Je lepšie požičiať si, alebo kúpiť šaty?

caute baby, vy ktore s tym uz mate skusenosti, je podla vas lepsie pozicat, vyskusat, pochytat svadobne saty alebo kupit cez net, zo zahranicia? :-p
Odpovedať
Profilova fotka
no ja by som osobne cez net svadobne nekupovala...oni sa ti mozu sice pacit,ale nemusia na tebe dobre vyzerat..ja som si skusala a potom kupila...:) lebo ked mi povedala bab v salone ze kupenie je o 100 drahsie a ked iba poziciam tak tie saty do mojej svadby bude mat este 2 ci 3 baby predomnou..tak si predstav ako budu vyzerat...a tie co som ja skusala ako prve,este u nej nik neskusala bo jej akurat prisli..a samozrejme som sa do nich hned zalubila a kupila ich :) Takze radim vyskusat a kupit :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si saty dala usit, ale priamo cez salon. potrebovala som kratsie a rozdiel medzi pozicanim/kupou bol 90€, tak nebolo o com :)
Odpovedať
Profilova fotka
aj mne odporucalii radsej kupit a že n aukrajine su velmi pekne šaty tak sa tam vyberiem
Odpovedať
jednoznačne kupit, ja mám saty z Polska, isla som vyskúsala a kupila a mam ich doma a nemusím sa stresovať ešte pred svadbou, či si ich niekto požicia este alebo v akom stave ich vráti, alebo čo sa s nimi môže stať...nestojí to za ten stres a ten rozdiel v cene je fakt minimálny....
Odpovedať
@maarsii ja si tiez budem kupovat. vyskusam niekde v salone a potom kupim asi cez net ak v obchode nenajdem lacnejsie. pozicanie urcite nehrozi. najst saty, vyskusat, zaplatit zalohu a potom trpnut ci ich nema niekto nahodou rezervovane predomnou a neposkodi ich... uu to nie. asi by ma od nervov slak trafil.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si tiez dala saty sit cez salon...najlepsie je vyskusat, ktore ti sedia nechat si usit, vyjde to lacnejsie a mozes ich dalej predat...ale pozor...nech ti satocky usije akakolvek sikvna krajcirkka nebudu uplne ako original... ale aksi nepotrpis na to aby vo vnutri siat bola vysacka maggie sottero alebo la sposa, tak poto je to jedno...dolezite je aby ti sedeli aby si sa v nich dobre citila. Mne osobne na uplnych detailoch nezalezalo
Odpovedať
ja som mala pozicane...a teda neviem...ziaden stres ani nic, uplne v pohode....ved salon je za ne zodpovedny az do okamihu kedy si ich pridete prevziat... bola som uplne spokojna - vsetko mi k nim doladili a ja som potom nemala ostaru co so satami a doplnkami, ktovie ci by to dakto kupil, a skladovat to,....no nie.... 195e za saty, doplnky, bizu a zlavy na pozicanie spolocenskych siat a doplnkov pre zenicha sa mi nezda vela - a mala som to fakt uplne bez starosti
Odpovedať
ja mám šaty tiež požičané cez salón, verím, že za tú cenu, by mi ich už aj niekto ušil, ale nechcelo sa mi hľadať jednak spoľahlivú krajčírku, ísť na skúšku, čakať ako budú šaty vo finále vyzerať, a po svadbe ešte riešiť vo vlastnej réžií aj čistiareň a zabezpečenie predaja šiat, pričom nie je isté, že ich predám a potom čo s nimi ;-) takúto spomienku v šatníku nepotrebujem mať :-) cez kvalitný salón je to jednoduchšie a operatívnejšie, teda pre mňa určite
Odpovedať
ako citam, kolko ludi tolko chuti. vacsina mojich znamych si poziciavala, ale 600eur za jednu noc sa mi zda naozaj vela, aj ked v znackovych sa mozno clovek naozaj lepsie citi, jedna znama si kupovala cez net, ale to sa mi zda riskantne, no a krajcirku nepoznam ziadnu... vedeli by ste mi odporucit nejake lacnejsie salony, v ktorych sa daju saty aj kupit alebo krajcirku? inak dakujem za reakcie baby, kazda jedna pomohla ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maarsii ja mam saty zo salonu fany v BA.. ..vyskusane u nich, prisposobene, usite cez nich :)
Odpovedať
Profilova fotka
@maarsii kamoska si saty objednala cez net,potom ich musela dat skratit a zuzovat a aj tak boli otrasne podla mna :-S Kupovat saty z Ukrajiny ja rozhodne nemienim,pridu mi strasne lacno posobiace.Cize ja budem urcite poziciavat.
Odpovedať
@maarsii ja mám šaty cez bratislavský salón EL ,super prístup, šaty krásne, nová kolekcia, ja som mala strop 400€ a zmestila som sa :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som mala z Milady v Prievidzi... obehla som viacej salonov aj v BA - ale teda pre rozdiel 200 eur sa oplati aj 2x vycestovat par km mimo BA
Odpovedať
Profilova fotka
urcite kupit...ja som si tiez kupila cez uk salon v akcii za 1000 libier spolu so zavojom, korunkou a topankami....a som nadmieru spokojna, najma ten styl nie je este prekukany..,,aj napriek tomu ze som si to kupovala uz vlani:))) hlavne, ze je to moje a novej, mnou prvykrat nosene a nie zo salonu niekolkokrat preprate a len o trosku menej penazi....a musim povedat, ze daju sa kupit svadobne saty aj za 300, 400 libier, staci len ist do uk...a da sa vybrat zo vsetkeho....moja sestra si na last minute kupila saty v uk salone saty len za 400 libier, ktore boli zlacnene z 900 a boli uzasne... ;-)
Odpovedať
@lucia1983a23 nad uk silno uvazujem, vies mi poradit konkretne miesta? dakujem!
Odpovedať
urcite pozicat, kupis a budu ti zavadzat v skrini po svadbe
Odpovedať
Profilova fotka
@maarsii no ja som si to kupovala v Newcastle a sestra v Londyne.... ale kedze Londyn je jeden z najlepsich stanovisti na nakupy...ak tam mas kamaratku, urcite si urob vylet a pobudni u nej par dni aby si mala cas na vyberanie...salonov je tam kopec v kazdej casti a zone londyna, kde staci ked vojdes aj bez dohody a vyskusas si saty k dispozicii hnec na kupu...v kazdom salone maju zo par dressov na priamu kupu....alebo si cez google vyhladaj urcite salony a dohodni sa s nimi na urcitu hodinu, kde ti prichystaju dressy na tvoju poziadavku....zalezi do ktorej casti londyna prides....najlepsie je nakupovat v `1 a 2jke zone a stale maju sale,takze urcite si vyberies ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucia1983a23 ja zijem v meste Feltham, co je 6. zona SZ a ja nevidela este ani jeden salon a aj ked hodila do googla tak mi poriadne nic nenaslo. asi nemam stastie najst daky dobry salon. ale aj tak som si uz saty nasla na nete... v salone vyskusam podobne vzory siat aby som videla ako na mne ten strich vyzera a ak by to bolo strasne pohladam ine saty ale zat som 100 % rozhodnuta ze nazor menit zatial nejdem... :)
Odpovedať
@maarsii 1svadba tu priamo na mojasvadba. Ja som mala saty od nich, uzasne:) Za 180 mas nove saty, poslu Ti ich na dobierku alebo mozes ist osobne vyskusat. Ked sa Ti nebudu pacit / nebudes spokojna tak saty mozes poslat dobierkou naspat. Fakt su nadherne - maju v ponuke viacero siat:)
Odpovedať
lucia1983a23 a ceny sa pohybuju ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@maarsii ceny su naozaj rozne, podla typu dressu, od 300-1000 alebo viac...zalezi od zlozitosti a najnovsieho trendu...ale v kazdom salone musia menit alebo pribuda kazdy mesiac novinka, cize tie niekolko mesacne dressy musia sa predat a pokial drzis hotovost v ruke mas sancu sa s nimi jednat a panom si ty a ty zjednaj cenu dressu ktory sa ti paci...lacnejsie ich vyjde, ked pre teba nemusia objednavat dress a rovno ti ho predaju bez namietok, hlavne ked im povies ze platis hotovostou, co je pre nich este lacnejsie neprevadzat peniaze bankovym prevodom...takto som ja zjednala si dress o 15% lacnejsie po tom ako som im dala na vedomie, ze platim hotovostou a preto predpokladam aj zlavu z predaja...vazne to funguje, musis im dat sebavedomo na vedomie, ze vies ako obchod funguje. aspon majitel obchodu vie o com rozpravas. Ja som si dala robit saty na objednavku vlani, co trvalo na 7 mesiacov na vyrobu, kedze som mala kopu casu tak som nepotrebovala to kupovat na poslednu chvilu, ...ale viem, ako salony 'bezia' a kazdy majitel potrebuje predat saty na blind a obnovit ich "satnik":) ale tiez ako som povedala, moja sestra si kupila na last minute saty v uk salone, kedze zrusila rezervaciu pozicanych siat zo salonu na sk....proste zmenila radicalne nazor na pozicane saty v priebehu niekolkych tyzdnov :-D ...aj ked musim povedat, ze kvoli tom omyle stratila tym 200 eur za zalohu....ale napriek tomu to neolutovala... este k tomu jej ta majitelka pozicanych siat vynadala to telefonu, ze co si to dovolila spravit zrusit objednavku a doslova sa ponizovala neprofesionalnym spravanim :-S ...co mohla byt v podstate aj rada, ze tolko zarobila za nic...takze este raz odporucam len bezat do uk a oplati sa spojit 2 v 1 a uzit si vylet a rusnu zabavu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslím,že kúpiť je oveľa lepšie,ja som to tak spravila,mám šaty mojich snov o polovicu lacnejšie ako keby som si ich požičala na 1 deň, takto ich môžem predať a ešte na tom zarobím :-)
Odpovedať
osobne si myslim, ze kupiť je lepšie, požičiavanie je podľa mňa otrasné - šaty su už zničené, upravované a mať ich po niekom... na to mám tiež vlastný názor... a že na najvacsi den.... a prist v opotrebovaných satách - nikdy!
Odpovedať
Profilova fotka
@cherryblossom Spravne! :-)
Odpovedať
A samozrejme si kupime uzasne saty "na mieru" z ciny :-(
Odpovedať
@swarovski vsak potom to aj tak vyzera :-D
Odpovedať
@dani_cka no jo no, bouzial.
Odpovedať
@lucia1983a23 @maarsii Lucia, neviem teda v akom salone si bola.. ja v Londyne zijem aj som si tu saty osobne kupovala.. ale teda do ani jedneho salonu som sa nedostala bez objednania sa na urcitu hodinu.. Maarsi, je tu v centre jeden obchod, vola sa Berketex www.berketexbride.com, osobne s nim nemam ziadnu skusenost, ale viem o nom ze tam maju saty za dobre ceny.. Neviem, ci mas v predstave saty od dizajnerov alebo ti je jedno co bude na stitku napisane.. pretoze v tomto obchode velke mena teda nie su.. jednym telefonatom alebo ak v UK niekoho mas, sa da lahko zistit v akych cenovych relaciach sa tam saty pohybuju.. To je pravda, ze vzdy maju v salone aj saty ktore si mozes hned kupit, ale velakrat su velmi znicene, opotrebovane od skusania.. a veru v bielych rukavickach nezaobchadzaju s tymi satami ked ti ti ich skusaju..
Odpovedať
Profilova fotka
@dani_cka ja som zila v Londyne tiez 10 rokov a viem ako to normalne bezi v salonoch...samozrejme, ze si normalne booknes appointment, ked poznas urcity salon ktory si chces poistit. Ja som zrejme mala stastie, ze vsade kde som vosla do salonou, prisla som len na obhliadku a pracovnicky salonu mi hned aj dali skusat saty bez poziadavky, v roznych mestach UK...zalezi, kedy a v akom mesiaci zhanate saty, ak je to rusne letne obdobie, vtedy to moze byt zaneprazdnejsie...ja som vyberala a skusala dressy v obdobi januara - aprila, nezavisle od casu a stresu, kedze som vedela ze sa nemam kde plasit ,kedze na to mam cely rok..
Odpovedať
@lucia1983a23 tak si bola lucky..tolko casu som ja nemala nazvys aby som chodila od obchodu ku obchodu a skusala stastie.. svoje som si objednavala v novembri..a dokonca som si musela robit este aj appointment ked som si ich isla vyzdvihnut.. samozrejme von z londyna, v malych mestach su vobec radi, ked im niekto do toho obchodu vojde.. nie este aby si robil appointment..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?