak no... ja by som si myslela že je to podvod
Odpovedať
Ja by som to ignorovala
Odpovedať
@1608zuzana ono to vyzera ako by si to dotycny dal prelozit do prekladacu, len skoda ze prekladac nepreklada presne, a potom to vyzera aj tak ako pises v prispevku. No nikdy nevies. Ono je na tebe, bud skusis a nechas si platbu poslat dopredu alebo to nechas tak, ja osobne by som radsej neriskovala a ignorovala.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite by som neriskoval posielat niekomu takto udaje. Navyse (ak som to spravne pochopil), vy predavate a on kupuje. Na to, aby vam poslal peniaze, mu staci vasa e-mailova adresa na paypal ucet. Ziadne vymyslacky a podobne. Robia s podvody vselijako.... mne osobne takychto variacii uz prislo viacero a "smrdi to". Osobne by som do takehoto niecoho nesiel a neodporucam to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?