Kúpiť, alebo požičať si svadobné šaty?

Profilova fotka
ahojte dievčatá, koľko ste minuli alebo ste ochotné minúť za svadobné šaty - či už si ich požičiavate alebo kupujete?ja sa neveim rozhodnuť čo výde finančne lepšie či požičať alebo kúpiť(dať si ušiť).
Odpovedať
Profilova fotka
ja som bola ochotna dat iba za saty 1.000 na koniec to vyslo tak ze mam do 1.000 komplet vsetko: saty, popolnocky, topanky, vizazista, doplnky (vsetky:))
Odpovedať
Ja som dala za pozicanie 166 Eur, aj tak je to dost za saty na jeden den
Odpovedať
Profilova fotka
mna vyslo pozicanie siat na 280 eur, aj to boli z kolekcie 2010, z najnovsej stali cez 400, a aj ked boli krasne, zdalo sa mi to privela...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dala 270 za kolekciu 2009 ale nevyberala som podla ceny skratka len tie jedny sa mi pacili :).. a boli v tom aj doplnky spodnicka a ozdoba na auto a zlava na vestu a kravatu pre manzela..
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dala za šaty 300 + 4 doplnky k šatám som mala zdarma ( štóla, vankúšik na obrúčky, dáždnik, závoj ) a šaty som si rezervovala v roku 2010 na rok 2011 tak mi dali zľavu, inač by ma šaty vyšli cez 400 ( vystihla som vianočnú akciu v salóne )
Odpovedať
Profilova fotka
moje stali 980 libier aj so zavojom, a tie predosle(v albume) ktore som nepouzila stali 1300 libier.
Odpovedať
@elly753 ja som si šaty pozicala a nelutujem, vysli ma 500e aj so zavojom a bolerkom...podla mna je asi najlepsia volba pozicanie, kupa peknych siat je podla mna dost draha( nepocitam saty kupene na ukrajine, lebo na tych satach vidno ze su to saty z ukrajiny) ale tiez zalezi do akeho salonu pojdes, podla mna sa neoplati chodit do svadobnych salonov ktore sa hraju na svadobny salon, maju saty kupovane v polsku a na ikrajine, pripadne site v cine a pytaju 400e za pozicanie, ked ich tie saty vysli max 200e...radsej navstiv overene salony s dobrymi referenciami od zakazniciek...:)
Odpovedať
ja som dala za šaty 15 000 Kč, a su kupene, niekedy je v salonoch možnosť šaty odkúpiť. Požičanie pri tom stálo od 9000 do 12 500,- Takže pre mňa jednoznačne kúpa. Predstavujem si ako si ich moja dcéra bude jedného dňa skúšať. Ostane mi pekná spomienka... Je dobré pobehať salóny, jeden super bol aj v Trenčíne myslím, kde odpredávali krásne šaty asi za 400 alebo 500 eur. Je to ale asi trošku náročné na čas.
Odpovedať
Profilova fotka
moje satky stali 700e. zakupene v irskom svadobnom salone, site v USA. :-) Verim ze ich po svadbe predam lebo su prekrasne 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz tak ja planujem do svadobnych siat investovat tak do 200 eur a chcem si ich nechat usit...
Odpovedať
Profilova fotka
@elly753 Pozicanie mojich svadobnych siat stalo 660 eur a keby som si ich chcela kupit 1 800 eur. Zdá sa mi zbytocne saty si kupovat na jeden den a potom ich predat pod cenu.
Odpovedať
Mne ten pocit vydavat sa vo Svojom za tu cenu novych siat stal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak kazdy da kolko chce:) niektore nevesty kt som videla mali saty za 100€ a vyzerali v nich uchvatne a niektore co mali zas drahe saty nad 1000€ mi prisli ze tusim pozerali iba na cenu;), znacku a lebo im sa pacili.
Odpovedať
@vianocnystromcek mas uplnu pravdu, pozeram aj v tejto diskusii, ze saty bab co stali cely majland nevyzerali na tu cenu vobec. Podla mna to vobec nie je o cene ale o tom, co sa komu paci a hlavne, co komu svedci. Darmo si niekto kupi saty za tisicku, ked v tom vyzera hrozne :) A zasa naopak, aj saty za stovku mozu vyzerat uplne uzasne :)
Odpovedať
@elly753 ja planujem za svoje šaty dať maximááálne 500€... momentálne som našla také ktoré sa mi veľmi páčia cca 300€, ale čo z toho keď mi ten strih nepristane....takže budem hľadať ďalej optimálne riešenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si saty pozicala za 266 eur v LV....
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si kúpila šaty 2009 a to ich mala len jedna nevesta na sebe za 150 euro a v tom je úprava na mieru a požičanie doplnkov,vyberala som podľa obrázku na nete a neľutujem,len ma milo prekvapila cena:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzx asi tak ;-) nie je vsetko krasne na kazdom co sa blisti :D
Odpovedať
ja som si kupila saty zo starsej kolekcie (nepouzite!) za 600€ a predala som ich za 330, takze ma vysli 300 (lebo 30 bolo za cistiaren. Ale nelutujem a keby som mala dat za ne aj 500€ (co bolo rok predtym za pozicanie), tak by som to kludne dala! A k tym super satam za 100€ ... chodim na tieto stranky uz nejaky ten rocik a este som nevidela saty za 100€, ktore by ma uchvatili. Videla som tu asi tak pätoro siat, ktore boli usite z ciny a mozem povedat, ze boli krasne na neveste, ale ktovie ake boli z blizka. Jeden z najvyraznejsich rozdielov je napr. ten, ze saty zo spanielska su usite z ovela kvalitnejsich materialov , su krasne vypracovane, maju niekolkovrstvove sukne a perfektne tvaruju postavu.
Odpovedať
@kamila.k. plne s tebou suhlasim , ja som mala original španielske šaty a uplne boli nadherne!!!- niekedy je lepšie pozerat na KVALITU a nie na cenu!!!!
Odpovedať
@kamila.k. ale ved nikto sa tu nebije za to ze len saty za stovku su uzasne. Ja napriklad budem mat pravdepodobne saty zo salonu, ktory nie je mozno taky znamy, ale vlastni ho jedna pani s dcerou, venuju sa sitiu svadobnych siat uz dobrych 20 rokov, vlastne v tomto podnikaju, poziciavaju saty, ktore sami usiju a su naozaj nadherne. Ked som tam bola naposledy, tak sme len tak zbezne popozerali ze ake saty tam maju (vtedy som nezhanala svadobne) a mali ich velmi vela a krasne. Ceny co som si vsimla tak boli od 2000 korun po 6000 korun za najdrahsie (este v korunach). Viem ze su kvalitne, davaju si na tom zalezat a pracuju na detailoch. Mozno maju nizsie ceny vdaka tomu, ze salon maju vo vlastnom dome a teda nemusia platit najomne a a takisto nemusia tie saty kupovat zo zahranicia. Vacsinou siju podla predstavy nevesty - ja si tiez mozno necham usit saty od nich podla seba s tym, ze budem prva kto ich bude mat a oni si ich nechaju a budu poziciavat dalej. A nikto ma nepresvedci, ze tie saty nie su rovnako krasne ako tie za horibilne sumy. A znova hovorim, aj v tejto diskusii som sa presvedcila, ze saty, ktore vyzeraju ako nocna kosela (pre mna) mozu byt za premrstenu a absolutne tomu nezodpovedajucu cenu.
Odpovedať
saty pozičiavam a zaplatím 380 €, doplnky budem mať zdarma, ak by som si brala zo salonu aj popolnočky mám ich za 50 € ale nevybrala som si .... vela salonov k požičaným svadobným šatám poskytuje ďalšie služby čo je podľa mňa výhoda :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mala šaty požičané za 160 plus doplňky aj veci na fotenie (rukavičky, košík na piknik, paraplíčko) ďalej ku tomu bola zlava na požičianie kroja aj pre milého a poplnočiek tie som ale mala svoje. šaty boli skvelé krásne a bielučičké...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@janabanana kde si požičiavala?
Odpovedať
@zuzx a kde majú tú...ako to mám nazvať... predajňu? :o)
Odpovedať
baby, ktoré sa bijete do pŕs za úžasné, značkové šaty z kvalitných materiálov... za prvé, niekto tu možno tak, ako ja, hľadá najlepší kompromis medzi kvalitou+krásou a cenou. Nie každý má 500 alebo viac eur na to, aby si kupoval šaty zo španielska - a ja osobne, ako poznám rozdiely medzi číslovaním veľkostí len napríklad v H&M, New Yorker a tď, tak by som si neobjednala šaty zo zahraničia, ktoré si nemôžem predtým vyskúšať...
Odpovedať
@girl177 no jasné, pri takej kúpnej cene...ale keby si kúpila dajme tomu za 300 a predáš ich za 150, šaty ťa vlastne stáli 150€.
Odpovedať
Profilova fotka
@fleur1301 svadobné studio v spišskej novej vsi studioel.sk/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@zuzx ahoj, mozem sa ta opytat na nejaku stranku tejto pani alebo kde ju najdem? dakujem
Odpovedať
ahoj, ja som mala kostym, lebo sme nemali velku svadbu, len so svedkami veceru, tak som si kupovala latku a dala sit kostym a vysiel ma na 6O eur,, len latku som si platila, nakoniec som sitie dostala ako dar :) keby som mala velku svadbu, tak by som si iste dala saty usit, nejake obycajne, jednoduche, ktore pripadne aj neskor po svadbe mozes predat. Nebola by som ochotna zaplatit 5OO eur za pozicanie /take ceny su u nas v PP/ , pretoze si myslim, ze sitie siat by ma vysli minimalne polovicu menej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?