Svadobný salón v Košiciach. Hľadám prácu

Dobry den. Velmi by som chcela pracovat v svadobnom salone tak som sa chcela opytat ci mi tu nevie niekto nejako pomoct, popripade ci tu cistou nahodou nieje nejaky majitel alebo niekto kto ma svoj vlastny salon a potrebuje predavacku, asistentkua lebo nieco podobne :-) ak ano bola by som velmi rada a kludne s amoze ozvat. Dakujem pekne ... ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
A skúsila si osobne obehať salony? tak to zistíš najlepšie.
Odpovedať
No bola som uz v par salonoch ale nic zatial :( to nieje asi taka praca co by tam potrebovali vela ludi ale je to moj sen tam pracovat :-)
Odpovedať
druha vec je ta, ci sa na tu pracu hodis... mas nejake vzdelanie v tejto oblasti? nehcem nikoho urazat, ale co mne radili baby (predavacky v salonoch), tak mi z toho vlasy dupkom vstavali... baby, co nevedeli nic o vkuse, dizajne a ani navrharstve. a nemali cit. bola to katastrofa. vacinou islo len o obchodnicky a obliekacky a pokladnicky. bol to vysmech, fakt.
Odpovedať
No odborne vzdelanie mam trosicka ine a co s tyka toho ale urcite vkus a zmysel pre tieto veci mam (a to sa samozrejme nechcem chvalit :-) ) urcite niesom len taky nejaky clovek co sa do toho absolutne nevyzna a pride k tomu ako slepa kura k zrnu..preto sa aj takto tu pytam a zhanam.
Odpovedať
sharkaa - kazdemu sa paci nieco ine.. Cize ak by nejaka predavacka v salone mala vzdelanie co sa tyka dizajnu, navrharstva a neviem coho este a bola by to spicka v obore, tak aj tak sa mi to nemusi pacit... napriklad teba sa to nepacilo, inym sa to moze zdat to prave. ty si budes mysliet o nich, ze v tom nie su doma, oni si budu mysliet, ze ty nevies co je dobre.. cize najlepsie je riadit sa podla seba... :-) mne aj keby neviem co vychvalili a vsetci by hovorili ake je to super, tak pokial sa to mne nepaci, tak si to proste nevezmem. a mohla by tam aj sama Donatella Versace predavat :-p apropo - co je to vkus? krasa? skuste to niekto definovat :-) to sa neda.. kolko ludi, tolko chuti. tweetynka, dufam, ze sa ti tento sen splni :-) skus pobehat tie salony, napisat zopar mailov alebo zavolat :-) za to nic nedas :-D
Odpovedať
no ako som uz pisala bola som v salonoch ale vazne neviem co tam oni chcu :( skusim este nejake maily poslat, aj sa ukazat ale necakam nic svetoborne :) len tu tak skusam ci nahodou sa niekto nenajde :)
Odpovedať
v salone na Myjave, z ktoreho som si ja pozicavala saty obsluhuje majitelka, super zenska, ma prax 10 rokov. Je vyborna krajcirka, vsetky saty si sama upravuje, presiva, perie aj zehli. Pekne mi zladila doplnky k satam, aj skratila vlecku, poradila, bola som spokojna. Myslim ze cloveka to musi prvorade bavit taka praca a mat neake krajcirske skusenosti.. :-)
Odpovedať
aj ja som natrafila na taku milu paniu co to vlastnila a ona by ma aj vzala len presne ako spominas bol tam problem a to ze ja neviem sit :( a ona by potrebovala taku co aj vie..ale ma sa rozhodnut tak uvidime ze ako to dopadne..dufam ze dobre :)
Odpovedať
tak uvidis :-) alebo skus najskor neake krajcirske kurzy ;-)
Odpovedať
A este jednu vec by som chcela poradit. Bol tu uz aj taky navrh aby som poslala e-mail. Rada by som ale ku zivotopisu treba zvacsa pripojit aj nejaky ten sprievodny pokec. A prave to je to ze netusim co. Ak pisem len tak "ze ci nahodou nieco nemate" tak tam by asi trebalo aj nejake odôvodnenie ze preco pisem alebo ako by som to mala formulovat, hmm? :-)
Odpovedať
snáď len niečo klasické: Dobrý deň, mám záujem o prácu vo svadobnom salóne, preto sa na Vás obraciam so žiadosťou o prijatie do zamestnania. V prílohe zasielam svoj životopis (popríp. žiadosť a motivačný list)...
Odpovedať
tweetynka - nehnevaj sa, ale ak nevies, ako formulovat "spiervodny pokec" = motivacny list, tak to nie je asi pre teba vhodne... slovo "trebalo" nema vyznam - je nespisovne. pouzivat by sa malo "bolo by treba" pozri si www.profesia.sk, najdes tam mnoho uzitocnych rad, ktore ti pomozu pri hladani prace. ja osobne ale preferujem skusene zeny, ktore ma neodradzaju svojim vekom (hlavne primladym), ani sposobom komunikacie, ale ponukaju mi konstruktivne a objektivne rady. nechcem ta v ziadnom pripade urazit, len mam pocit, ze ty pracu v salone beries ako svoj sen - prehrabavat sa satami a kochat sa v bizuterii, pripadne povedat klientke, ze ci vyzera dobre, alebo nie... svadba a poradenstvo s tym suvisiace je vazna a zodpovedna vec a preto si dobre rozmysli, ze ci sa ozaj citis na to, aby si svojimi radami ovplyvnovala vizaz dost zavazneho dna v zivote kazdej z nas...
Odpovedať
Článok sa načítava...
a este raz - nehnevaj sa, mozno som bola tvrda, ale posobis na mna pubertackym dojmom a bola by som urazena, keby mi takato babenka (co nevie napisat ani motivak) kecala do toho, co si mam obliect a ako vyzeram... prepac, ja si nedavam servitku pred usta, to baby tu na fore vedia... :-(
Odpovedať
shaarka :-D moja reč... neviem, či by tweetynka vedela vôbec napísať motivačný list, keď nevie napísať sprievodný pokec do mailu.... =-)
Odpovedať
shaarka: ináč... ja som pri svojom výbere šiat zažila v jednom nemenovanom salóne v Skalici takú pipenku (bez urážky), ktorá si myslela, že je majsterka sveta, ktorá pojedla všetku múdrosť, pritom jej z očí sršalo SOU....
Odpovedať
orinka, len dodam: ja som chodila po salonoch s kamoskami (saty som mala uz kupene z ebay) a vlasy mi dupkom vstavali z toto pristupu absolutne namyslenych prepavaciek, ktore by ma narvali do siat, ake sa mi vobec nepacia, tvrdili mi, ze mi pristanu, aj ked som videla, ze to vobec nie je strih na moju postavu... a skratka rozpravali take veci, ze som mala chut ujst... majsterky sveta. najdokonalejsie, najskusenejsie... a to vyjadrovanie? fakt s prepacenim, uciliste je pri nich prvotriedna skola. starsie panie boli zas mozno mile, ale ja by som si na siaty radsej vybrala pomocnicku, ktora je napr. dizajnerkou, architektkou, navrharkou alebo mozno krajcirkou. skratka niekoho, kto to vidi inak ako laicka verejnost. to je asi mimo temy, padron
Odpovedať
Suhlasim so shaarkou..ja som pracovala dva roky v jednom znackovom butiku v Londyne, ked ma tam prijali, len ako vypomoc, na opatovne skladanie oblecenia, ktore zakaznicky skusali, a potom na balenie kupeneho tovaru..nakoniec som skoncila ako manazer predajne, ale poviem, vobec to nebolo take lahke ako to vyzeralo..myslela som si , ze co moze byt tazke na tom, predavat oblecenie...ved si kupia to co chcu, a ja len po pripade poradim...ale myllila om sa. obchod mal svoju stalu klientelu z vyssej vrstvy, ktora bola ochotna za jeden nakup minut aj 2000 Libier, a musela som vediet predat veci tak, aby im to pristalo, ci uz strih, farba, velkost...nesmelo sa stat, ze predam co najviac, aby sme mali co najvysiu trzbu a potom mi to prisiel zakaznik vratit..to sa sef velmi hneval...niekedy sme s jednou zakaznickou stravili aj dve hodiny... a myslim ze podobne je to aj s pracou v svadobnom salone, nieje to obchod so samoobsluhou, alebo cinsky velkosklad, kde si sama vyskusas, a kupi-nekupis, je im to jedno... Ja ak by som mala salon svadobnych siat, tak si nazamestnam hoc koho, ako je to v niektorych nasich salonoch, kde ti predavacky povedia na vsetko co na seba navlecies, ze ti to sekne...len aby to predali(resp. pozicali) Ale tym ta tweetynka nechcem urazit, alebo odradit, nepoznam ta...ale ako tak citam, mne to pripda, ze si si pracu este nikde nehladala..skus sa najprv zabehnut v tom ako sa praca hlada, co to pozistovat o mode, ale nevzdavaj sa, mozno budes mat to stastie, ako som mala ja, ze budes mat skvele kolegyne, ktore ta zasvetia do dajov predaja..stoji to za to... :-)
Odpovedať
Prepacte damy, ale predstavte si ze ja viem napisat motivacny list. Ja som sa pytala ako formulovat priamo, bez predtym uvedeneho inzeratu. A pokial viem toto je diskusia a nie lekcia slovenskeho jazyka. Co sa tyka toto ze preferujete skusene zeny, samozrejme ak niekto nastupi do zamestnania musi o vsetkom vsetko vediet a byt maximalny svetaskuseny inak nema sancu nikde sa uplatnit. A ospravedlnujem se ze na svoj vek vyzeram mlado ale bohuzial je to uz tak.
Odpovedať
kozarka :-D dik za zjemnenie toho, co som napisala ja. :-x
Odpovedať
tweety, a kolko mas rokov? prosim neurazaj sa, ale tvoje prispevky zneli fakt dost divne... tak preto som sa do teba pustila. ak som ti krivdila, ospravedlnujem sa zas a zas. lekcia slovenciny to nie je, ale myslim, ze moja poznamka ta mohla uchranit aj od vysmechu v salone, ak by si nieco take precitali v motivacnom liste ;-)
Odpovedať
Neboj sa ved vravim ze ja som uz pisala nejden motivacny list a viem ako sa pisu. A mam 21 rokov. A orinka prepac ale aj ja mam "len" SOU a nepripadam si menejcenne. Alebo by som si mala a ide mi to z oci ?
Odpovedať
ja si osobne myslim, ze je aj problem v salonoch zohnat niekoho skutocne sikovneho napr. moja kamoska, ktora je krajcirka a pritom sama navrhuje saty pracuje v jednom butiku v Londyne a z KE odisla :-x a suhlasim tiez som mala hrozne skusenosti s niektorymi predavackami v salonoch z jedneho nemenovaneho som dokonca hned odisla ako som uvidela tu predavacku - neochotna normalne ma ignorovala akoze co ju otravujem tak som sa pobrala prec a to bol salon so znackovymi satami 8-(
Odpovedať
len tak medzi recou ta kamoska co robi v Londyne a navrhuje saty ma tiez len SOU :-D :-D :-D a je moc sikovna :-D
Odpovedať
A este raz opakujem, chcela som sa len opytat na to, ako mam napisat tento Motivacny list v casti kde sa zdôvodnuje zaujem o pracu !!!
Odpovedať
tweetynka: a v tom som ti aj poradila ;-) viď vyššie... takže smelo do mailovania ;-)
Odpovedať
tweetynka ja motivacne listy neznasam je to podla mna blbost preto ti neporadim mna prijali len na zaklade zivotopisu ziaden list motivacny som nepisala - podla mna konkurzy hlavne v KE su jedna velka fraska :-x ja by som tam napisala hlavne, ze je to praca ktora ta bavi a napr. mas o nu zaujem uz od detstva sa zaujimas o modu atd.... ;-)
Odpovedať
Aj ja si to myslim :( v kosiciach je katastrofa najst si normalnu pracu tu kde som teraz mi vravela sefka ze ked dala inzerat na tuto pracovnu ponuku tak jej prislo asi 200 zivotopisov a mala z coho vyberat... a vybrala dobre, mna :-D
Odpovedať
nikto nenarazal na vzdelanie..a naucit sa da vsetko, treba len chciet
Odpovedať
yvetta: samozrejme je SOU a SOU :-)
Odpovedať
Ja viem ze v dnesnej dobe je SOU len asi ako lepsia zakladna a v podstate uz nic neznamena, ale ja som asi hlupa ked som rozmyslal ze pojdem alebo nie...nakoniec to vypalilo tak ze som nesla ani tento rok ajked som chcela takze mi ostava az buduci :) och len dufam ze ma vezmu :-(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?