Kedy mam začať riešiť svadobné šaty (svadbu mam o rok)?

neviem či to začať riešiť v riadnom predstihu alebo to nechať tesne pred svadbou (dakujem za každú odpoved) :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj tak a dátum máš aký? Jedna sa totiž o to ze koncom roka dostávajú salóny novú kolekciu tak ak mozes počkaj 😉
Odpovedať
to sa tu už riešilo niekoľkokrát :) všetko záleží len a len od teba. Optimálny čas je tak +/- pol roka pred svadou. Záleží dosť aj na tom, či si chceš šaty požičať alebo dať ušiť.
Odpovedať
Termin je dolezity. Ak mas svadbu v letnych mesiacoch, isla by som sa popozerat po satach skor, nakolko moze byt uz vela siat prec. My mame svadbu v juli, saty mam zarezervovane uz od novembra a vobec nelutujem. Aspon mam cas sa venovat inym veciam. Ale vsetko je len na tebe a tvojich casovych moznostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak vieš aké šaty a majú ich, tak by som si to nenechávala na poslednú chvíľu. Aby sa ti nestalo, že potom buď nebudú alebo sa nestihnú upraviť. Treba rátať s tým, že budú asi treba nejaké tie úpravy a aj tie niečo trvajú. Ja by som povedala asi ako @noij, že ten pol rok je asi taký ideálny
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, suhlasim s babenkami vyssie, ak mas svadbu v TOP mesiacoch, chod pozerat saty cim skor, teda ak si ich planujes pozicat a nie dat sit. Ak mas svadbu v mesiacoch typu februar/november, pripadne si davas sit, tak kludne 2 mesiace predtym ti staci ist, aspon nebudes po krajsich pozerat :-)
Odpovedať
Po Novom roku, nakoľko dostávajú salóny nové kolekcie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola necelý polrok pred svadbou a bol to podľa mňa taký akurátny čas, či už chcieť šité alebo požičané šaty. Ale záleží aj od toho, koľko chceš toho navštíviť a či si veľmi nerozhodná, lebo to vyberanie a cestovanie potom zaberie viac času. Ja som si vybrala v priebehu dvoch dní, kedy som bola vo všetkých salónoch, ale kým som si našla čas sa vrátiť do salónu na meranie a potom tri mesiace šitie šiat, tak to bol už naozaj taký akurátny čas. Takže vždy je lepšie začať skôr ako neskoro, ale tiež nie veľmi v predstihu, určite počkaj kým prídu nové kolekcie na rok 2018 do salónov :)
Odpovedať
Profilova fotka
Môžeš urobiť aj to, že také dva - tri mesiace budeš chodiť po salónoch, uvidíš, čo ti sadne, čo sa ti páči, v čom sa cítiš príjemne a na základe toho sa môžeš rozhodnúť, či chceš šaty zo salónu alebo navrhnuté a šité na mieru. Môžeš si urobiť research v dostupných látkach, krajčírkach, atď. Podľa mňa, na šaty neexistuje nikdy dostatočné množstvo času :))
Odpovedať
záleží od mesiaca, kedy máš svadbu... ja som mala september, 10 - začiatok, ešte teplo a sept. je vychytený svadobný mesiac, nie je príliš teplo ani veľká zima, ja som si šaty rezervovala v januári a mala som potom celý čas "voľno" riešiť ostatné, dôležité veci... našla som si svoje vysnívané, a mala som pokoj... a záleží tiež, či chceš čakať na novú kolekciu, či si to chceš obehať - ja som mala vyhliadnutý salón, v ňom som našla svoje vysnívané šaty a už som neriešila :-) (a možno záleží aj od konfekčnej veľkosti, niektoré baby majú šťastie, majú štandardné konfekčné veľkosti, takže nájdu v pohode, niektoré zas majú XS, prípadne XL a viac - tak tam až taký výber byť nemusí, preto lepšie skôr)
Odpovedať
My máme svadbu v novembri tento rok a ešte šaty nemám :-D Začínam z toho byť trochu zúfalá ale vyskúšala som už nespočetné množstvo šiat a stále mám pocit, že som nenašla tie pravé. Môže to byť aj tým, že ma stále moje sestry aj mamina odhovárajú od veľkých šiat ale ja si nemôžem pomôcť, presne také nejaké by som chcela. Ale čo som ja počula tak nie je dobré riešiť šaty úplne dopredu lebo môžeš dovtedy pribrať ale väčšina neviest schudne takže nejaké pol maximálne 3/4 roka pred svadbou by ti malo úplne v pohode stačiť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
keby je na mne a uz sa ideme brat tak by som si kludne pozerala saty aj rok dopredu :-D ale ja som taka nabudena do toho, ze ked to pride tak asi prasknem od stastia, tak sa na to tesim :-D ale napriklad moja segra si hlada saty tak pol roka pred svadbou a oni mali koncom leta, zaciatkom jesene a to je celkom taky oblubeny cas lebo uz nie je take teplo ale inak by ti mozno stacili aj nejake 4 alebo 5 mesiacov
Odpovedať
Zväčša sa šaty vyberajú tak rok pred svadbou. Niektoré odvážlivkine si to nechávajú aj na neskôr. Záleží od človeka, nejak presne sa to podľa mňa stanoviť nedá. @alexinka30 ja by som si byť tebou nad nimi hlavu nelámala. Je to tvoja svadba alebo ich. Polož si túto otázku a budeš presne vedieť, po akých šatách by si mala siahnuť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
akurat som tie svoje vybrala a svadba bude jun 2018, je to lepsie a odporucam nechodit vela ale dat na svoj pocit. Ak to date tak chodte same, prip. s mamou a fotky siat ktore si vyberiete neodporucam ukazovat najblisim = vedia potom skazit dojem zo siat a vy budete pochybovat ci ste si spravne vybrali. Vyberajte si pre seba!!! :)
Odpovedať
Svoje som kupovala rok v predstihu...ale nebol to zámer :) Skôr "láska na prvý pohľad"
Odpovedať
To ani nejde, ze kolko dopredu. Uz to tu zaznelo, musi to byt skor laska na prvy pohlad. Potom to je jedno, aj keby si si ich kupovala rok popredu no mozno na ne natrafis az 4 mesiace pred svadbou. Stat sa to moze hocikedy. Ked na ne natrafis, tak si ich kup ;-)
Odpovedať
Tiez mam svadbu v juni 2018 a prvy raz som isla vyskusat co mi sadne koncom juna, teda rok dopredu. A zistila som to, tak som zacala pozerat co sucasne nevesty uz po svadbe predavaju, kedze nie som ochotna dat za saty 400 € +. No a cez tyzden som ich nasla na bazosi, bola vyskusat a idem ich od holky kupit :-D no len ja som hladala uplne konkretne saty a mam brutalne stastie, ze take vobec niekto mal a este site ako na mna. Teda urcite si pozeraj a hlavne chod poskusat, co sa ti hodi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa vydavala v novembri 2016 a saty kupovala v septembri....ale to boli saty : laska na prvy pohlad. Takze i 2 mesiace pred svadbou je casu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?