Kupiť alebo požičať svadobné šaty?

Profilova fotka
Ahojte baby, v prvom rade sa ospravedlňujem ak už takáto diskusia niekde je, ale nepodarilo sa mi ju nájst...Rada by som vedela názor najmä tých z vás, ktoré už máte po svadbe...kupovať alebo požiciavat šaty? donedávna som bola presvedčená, že idem šaty jednoznačne kupovať, že však sa to finančne lepšie oplatí, no čoraz viac mám pocit, že síce to finančne môže vyjsť lepšie, ale že má veľa báb problém šaty predať...teda sa naskytuje otázka, či to stojí za to, aby mi šaty viseli v skrini rok-dva, kým sa mi ich podarí predať a ktovie či vôbec...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@sterby už tu je podobná téma, záleží za koľko kúpiš a za koľko chceš predať, taktiež ako šaty predávaš, fotky, popis atď. Predávať šaty cez bazár je podľa mňa aj o šťastí, že si ich vyhliadne niekto komu sa naozaj páčia a je ochotný za ne dať požadovanú sumu.
Odpovedať
Ahoj, podla mna jednoznacne kupit. Ak si saty pozicas, tak musis ich po svadbe rychlo pondelok vratit a o celu sumu za saty prides. Za rovnaku sumu si mozes nejake rovno kupit... Ak mas svoje tak sa mozes fotit aj v iny den , ako svadobny co ti dava viac moznosti na fotky v roznych prostrediach. Zaroven vam moze v den svadby prsat, ako nam a to vonku vela nepofotite... :-D ja som svoje este neskusala predat, lebo som sa odhodlavala .. . Predsa take saty mas len raz v zivote a su vynimocne :-) ja som svoje chodila pravidelne pozerat ked som prisla na navstevu k nasim kde som ich nechala po svadbe... krasne vonali a vyzerali a tazko sa s nimi luci... ale uz je cas uz su v salone na cisteni.... tolko penazi mat len tak ,,pre radost,, je trocha luxus :-D a predsa zaberaju aj znacny priestor... moje netere( slecny v puberte) na ukecavali nech ich necham pre ne :-D beriem to tak, ze nemam co stratit .. keby som si pozicala uz tie peniaze nemam, takto mam aspon saty. Ak ich predam aspon nejake peniazky sa mi vratia nazad. Ak nie tak mam nadherne saty, ako uzastnu spomienku :-) urcite ich nepredam za 100 e len aby som sa ich zbavila. To mi za to nestoji....
Odpovedať
tiež som sa pohrávala s myšlienkou dať si ich ušiť, výhodou je, že sa nemusíš obávať prípadného poškodenia. ALE dopredu nevieš aký bude výsledok, a teda či budeš 100% spokojná, šaty z požičovne vidíš aké sú a teda prekvapko nehrozí (aspoň nie u serióznej požičovne). ďalšia vec, áno môžu byť ušité šaty lacnejšie ako požičané, avšak to vždy záleží od použitého materiálu, pri tých kvalitnejších a prepracovanejších s čipkou,/zdobením/viacerými detailami proste požičovné vychádza lacnejšie, niektoré veci neoklameš. A nakoniec čo mňa najviac odrádza, že mi budú doma stáť drahé šaty na vešiaku, zaberať miesto v skrini resp. dám ich do bazáru kde sa mi budú 2 roky ozývať "záujemcovia" lámavou slov-angličtinou, nevesty veľkosti 44 a tie čo si ich zaručene chcú vyskúšať ale sú z tramtárie... takže som sa rozhodla si ich požičať, vidieť, vyskúšať, po svadbe vrátiť (veľa požičovní ti šaty nechá aj dlhšie ako do stredy) a o nič viac sa nestarať x-)
Odpovedať
@zuska_bluzka odkial si poziciavas?
Odpovedať
@aandrejjka z wem-u by som chcela :-)
Odpovedať
@zuska_bluzka tam som bola pred 2 tyzdnami ale moc som nepochodila.. :-| asi ze nechcem nic biele cipkovane :-D
Odpovedať
@aandrejjka :-D a aké chceš?
Odpovedať
@zuska_bluzka necipkovane tylove :-D
Odpovedať
@aandrejjka olivia palermo? :D
Odpovedať
@zuska_bluzka ta tam trosku cipky tusim mala :-D ale zas az tak alternativny styl nechcem len proste bez cipky a idealne aj koralikov a trblietok, resp co najmenej
Odpovedať
@sterby záleží v akých cenách sa pohybuje požičanie verzus ušitie :-) ja si idem dať šaty šiť za 390€, pričom za požičanie v salóne by som dala cca 350€ s tým, že také šaty aké chcem som ešte v žiadnom salóne nevidela :-( tiež sa obávam toho, ako ich potom predám a či vôbec, ale určite to stojí za to, vydávam sa len raz, tak nech to je v krásnych šatách a ak ich nepredám, tak budem mať peknú hmotnú spomienku ;-)
Odpovedať
@sterby ja som si kúpila tu na MS od 1 baby, ktorá si ich dávala šiť na seba. Predala som ich len o čosi menej za čo som kúpila. Boli fakt nepoškodené, dala som ich jasnaže aj vyčistiť. Stáli mi v skrini (resp. ležali pod posteľou) 3/4 roka. Bála som sa, že ich nepredám, ale až tak mi nezavadzali, lebo boli skladné, tak som mala podstate čas. Hlavne tiež záleží na tom, či budeš mať "normálne" šaty, ktoré sa môžu viacerým páčiť, alebo zvláštnejšie. Ja som mala jednoduché tylové s čipkou a tie sú viac menej teraz in, takže na predaj som mala aj šťastie. Kamoška mala obyčajnejšie saténové a stále ich nepredala (3 roky). A výhodou kupovaných je, že fotenie môžete mať v iný deň. Proste sú výhody aj nevýhody. Mne len bolo ľúto dať za podobné šaty na požičanie 450 eur, keď kupované ma nakoniec stáli o polovicu menej. Je to na tebe :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sterby ahoj.Ja mám síce len pred svadbou ale šaty si dávam šiť.Budú presne podla mojich predstáv,cena sa mi zdá naozaj adekvátna,skôr by som povedala že až výhodná.Tiež budem mat nakoniec celé s tylu,žiadne čačky-mačky,bide to originál a zatial som rozhodnutá že si ich aj nechám na pamiatku.Ked si zoberiem že za tú cenu by som si ich mala požičat,a možno aj za viac,tak radšej nech mi vysia doma v skrini :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sterby ja si davam saty tiez usit, lebo ked som pozerala kolko stoja a ze pozicanie siat kolkokrat vyjde drahsie ako kupa, tak som sa nakoniec rozhodla si dat usit a budu take, ako si ich budem predstavovat ja :-)Len sa neviem este rozhodnut ake presne chcem, rozhodujem sa medzi tromi
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska_bluzka tiež nie som zástanca toho, aby šaty zbytočne viseli v skrini .... urcite sa z nich budem vytešovať, že sú pekné a podobne :D ale ked bude požičané tak aspon nebudem na výber a budem musieť ich vrátiť :D a ďalšia vec je to, že ja som práve taka velkost 42-44 a neviem ci bude tým pádom take lahke predate saty- hoci sa nechystám mať take kadejake jak vidim na bazaroch v týchto velkostiach.....
Odpovedať
Profilova fotka
@dzulii no len to že ja nie som zrovna ideálna konfekčná velkosť, takze ja si musim obehat salóny aby som zistila aký typ siat mi spraví najkrajsiu postavu...hoci predstavu mam velmi konkretnu, ze co chcem :) no cenovo by som sa rada zmestila do max 400€ a to si myslim ze sa daju saty aj kupit aj pozicat..
Odpovedať
Profilova fotka
@jaakirda no my sa plánujeme fotiť inokedy ako v den svadby....ale to aspon co som sa pýtala kamarátiek ktoré uz svadbu mali, tak že by nemal byt problem sa dohodnut so salonom, že si saty poziciam aj na týžden napríklad- jasne, ze rátam s tým, že má to asi bude stat nejaky príplatok......aach mám v tom asi este vacsi chaos :D
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkape86 ked ja by som sa práve tomu chcela vyhnut, aby mi neostali v skrini vysiet :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zitira noo ved to, že cenovo to vychádza minimálne rovnako, ak nie drahsie pri požiciavaní....preto neviem ze co je lepsie....zato som chcela vediet skor názor tých, ktoré majú po svadbe a že aké majú skusenosti s tým ci sa dajú saty predat, aby som ich nemala 3 roky v skrini a budem musiet ist stale dole z cenou a aj to ktovie ci sa mi ich podari predat..
Odpovedať
V dnešnej dobe keď každý kupuje najmä nové šaty je problém predať :(
Odpovedať
Profilova fotka
@anezocka1001 presne taký mam pocit....:/ ked pozerám aj tu na stránke bazar tak tam sú saty aj rok zavesené a pri tom nie su ani náhodou vsetky nejake skarede....
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkape86 A za kolko ti usijú saty a kde ? Dakujem.
Odpovedať
@sterby ono je velky rozdiel v kvalite pozicanych siat za 500e a v kvalite usitych siat za 500e ... ani ma nenapadlo si saty nechat usit, pride mi to zbytocne sa zaoberanie niecim, co vyuzijem raz a potom mi tie 100vky eur budu visiet v skrini ... spoliehat sa na predaj je podla mna dost naivne (ak sa zrovna nejedna o nejaky ziadany model)... rovnako pri pozicani odpadaju starosti so zhananim spodnicky, zavojov, s naslednym cistenim siat ... a vobec, pri siti siat nikdy nevies ako to vo finale vypali, ... kdezto pri poziciavani hned vies, ako ti sedia a tiez ti ich mozu upravit priamo na mieru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fadama dávam si šit v bratislave salón Peter a Lucia,sú zameraný hlavne na krátke svadobné šaty.Ja budem mat ale na tých krátkych dlhú odopínatelnú suknu takže nebudem riešit popolnočné šaty už,jednoducho odopnem tú dlhú a mám z nich krátke :-D a cena je okolo 350-380 eur to bude závisiet už od konečného výsledku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sterby no ved jasné to už záleží na tebe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkape86 Jáj tak to mas 2v1 tak to más dobre vymyslené a cena je tiez super. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ano :-) tak ja som.neni typ na také tie sladké,tortové šaty tak som si ich vymysela takto,plus budem mat 4farebnú spodničku pod tými krátkymi :-D robia v tom salone naozaj krásne originálne šaty a za prijatelnú cenu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkape86 vaau to vyzera riadne zaujimavo....asi si to ani neviem uplne predstavit teraz....musis tu potom hodit nejaku foto! :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sterby jasné že hodím :-) ked tak si pozri na nete,salón Peter a Lucia ,tam má tuším skoro každá nevesta farebnú spodničku.Pekné oživenie šatov podla mna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkape86 no akurat som si to otvorila.....a pecka! ta 4farebna spodnicka je riadne crazy :D to uz je asi moc na mna, ale tie saty kde bola jedna farba..tak vau! velmi pekne :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?