Môže ženích vidieť svadobné šaty?

budúci ženich ma nesmie vydiet v svadobných šatoch celkovo alebo len v tých v ktorých bude sobáš ? alebo ako to vlastne je ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som povedala, ze celkovo, nech nema ani najmensiu predstavu, ze aka budem krasna ;-) Ale myslim si, ze kazdy si to ma urobit po svojom...
Odpovedať
Profilova fotka
zevrj by zenich nemal pred svatbou vidiet nevestu v jej svadobnych satach ze prinasa to nestastie v manzelstve ale podla mna je to kazdeho osobna vec ....
Odpovedať
podla povier by nemal - prinasa to vraj nestastie ...ale moj ocino s maminou vyberat svadobne saty, takze ju videl v nich pred svadbou a su spolu stastne 31 rokov, ale moj neuvidi...ja som poverciva :o)
Odpovedať
My sme boli vyberat spolu aj. Dnes je ina moda. Neverim tiez na tie povery. Mozno sa to ostatnym nebude pacit. Ale my sme taki. Aj moj maly dvojrocny syn bol radit. Ze ktore sa mu pacia. :-)
Odpovedať
nemal by a ja som sa toho aj drzala :D
Odpovedať
Profilova fotka
@nikushka2521 so mnou bol ešte vtedy snúbenec skúšať šaty prvýkrát ;-) a odtedy ma v nich nevidel, až na svadbe, a vzali sme sa nič sa nestalo :-))
Odpovedať
Profilova fotka
No podla toho co ocakavas ty - ak chces, aby ti radil on, lebo ta najlepsie pozna a chces sa mu pacit - zavolaj ho na skusku a nech ta vidi. Ak si poverciva, tak urcite nie :D A ak ho chces prekvapit, tak tiez nie :) Podla mna, hociktora z moznosti je ok :)
Odpovedať
Profilova fotka
je to tak ako pisu baby. Podla povery to prinasa nestastie. Ja som nechcela, aby moj manzel videl saty ani na mne ani celkovo na obrazku. Ale nie koli povere, na to zase neverim. Skor som chcela, aby to bolo prekvapenie a je to take krajsie, ked nevie co ma ocakavat a tesi sa na tu chvilu az ta uvidi. Ale je to kazdeho vec. Niektori si beru snubencov aj na skusky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pre mna je najdolezitejsie, aby som pre neho bola najkrajsia... a vela veci sa mu jednoducho vobec nepaci, takze ziadne riskovanie a isiel so mnou ;-) myslim ale, ze sam si nevie predstavit ako to bude vo finale cele vyzerat a navyse urcite uz teraz by presne nevedel ako vyzeraju :-D takze ciastocne prekvapeny bude :-) ale nepochybuj o tom, ze ak dodrzis povercivost, mohla by si mat na sebe aj vrece a budes pre neho najkrajsia na svete :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne akurat v den vyberania a skusania siat najlepsia kamaratka a buduca svedkyna odriekla ucast,takze mi nezostavalo nic ine,len ist tam so snubencom,kedze ja nemam vodicak a nikoho som tak narychlo nezohnala...A uplne v pohode sme spolu uz takmer 12 rokov :-) Myslim si,ze chlapi maju z tolkych bielych siat taky mis - mas,ze si ani nezapamataju,ktore si vlastne vyberies a na svadbe budes pre nich ta najziarivejsia hviezda :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nie som poverciva, ale napriek tomu nechcem, aby ma v nich videl pred svadbou, takze ani neuvidi :) chcem,aby to bolo take mile prekvapenie, ked ma v nich prvykrat uvidi :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj @nikushka2521 ... je to rozdielne... niekto to povazuje za prezitok... a dokonca nielen, ze ich ukaze, ci uz na obrazku alebo dokonca na foto, ale vezme si snubenca aj na skusku do salonu... napr. jeden moj bratranec bol s teraz uz manzelkou priamo spolu vyberat saty v salone.. takze patri skor do tejto skupiny.. potom v dalsej su baby, kt. naozaj veria v povery spojene so svadbami (nevidiet saty zenichom, ziadne ruze v kytici, lebo ma trne a pod.) a napr. ja som mojmu neukazala ani obr. ci foto, a nebol saty vyberat so mnou (bola jeho sestra, ale.. neprezrafila mu nic, aj ked to skusal 8-)) a jedine, co som mu ukazala, ked sme isli okolo spolocenskych siat, tak strih, aky chcem... a aj farbu, aby si predstavit vedel, ako doladit jeho doplnky k mojim satam... :-) ale... malo to uzasne caro, ze som ho trosinku natahovat mohla, ake saty mam... a ked som ich uz dokonca kupene a u nasich doma odlozene mala... :-p a stalo to aj za ten prvy pohlad, ked som uz bola tip top... ;-) takze... je to na Tebe/ na vas...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ad 1: "vidieť" nie "vydieť" a "šatách" a nie "šatoch" a ad 2: poverčivosť je hriech, manželstvo bude také aké si ho spravíte čo nie je závislé na tom, či ťa manžel videl alebo nevidel v šatách pred svadbou. ten môj mi bude pri výbere asistovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja som tiež nechcela,aby ma videl, ale našiel foto tu na blogu,lebo som to zabudla vypnúť a zvedavec si to pozrel...ale nemam tam ani vlasy spravené ani bižu,,,tak celkový dojem bude hádam iný a lepší,,a čo sa týka povery, tak sa kedysi vravelo,že aj svadba v máji prináša nešťastie,,tak to by sme mali už dvojnásobnú smolu potom :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahoj. :-) Nasla som tuto starsiu diskusiu a chcem sa iba optyta, vztahuje sa ta povera: 1. iba na saty, ktore vidi zenich na buducej neveste alebo aj na tie iste saty, ktore bude mat nevesta, ale zenich ich vidi na obrazku? 2. iba na saty, ktore bude mat nevesta, alebo akekolvek saty? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika3572708 ahoj, neviem ci si poverciva, ked to riesis, ale myslim, ze sa traduje, ze teba nesmie vidiet v satach :-) ale vies co? Naj neriesit a ak chces, nech ta kludne vidi ;-) spoliehaj sa na seba a nie na povery. Uzivajte si to, uleti to!
Odpovedať
Profilova fotka
Preco nie? Nejak mi nepride, ze by to malo prinasat smolu. Jedine co hrozi, ze to nebude vo svadobny den az take prekvapenie a nebude to take emotivne, ako keby tie saty nevidel. Je to asi len o tom, no kazdy si to zariadi tak, ako chce ;-)
Odpovedať
Mňa ten môj videl :-) Sú to len povery.... Síce nebude mať prekvapenie, ale myslím si, že aj tak bude pozerať s otvorenou pusou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa vzájomne videli pri obliekaní. Manžel nechcel večer pred svadbou ísť spať niekam inam. Chcel zaspávať pri mne, chcel sa prebudiť vedľa mňa a celú dobu bol pri mne. Keď ma vizážistka líčila, tak ma manžel držal za ruku a pozeral sa, potom šiel na raňajky a keď sa vrátil, tak sme sa obliekali. Myslím si, že sú to len povery, ktoré nezaručia funkčnosť manželstva. Jedine nebol pri vyberaní, ale ukázala som mu ich asi mesiac pred svadbou na fotke. A podľa mňa, bolo to v niečom výnimočné. Pozerať sa na toho druhého v momente, keď si oblieka to najlepšie a na jeho úsmev, keď ma vidí, bol naozaj krásny :-)
Odpovedať
@renya3 Presne takto som to chcela aj ja, ale doma nám to asi neprejde... Príde mi to úžasné, krásne, zlaté a neviem ešte aké, proste úplne super :-)
Odpovedať
Ja neriesim, ci moze alebo nemoze vidiet saty, uz ich videl a aj mna v nich, jasne, ze som sa musela obliect, ked som ich kupila a doniesla domov :-D este mi aj snurovacku stahoval :-) byvame spolu aj chystat sa budeme spolu, ani si to inak neviem predstavit
Odpovedať
@6myska Toto som mala rovnaké. Keď som ich doniesla domov, nastávajúci bol zvedavý, no a tak si ma do nich musel pekne obliecť, keď ma v nich chcel vidieť. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zalzi na tom, ako sa dohodnete. podla mna ni je ziadny kodex, v ktorom by bolo zakotvene, ze ta zenich nesmie pred svdbou vo svadobnych satach vidiet. aspon ja o tom neviem. je to priamo dane od paru
Odpovedať
Profilova fotka
Moj priatel nechce o mojich satach vobec nic vediet, ani fotky ani co som skusala, lebo chce, aby to bolo prekvapenie. Okrem toho v akomkolvek obchode vydrzi tak maximalne 5 minut a potom je uz cely nervozny :D. Ale ak ho ty chces mat pri vybere a ste zvyknuti, ze s tebou nakupuje, ja na tom nevidim vobec nic zle.
Odpovedať
mne velmi zalezalo na nazore priatela, ukazovala som mu fotky zo salonu kde som si skusala saty aby sa mi k tomu tiez vyjadril, pozna ma dobre, vie co sa mi paci, chcela som vediet aj jeho nazor na saty ktore som si vybrala, no komplet so zavojom bolerkom namalovana upravena ma uvidi az v kostole :) saty su jednoduche a preto je tam dost priestoru ich nejak upravit takze budu vyzerat uplne inak ako na fotke ktoru som mu ukazovala
Odpovedať
vidieť môže, neprinesie to žiadne nešťastie 😄 ide len o to, či to chceš ako prekvapenie, alebo ti viac záleží, aby sa k nim vyjadril aj on.. ja som nechcela - vedela som, že také, aké nájdeme s maminou, mi sedieť budú a budú sa páčiť aj jemu a chcela som, aby bol ten moment prekvapenia, keď ma uvidí prvýkrát až kráčať uličkou; navyše som na skúškach ani nebola namaľovaná, takže to ani nemalo “ten” efekt, ako potom v deň D - nakompletku 😊 šaty a mňa v nich, upravenú a nalíčenú videl až keď som šla uličkou a ostal úplne paf a stálo to za to 😍
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?