Môžem mať biele šaty a závoj, keď už mám dieťa?

Profilova fotka
S nastavajucim mame svadbu v maji a mame dieta 4mesacne a kazdy mi hovori ze ked mam dieta nemozeem mat zavoj a biele saty co si o tom myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
@svadba20130405 a preco by si akoze nemohla mat?
Odpovedať
Profilova fotka
To neviem ani ja.par ludi mi to povedalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@svadba20130405 ked ti povedia druhy, skoc z mosta? skocis? asi nie.. tak nepocuvaj druhych v takychto nezmysloch.. uz na takych veciach nezalezi... keby sme isli do detailov... v bielom by sa mali vydavat panny.. tak to by momentalne take saty ani nevyrabali... :)
Odpovedať
Profilova fotka
No zavoj by mal byt ako znak panenstva myslim, ale tiez si myslim, ze ak by sa to malo tak brat,tak by zavoj nemohla mat ziadna baba.Lebo asi ani jedna sa nevidava ako panna.nie?takze kludne si mozes dat aj biele saty a aj zavoj.
Odpovedať
Profilova fotka
To je hlupost,my mame tiez v maji a nas m aly bude mat uz dva roky a budem mat zavoj.to plati ak si uz bola vydata :-)
Odpovedať
@svadba20130405 môžeš, prečo by si nemohla mať. Nedaj na hlúpe reči, čo sa musí, nemôže, môže, nesmie....Urob si to podľa seba, aby si sa cítila krásna ;-) Ak chceš závoj, tak prečo ho nemať...
Odpovedať
@svadba20130405 Ahoj prečo by si nemohla mať, to je len na tebe, ja som mala tiež biele svadobné šaty s korunkou a závojom. A všetci ma chválili. V mesiac svadby mal malý 3,5 roka.
Odpovedať
Vraj keby si už rozvedená,by si nemala mať biele šaty+závoj ale toto som ešte nepočula .... Ja som mala svadbu mesiac do zadu a bola som v bielom -dcérka bude mať v marci 4 rôčky ;-) Nevidím v tom žiadný problém!
Odpovedať
Profilova fotka
@svadba20130405 Ahoj. Nie jednu nevestu s detiatkom sme obliekli, takže bude to asi v poriadku. Pokojne možeš mať biele šaty aj zavoj. :-)
Odpovedať
Ja som mala cirkevny sobas a tez som namala biele saty. Zdalo sa mi to trochu ... kedy uz mala ma 2 roki.
Odpovedať
Profilova fotka
@svadba20130405 Viem, ze som to sem pisala uz mnoho, mnoho krat - je to VASA svadba. Ked sa VY dvaja rozhodnete, ze sa vezmete v spodnom pradle, tak to tak bude. Ked budete v ciernom, budete v ciernom a ked si da zenich biele ponozky do ciernych mokasin, tak to tak bude. To, co budete mat na sebe, v rukach, a z akeho materialu budete mat kyticu a obrucky NEMA vplyv na platnost sobasa.
Odpovedať
Profilova fotka
tak hadam mas uz vek na to, aby si rozhodovala sama za seba:-) a nie podla toho, kto co povie....ak chces mat biele saty, tak si ich proste oblec a kazdeho je prd po tom:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nechapem preco nie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@svadba20130405 Biela je farba cistoty, neposkvrnenosti, ... tak asi ty ludia co ti to hovorili tak vychadzali z toho. No zaujimave, ze ti uz nevedeli aj odvovodnit, ze preco. :) Tak ci tak to bude len na tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy, kto ti to hovori nech sa najprv pozrie do svojho domu, ci je v nom vsetko v poriadku... Joooj , nemam rada, taketo dedinske, malomestske rozumy, co sa ma a co nie.... A mimochodom, kolko neviest je "neposkvrenych" ked sa vydava?
Odpovedať
Profilova fotka
@svadba20130405 a preco by si nemohla? Tiez som sa vydavala v bielej a uz som mala dieta..pokym nemas 50, tak smelo do bielej !!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Tak budem mat biele saty len som nevedela ako zo zavojom.
Odpovedať
jaaj, takto to bolo kedysi pred sto rokmi :-p ano je pravda ze to prameni z nejakych zvyklosti co boli kedysi zauzivane, akoze biela farba a zavoj ako znak neposkvrnenosti, cistoty, panenstva ale to dnes (a nielen toto) uz davno neplati ;-) este za cias nasich rodicov by ich susedky poohovarali a zeny nemali odvahu na biele saty po 2.krat a navliekli sa radsej do nejakeho kostymu :-p ale dnes si pokojne moze kazdy dat na seba co chce a susedom to je sumak :-D kludne si daj biele aj zavoj :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme spoločné deti dve a tiež plánujem biele šaty. Závoj však nebudem mať, pretože sa mi to k šatám a štýlu svadby nehodí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to, ze su biele saty symbolom (nevestinej) cistoty je vseobecne rozsireny mytus. Pravdou je, ze v minulosti boli biele saty symbolom bohatstva (ked si uvedomime, aka bola bola minulosti hygiena a ako sa pralo), len skutocne bohate nevesty si mohli dovolit nosit biele (ci svetle) saty. Zavoj ma zas korene este v pohanskej dobe, nevestu zakryli ju zavojom, aby ju nespoznali zli duchovia a nemohli jej ublizit (odtial je aj tradicia "falosnych neviest"). Takze s prihliadnutim na tieto skutocnosti - @svadba20130405 s kludom si daj biele saty a aj zavoj, ak ti pristane. Farba nie je dolezita, dolezite je, aby ti sadol strih a aby saty zodpovedali tvojmu stylu a osobnosti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za rady velmi mi pomohli
Odpovedať
Znamena to, ze ked dieta nemam, MUSIM MAT biele saty a zavoj? ;) A teraz vazne :) - ja si stojim za nazorom, ze tradicie su krasna vec a mali by sa zachovat pre generacie buduce (milujem napr. folklor), ale nemali by nam pokazit predstavu svadby, ktoru sme si vysnivali, co sa deje napr. v pripade, ze na nevestu okolie tlaci s tradiciami, ktore su jej uplne proti srsti ... (viac co si myslim tu: http://www.mojasvadba.sk/fotoblog/nos...).
Odpovedať
biele šaty sú symbolom nevinnosti. mali by ich mať len panny. a závoj je podľa mňa zavadzajúca blbosť
Odpovedať
@kamanima keby biele saty na svadbe mali len nevesty panny, tak to by boli velmi farebne svadby...
Odpovedať
Profilova fotka
Moja sesternica, keď sa vydávala, mala 3ročného syna.. a áno, traduje sa, že biela je farba čistoty a teda nevesta by mala byť panna keď má biele šaty:). Kto ako to dodržiava, je jeho vec, ale sesternica to vyriešila skvelo - mala jemnučko broskyňové šaty a podľa mňa sa to úplne super hodilo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nevidím v tom problém - je to len a len na Vás, mali sme veľa nevestičiek s bábom, dokonca sa vydávali 3tí krát a stále v bielych :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?