Oplatí sa šaty požičiať, alebo kúpiť?

Ahojte nevesty, manželky :o) Som z BA a rada by som sa opýtala tých, ktoré ste si už zisťovali alebo ste už po svadbe, že čo sa najviac oplatí cenovo - či požičať si šaty (ak viete poradiť nejaké cenovo výhodné požičovne/svad. salóny), alebo skôr kúpiť nejaké v "bazáre" (po nejakej inej neveste, ktorá kupovala a predáva) a po svadbe ich tiež predať. Ani ja, ani snúbenec nie sme milionári a preto sa snažíme riešiť všetko čo najekonomickejšie :o) Ďakujem za rady.
@fleur1301 tazko povedat. Ja som bola popozerat po salonoch, jeden velky otras a nehorazne ceny za to pytaju. Ked som pozerala tuto v bazare aj teraz, tak v podstate sa necudujem, co maju na slovensku v salonoch, lebo to asi ludia chcu, co chodim na tuto stranku tak by som spocitala saty v bazare co sa mi pacili snad na prstoch jednej ruky, inak tiez dost hrozne. Takze najlepsie mi z toho vsetkeho vyslo zariskovat a objednat saty z ciny. Tie moje vysli necelych 120 eur aj s postovnym (ale nevyberala som ich kvoli cene, bola to nahoda), takze som zvedava na vysledok, za tu cenu maju len pozitiva - hlavne budu nove, budem prva a mozno aj posledna kto ich bude mat, nepotrebujem ich totiz predavat dalej...
ja by som odporucila, ked tak, dat si satky usit nejakej sikovnej krajcirke... saty s ciny mala kamaratka, akoze usite otrasne, umely material, v ktorom sa potila neuveritelnym sposobom... alebo si kupit, a poziciavat, pripadne skusit predat.
@zuzx no, to som práve počula, že za požičanie pýtajú neskutočné peniaze...ale čo sa týka kúpenia šiat...neviem. Ak by ma to vyšlo výrazne lacnejšie ako požičanie, tak si kúpim a skúsim potom predať. My nie sme bohužiaľ z tých, torí si môžu dovoliť len tak kúpiť šaty a nič s nimi potom nerobiť. Snažíme sa všetko vyriešiť čo najväčším kompromisom medzi kvalitou,"krásou" a prijateľnou cenou.
inak, ak by si sa aj roozhodla si saticky kupit z ciny, skus si vyberat co najednoduchsie strihy a zdobenost... inak skus este kontaktovat nevesticky, ktore saticky predavaju v bazariku a oslovia ta nejake, ci by nepozicali :-)
@fleur1301 tak ale ak by si si kupila saty ako ja za nejaku stovku, tak nemusis riesis co s nimi a kludne si ich mozes nechat na pamiatku. Ak chces aby sa ti peniaze vratili, tak si ich urcite kup. Za najlacnejsie v pozicovni das 200 eur a aj to len skor na nejakej dedine a musis mat stastie. Ja som pozerala v malom meste a ceny od nejakych 350 hore za pozicanie, co sa mi na tu kvalitu akej boli zdalo velmi vela a to este neviem ako budu vyzerat v case mojej svadby. A vobec, ani by neslo o tu cenu, ak by vobec ponukali to po com mi srdce pistalo, ale same nemozne modely :-( Takze ja som si to poriesila radsej takto, mam ich za tretinovu alebo stvrtinovu cenu toho co by som nechala v pozicovni a budu len moje.
Baby, najhoršie na tom je to, že ja absolúúúútne neviem, aké chcem :oD Zo srdca by som chcela nejake bledunkofialové, ale také je vidno málokde,.. ale nejdeani tak o farbu, ale o strih. Ja by som aj šla do nejakého salónu a odskúšala nejaké šaty, ale nevynadajú mi, ak si nič nevyberiem? :oDD
@fleur1301 nemaju ti co nadavat a ak sa tak stane, tak sa zober a vo dverach im len s usmevom povedz, ze dakujes velmi pekne a ze sa urcite o tento ich mily pristup podelis so vsetkymi kamoskami :) Ved pochod si salony a vyskusaj aspon co ti sedi a co nie a podla toho sa rozhodni. Urobis si prehlad a uvidis, mozno nakoniec svoje saty najdes.
@zuzx asi to tak aj spravim... ved dokelu kto im zoberie saty hned? Oni su tam od toho, aby "sluzili" :oD
ja som si tiež bola včera skúšať a nepožičala som si, ani sa ma nepýtali, či chcem, či nie, berú to ako samozrejmé, že ak budem chcieť aj sama sa spýtam.. :-)
@fleur1301 Ahojcek, ja som mala pozicane saty zo salonu Nicole a babeny tam boli strasne zlate. Nicole je aj v Auparku, ale tam je cisto predaj, lebo su to starsie modely, takze aj polovicne ceny. Popolnocky som mala zo salonu El (majú aj svadobne saty), tiez super sluzby, az som sa divila, ze som na Slovensku, len sa tam treba dopredu objednat. No a co sa tyka strihu, to vazne musis vyskusat, ja som chcela povodne jednoduche padave, no ked som v nich vysla z kabinky vyzerala som vraj ako grecky bozik, len mi dat do ruky vazu :-D Tak vyhral uplne iny tip, korzetovy.
Profilova fotka
Ahoj,Ja som si kupila tiež šaty po jednej neveste, a su ako nové, čo som videla tie poničené šaty v salonoch tak za tu cenu požičania si mozem kupit aj uplne nove šaty.Síce som tiež dlho hladala šaty ktoré by som naozaj chcela,lebo žaidne sa mi nepáčili a vzdy boli bud moc obyčajné alebo moc prečačkané. Ale to hladanie sa oplatilo a som spokojná:-) Ja som ich našla ešte pred tým než sme začali svadbu vôbec plánovať a chcela som si ich kúpiť že však ked sa budeme brať aspon ich budem mať doma no nakoniec som ešte ani šaty doma nemala a rozhodli sme sa že sa vezmeme :-D
Profilova fotka
@fleur1301 poskúšaj, povyberaj a vypýtaj si vyzitku, a že ak sa rozhodneš pre nejaké, že sa ozveš :-p ja som to tak urobila a potom som si kúpila šaty cez net :-D
Článok sa načítava...
@martinkatinka :oDD Asi tak nejak to plánujem aj ja :oD
@janie7 Co si platila za pozicanie, a co konkretne znamena, ze v auparku maju polovicne ceny? (cca suma)
Ahoj, za tip siat, ktory som mala ja som platila 380 EUR, ak by som ich chcela odkupit vysli by ma na 1400 EUR: Co sa tyka pobocky salonu Nicole v Auparku, svadobne saty tam zakupis za cenu pozicaneho, povedzme saty co stoja 1300, tam kupis za 300, kedze je to minulorocny alebo starsi model. Ale tam ich nepoziciavaju, musis ich kupit. No ceny v salone El sa mi zdali este lepsie, neviem kolko tam stoja svadobne saty, no pozicanie popolnociek ma vyslo 130 EUR. Este si babeny pochvaluju aj White Atelier, ale tam cenovu relaciu nepoznam.
ahoj, ja som si kupila svadobne saty z internetu esaty a bola som maximalne spokojna. sice boli vtedy vo vypredaji, takze sm ich mala za super cenu. viem,ze ich predomnou nikto nemal na sebe a keby som ich poskodila,tak ma to nemrzi. teraz ich mam odlozene na pamiatku. ludia z tejto stranky maju salony po slovensku. pani, kt. so mnou komunikovala bola velmi prijemna. dokonca tam siju saty aj podla obrazka, ved pozri stranku.
@janie7 možno blbá otázka, ale ja som si šaty napr. na stužkovú kupovala, nie požičiavala. Takže by som sa chcela spýtať - z tej sumy, čo za požičanie zaplatíte, Vám potom aj niečo vrátia, či nie?
@fleur1301 ajaj: to by sa moc salónom neoplatilo, keby z tej požičanej sumy niečo vrátili, ale zase na druhej strane majú dobrý business, požičajú šaty 4 krát a vráti sa im kúpna cena :-) Ono, ak si rozhodnutá šaty kúpiť, tak potom skús skočiť do toho Auparku.
Profilova fotka
viac tu: http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/s... http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/k... http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/s...
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?