Aké šaty sa hodia nízkym nevestám?

nízkymi myslím 160cm baby a menej(ja mám konkrétne 152cm :-( ). a tiež žiadne také, že 10 cm opätky (znesiem tak do 7-8cm aj to nie celý deň) takže aké máte skúsenosti, čo sa nám hodí najlepšie? aby som vedela, na aké šaty sa mám pri výbere zamerať. neviem ani, či si mám dať šaty šiť alebo požičať. aj kvôli dĺžke, ale aj celkovo aby mi sedeli. napr. ak sú šaty nejako predelené, aby som to namiesto pod prsiami nemala na páse, namiesto pásu ktovie kde atď. neviem aký je výber v salónoch tých najmenších veľkostí.
Odpovedať
Ja mam 162, tak neviem ci do toho spadam, ale osobne si myslim, ze lepsie su take co nie su moc siroke (myslim suknu) a ktore su dobre riesene strihovo, pas maju skor vyssie, urcite nie znizeny... ja mam saty v podstate puzdrove, rozsiruju sa len mierne dole. Kupovala som ich na internete a dlzka bola OK, ba dokonca by mohli kludne byt pre mna aj dlhsie nez su (asi preto ze su cinsky styl a azijske postavy su nizsie). Vobec som nepozerala v salonoch, ale odhadujem, ze na poziciavanie drzia skor beznejsie velkosti, takze ked nie si typicka konfekcna postava, lepsie bude dat si usit na mieru. Pozicovna by musela saty skratit a ktovie, ci by boli na to ochotni.
Odpovedať
@kazunomiya tie 2 cm ešte tolerujem :D ale ja s mojou výškou baby čo majú od 165 cm za nízke nepovažujem :) a presne to sa bojím, že také 34 prípadne menšie veľkosti(ak sú) v salónoch často asi nemajú. skôr povedia, že to sa upraví, ale neviem no...
Odpovedať
@verra66 zameraj sa hlavne na svoju postavu, podla toho vyberaj, a popravde v salonoch ked som hladala saty ja s mojou 36kou uz bol problem same 38/40 a vyssie, mam 168cm
Odpovedať
@eeffka no, moja postava podla mňa opticky nič moc. typ hruška, čiže vrch pekný, brucho ploché ak na ňom pracujem. ale k tomu krátke nohy :-( a niesom spokojná ani so zadkom a stehnami, aj keď to nieje nejaké strašné. síce do svadby aj na nich plánujem popracovať, ale cvičievala som dosť intenzívne pred pár mesiacmi a výsledky minimálne.
Odpovedať
@verra66 ako na tebe vyzera empirovy strih? Mohol by byt? (ale pozor aby si nevyzerala prilis dievcensky). ak mas kratke nohy tak zvyseny pas by mohol vyzerat dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
Vysku mam 155cm, podpatky 11cm, ale kupim este jedny a nizsie a saty site na mieru, hlavne kvoli dlzke. Mrkni mi do albmu, co som skusala a vybrala :-)
Odpovedať
@verra66 a co taketo? to su moje, vrch stihlxy a zadok schovas, mala som len 5cm opatok.
Odpovedať
@eeffka jeej, krasne :) to sa mi vidi ako dobry napad :)
Odpovedať
@lucy174 ja sa priznam ze mne sa nejako saty z UA nepacia, take tie prezdobene a ako zo sustaku a leskle :-| a este aj s tymi dlhymi rukavicami ak si nevesty daju ale teda tie tvoje su naozaj krasne a vyzeraju velmi prijemny material a najma ti sedia ako uliate :-) naozaj si dobre spravila ze na tu vysku si si dala sit. a navyse su tvoje a za cenu pozicovneho =-) super volba budes krasna nevesta :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ta len chcem utesit, ze mam 160 a v salonoch bolo co skusat a nosim 34 velkost :) tak sa neboj, tetusky ti rady poradia ony to uz maju v oku na aku postavu co :) mne pristali aj so znizenym pasom a aj uzke aj jedny siroke... strasne zalezi od strihu... ved uvidis, urcite nieco najdete!
Odpovedať
@kazunomiya neviem aký to je a google mi vyhodil všetko možné. ale celkovo neviem ako na mne vyzerajú dlhé šaty, také nemám. to si otestujem teraz v lete na svadbe, ako v nich budem vyzerať. @lucy174 idem pozrieť @eeffka pekné, ale nie veľmi môj štýl :) páčia sa mi čipkové úzke, alebo potom také, čo sa pod prsiami rozširujú do sukne @ksebejka skúsim aj v salónoch poskúšať, len mi to bude také blbé. že skúsim, a potom si dám možno ušiť(ak sa mi nič nebude páčiť na mne).
Odpovedať
@verra66 myslím tým strih čo má zvýšený pás, rozširuje sa už pod prsiami, nie až v páse.. niektoré sú skôr také, čo majú sukňu voľnú a splývavú, to dobre vyzerá na silnejších postavách.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kazunomiya ahaaa, môžem skúsiť aj také :) ale nemala som to ešte nikdy na sebe.
Odpovedať
@verra66 no ja totiz viem ze na mne to dobre vyzera ked je pas vyssie, pretoze som nizsia. inaksie ked sa pozries tu v bazare alebo v svadobnych obchodoch tak najdes rozne typy siat a mozes sa pozriet ake su moznosti. v bazariku pisu baby aj to ze na aku vysku tie saty su. V kazdom pripade ak vrch mas pekny, treba ho nechat vyniknut, a ak ti spodok vadi, trosku ho treba schovat pod suknu :)
Odpovedať
Ahoj, ja mám okolo 158 cm a podpätky vidím tak na pätcentimetrové (topánky budú ale samostatná kapitola, pretože niektoré 35 sú mi veľké...). Ale k šatám: Nosím tak 36 a dávala som si šaty šiť na mieru. Mám padavú sukňu, ktorá nezačína pod prsiami, ale je to skôr zvýšený pás (akurát na to, aby mi pás vynikol). Je do Áčka, má vlečku a na vrchu tenkú, vpredu prestrihnutú sukienku, ktorá povieva pri chôdzi. Neboj sa šitia, ja som to neoľutovala - podarili sa takmer úplne rovnaké, ako na obrázku, čo som našla. Nijaké som neskúšala, skôr sa mi po ukázaní fotky dostala spätná väzba od rodiny a kamošiek, že takéto by mi pristali. Šaty prestrihnuté pod prsiami mi boli zatrhnuté, aby vynikol pás - ak máš teda štíhlu postavu (resp. najmä hornú časť, keďže spodná sa často stratí v sukni), vkusne a pekne ju podčiarkni.
Odpovedať
Profilova fotka
@verra66 uzky strih siat - ako morska panna :-) to ti opticky predlzi nohy, tak ako to mne predlzilo. Na to,ze je to uzky strih siat a v pohode sa v nich mozes pohybovat....
Odpovedať
@nevesta_lucinka taký mám :) parádne to vyzerá :) Teda, na mne.
Odpovedať
Profilova fotka
@verra66 ja mám 150cm :-D a priznám sa, že skúšky šiat som bála rovnako ako ty....až na to, že ty si chudulinká a ja som trošička pri sebe...takže mne 38 veľkosť sadli v každom salóne v ktorom som bola...v DIVE mi boli dokonca jedny 38 malé :P Tiež som rozmýšľala, že si šaty dám ušiť...ale nakoniec ma napadlo, že je to pre mňa zbytočné....lebo by mi to roky stálo v skrini a predať by som ich nevedela, keďže nikto nie je tak extrémne nizky ako ja.....takže som radšej išla do salónov....tie tety sú veľmi milé a príjemne....a ako povedala ksebejka....veľmi dobre ti poradia :) len ja som mala ten problém, že som nízka a tie šaty by mi boli skrátili na mieru, keby som si ich kúpila.....lenže tým, že som si ich chcela len požičať, tak mi povedali, že musím mať aspoň 10cm opätok, keďže mi ich budú musieť skrátiť min. o 20cm....čo by znamenalo, že sa tie šaty potom nepredajú, keďže takto extremne nízkych neviest ako som ja, je veľmi málo :D takže ja teraz hľadám lodičky s 10cm opätkom... :D Držím palce....určite budeš nádherná nevesta :)
Odpovedať
&mne bolo v jednom salone povedane - a dava to logiku, ze nizsie nevesty by si mali davat saty s ramienkami/rukavmi, lebo potom vlastne uputavas pozornost na postavu odhlavz az po zem, kdezto pri bezramienkovych-korzetovych je vnimana len ta cast od prs dole... + nejaky ten centimetrik na opatkoch a hned budeme posobit vyssie :)
Odpovedať
@nevesta_lucinka myslíš len taký úzky strih, alebo dole s takou rozšírenou sukničkou? lebo ten druhý štýl sa mne nepáči :-( moje vysnené sú odtiaľto hesperides alebo metis, tak ak by som si dala šiť, tak asi takéto niečo. http://bellzandwhistlezblog.blogspot.... aj vzhľadom na to, čo písala @ofelia1504 že skracovať veľmi nechcú. a mne by 10cm opätky vadili. už len preto, že sa v tom bojím chodiť aby som sa nevytrepala, alebo si nevyvrtla nohu. čiže by som bola celý čas v strese a nepohode a to nechcem. @naoi spĺňajú aj tvoje odporúčanie o rukávoch :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@verra66 aj mne to vadí.....tie opätky....ale čo narobím...budem musieť trénovať do septembra :D a závisí aj od toho, koľko chceš dať za šaty :) lebo salón, v ktorom si požičiam ja, je dosť lacný....požičovné je 250€ a okolo 350-400€ stoja, pokiaľ si ich chceš kúpiť :) ale priznám sa, že tento strih, ktorý sa tebe páčil mi v nijakom salóne nepadol do oka :P určite byť tebou, tak sa objednám aspoň do jedného salónu....nech si zažiješ aj tú skúšku...je to úžasné :) a keby si si nič nevybrala, tak až potom si dáš ušiť na mieru a máš pokoj :)
Odpovedať
a toto je cca môj typ nôh http://store.orsay.com/jeans-beige.ht... a toto typ postavy http://www.hm.com/sk/product/95212?ar... širšie boky a stehná sa mi hore viac približujú(ale nespájajú úplne).
Odpovedať
@ofelia1504 áno, určite pôjdem aj skúšať. možno zistím, že sa mi hodí niečo úplne iné. ale s tou dĺžkou teda asi bude problém :-( a cenu tak do 350, max. 400€. čiže aj za šitie maximálne toľko.
Odpovedať
Profilova fotka
@verra66 inak ja som išla do toho salónu s tým, že budem vo všetkom tučná a celá zlá....nakoniec som bola veľmi milo prekvapená, že mi vlastne sadli všetky šaty :) v tom salóne, kde si beriem šaty ja, tam máš tuším skrátenie v cene...ja sa priznám, že som bola v svadobnom salóne WEDA (na Obchodnej 6, nejaká pasáž Zlatý jeleň, či tak nejak :D ) a ešte som bola v DIVE a skvelo bolo...aj vo WEDE aj v DIVE, len šaty, ktoré mi sadli v DIVE by ma vyšli len požičovné 530€...ale tak....vzhľadom na kvalitu aj úroveň je to v pohode.....priznám sa, že som nepozerala na cenu.....ale šaty, ktoré som si vybrala ma opticky aj predlžujú, lebo majú dlhší korzet....a bola to láska... :) ešte v ten deň som sa pre ne vrátila do WEDY :D
Odpovedať
Profilova fotka
@verra66 pekne satky...ja som mala na mysli - podla tvojho obr. ako typ opera...ja som tiež nemyslela, že niekedy si take šaty obleciem...a tiež tie ramienka ak máš, je to lepšie ako korzet!
Odpovedať
@nevesta_lucinka tak tie sa mi ešte páčia. nepáčia sa mi také, čo majú výrazný prechod na prišitú sukňu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?