Aká je úroveň svadobných salónov v cudzine?

Profilova fotka
Caute baby, precitala som si uz dost prispevkov ohladne sluzieb v nasich salonoch, pozitivne aj negativne. Tak teraz vam popisem jeden v Barcelone. Vcera som sa vybrala, teda skor zo zvedavosti, lebo 1000-3000Euro za saty nedam, do jedneho zo salonov v Barcelone - Rosa Clara. Taktiez musim zdoraznit, ze tu si baby zasadne a jedine KUPUJU saty na svadbu. Nikdy poziciat!!!!Tu baby radsej setria cely rok, len aby sa mohli predviest v svoj den v krasnych novych satach. No a pri tych cenach, uvazte!!! Tak sa ma tam ujala jedna babenka, ktora, bez prehanania, mala celych 20 minut usmev na tvari, to aj ked hovorila, no zrejme maju skolenia. Absolutne si ma nepremeriavala ani sa nespravala povysenecky, vzhladom k cenam by aj mohla, hned mi ukazala vsetky saty, dala super cool catalog a pri dverach mi s usmevom povedala, ze sa na mna uz tesia a ze ma cakaju. No profesionaly na urovni. To iste je aj v salone Pronovias a v inych. Jednoducho svadobny biznis na super urovni. Preto by ma zaujimalo, ci mate aj vy nejake skusenosti so zahr, salonmi. Pozitivne aj negativne. Je mis dost luto, ze niektore babenky pochodili zle v tych nasich a ze na Slovensku je v svadobnom servise este stale dost neprofesionality. To vseobecne. Nehovorim to preto,zeby stu v BCN bolo vsetko idealne. Je to tu dost, teda velmi drahe, avsak je fajn, ze ludia z biznisu ti pripravy maximalne sprijemnia a mas pocit ze sa tesia s tebou. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Guiri, ja mam tiez velmi pozitivny zazitok. Hned ako sme sa zasnubili ma svagrina vytiahla do salonu v New Yorku. Saty od 2000 do 7000 dolarov. Museli sme si dopredu dohodnut stretnutie a prist presne na urceny cas. Kedze tyzden predtym ma ani len nenapadlo, ze sa budem o rok vydavat, absolutne som nevedela, ze ake saty chcem. Tak pani mi ukazala vsetky styly, vsetky moznosti od bielej az po ruzovu, vsetky vzory cipky, atd. Boli sme tam dve hodiny a vyskusala som asi 35 siat. Je to obrovsky salon, s asi 20timi skusobnymi kabinkami, kazda kabinka je obsluhovana jednou babou. Uplne genialne, na urovni, s obrovskymi skusenostami tych predavajucich.
Odpovedať
Profilova fotka
ach jo, keby to bolo uz aj u nas....v Cechach/Prahe zalezi aky salon, s velmi podobnym pristupom som sa stretla v salone Vewe, ...bol to naozaj prijemny pocit aj ked tam bolo stale citit take to slovanske, ze si vas premeraju od hlavy k pate ked vojdete do salonu:-)....
Odpovedať
takisto som poziciavala saty v Brne a mozem povedat, ze obsluhujuci personal dokaze zniest doslova i modre z neba :-) neskutocne mile zeny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby, aj tu v Milane je to tak isto - svadobne salony su ako take pathviezdickove hotely kde ked raz vstupis, musis vyskusat najmenej 50 siat, mozno ti ponuknu aj sampus, samozrejme predavacky maju nalepeny usmev od ucha k uchu a s radostou ti hovoria ceny siat..nejake naubohejsie saty ta vyjdu najmenej 1500euro a potom sa to splha do zavratnych vysok ako 3 - 5 - 7 tisic euro..samozrejme zalezi na tebe ak chces mat vysite kristalove goralky swarovsky alebo nieco ine... pristup a sluzby su teda bezchybne ale zato sa to plati a nie malo... ak taliankam povies ze si das pozicat saty na svadbu - kuknu sa na teba ako keby si prisla z gurunu - je to pre nich nieco nepochopitelne...vobec nemyslia na to ze si to oblieknu len v ten den, a potom im to trci cely zivot v skrini a nevedia co s tym...vacsinou ale im peniaze na to daju ich rodicia ako dar ale ja preferujem radsej dat tie iste peniaze na nejaku dovolenku alebo proste pozvat viacej hosti ako vyvalat tolko penazi na jedny saty ktore si uz nikdy viac neobleciem... nemam zase nijake skusenosti so slovenskymi salonmi...dufajme ze to dobre dopadne...mam informacie zevraj v salonoch na slovensku si mozes vybrat model ktory chces (dajmetomu aj taliansky) a daju ti ich usit a ak ich mas ako prva stoja okolo 12000, potom ide cena dole...je to pravda?
Odpovedať
marcy_it:poslala som ti IP
Odpovedať
Profilova fotka
čo viem funguje to v salóne Danica (Trenčín) a ešte v Colette agency v Nitre, ale tam je požičovné menej
Odpovedať
Profilova fotka
babulina, sorry ale su to asi 4 minuty co som zaregistrovana..co to je ip a ako sa tam dostanem?
Odpovedať
IP=interna posta a hore na obrazovke sa ti zjavi cerveny napis, ze 1 sprava
Odpovedať
Profilova fotka
babulina, uz som to nasla..thanx
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne s tebou Marcy suhlasim. Ono zrejme Spanielsko kulturou nema daleko od Talianska no a presne ako hovoris. Tu to maju baby tak vtlcene do hlavy ze jedine kupit kupit, ze si nevedia prestavit, kolko by usetrili keby mali pozicane. No a vydavky: Tak tu su mladi ludia hrooozne rozmaznani. Rodicia ich dotuju az do tridsiatky, aj ked ziju uz samostatne. No a tu je svadba dost velka snobarna. Tu sa bankety konaju jedine v kastieloch, vidieckych sidlach a podobne. Nejaka bezna , aj ked utulna restauracia neprichadza do uvahy, lebo co by povedali hostia? No a jedlo na hlavu vyjde aj 150-200EURO. Moj mily chcel kvoli financiam odlozit svadbu, no a az ked som ho presvedcila, ze naklady na SR su omnoho omnoho mensie, co mi len tazko veril, tak pripravil pekne zasnuby x-) x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mas pravdu guiri...je to dost smutne z tejto stranky, teda samozrejme navonok to vyzera byt obrovska noblesa, vsetci prepychovo obleceni, perfektne jedla (toto je jedina vec ktora sa mi najviac paci na talianskych svadbach) ale zabava ako nejake tradicie alebo scenky - nula bodov...z toho som dost zostala prekvapena...absolvovali sme takych 5 svadieb - vsade sme sa zabavali ale tak ze rozhovory, srandicky medzi kamaratmi ale ziadne prihovory, tradicie alebo spolocne salenie ako to byva na nasich svadbach... ohladne vydavkov ti poviem ze si predstav ze boli sme na jednej svadbe kde bohuzial rodicia nemohli pomoct mladomanzelom s peniazmi a tak mladi si zobrali pozicku ktoru splacali 3 roky zatoze mali svadbu (a nebolo to moc prepychove - bolo to taka normalne svadba)... ja chcem mat svadbu na slovensku ani nie zato ze stoji menej (musim povedat ze oproti pominulym rokom ceny poriadne stupli a ak to chces mat v kastieli na slovensku so vsetkym ako to ma byt - vydavky sa priblizuju vydavkom tu) ale zato ze kedze zijeme cely rok tu, som s pribuznymi a kamaratmi mojho mileho, je pekne a spravodlive spravit vsetko na slovensku...a to nehovorim o tradiciach ktore su nadherne...staci ked si spomeniem na zbohom zostavajte mamickine prahy - uz aj revem...
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne s tebou suhlasim. Nie, ja to nechcem mat v kastieli. A vies co? Ja sa uz tak trocha tesim, ako to tym span. hostom ukazeme( v dobrom slova zmysle), ze tu je kopec neviazanej srandy, bezprostrednosti, no a hlavne vela dobreho mnam jedla a zakusov. A ked sa stane nejaky trapas, nic sa nedeje. To na poslednej svadbe sme boli na Mallorce a zivali sme tam vsetci. Jedlo ako z katalogu, ale tri chody a dost. Takze ak si dostala chut na sladke a kavicku o hodinu na to, mala si smolu. No ja sa tesim, uz len preto, ze stravim nejaky cas na SR a neviem, je to taka nostalgia. Neviem preco, ale zrazu som velmi pysna na to ze mame take pekne tradicie a urcite ich vyhrabem odniekial. Ty, ak by si mala nejaky napad co sa tyka pohostenia tych nasich horkokrvnych hostov, tak daj vediet ;-) 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja mam skusenost s obchodmi v Irsku, bola som v par.Ked som sla prvykrat, mala som malu predstavu o tom co chcem. Tak na mna dali rozne druhy siat a spolu sme po vyskusani vela druhov zistili ake su na moju postavu najlepsie. Potom som si vyskusala par z toho druhu a dvoje co sa mi pacili mi napisala na karticku. Potom mi volala, ze prisli v slonnej kosti co sa mi jedny pacili aby som sa prisla pozriet. V dalsom salone bola tiez velmi mila, priatelska, vela sa pytala a citila som sa ako keby som bola jedina zakaznicka ktoru tam maju ten mesiac, no super pristup. Ked som sa tam vratila o 3 mesiace, pamatala si ma, dokonca aj moj datum svadby a to, ze kamoska co bola so mnou mala medzitym svadbu. V dalsom salone, kde som si aj saty nakoniec vybrala som bola skoro 2 hodiny. Vo vsetkych salonoch to tak funguje, ze mas asi hodinu na skusanie siat, ktoru si rezervuju len pre tu nevestu. Vyskusas si saty co sa pacia teba a potom ti este oni nosia co si myslia, ze by sa hodili. V tom poslednom salone som si poskusala co sa mne pacilo a potom mi doniesli 'moje' saty, do ktorych som sa zamilovala a chodila som tam v nich asi pol hodinu, dali mi rozne korunky, topanky a zavoj, sama ochota a usmevy. Tu v kazdom salone sa kazda nevesta citi super, dokazu vytvorit velmi prijemnu a pohodovu atmosferu. Niekedy ked tu vidim ake zle skusenosti maju dievcata v salonoch na Slovensku, je mi to luto, ze to doma nie je tak a keby som mohla, otvorila by som par salonov, v ktorych by sa nevesty citili tak dobre ako ja ked som si hladala saty. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak vam baby prajem pekny vikend , lebo uz padam z roboty( Dnes som mala 8 narocnych hodin surfovania po mojasvadba.com) :-D
Odpovedať
Ahojte, ja som vcera bola skusat svadobne saty v salone Pronuptia v Zurichu a poviem vam to bol teda pristup. Pekne nas privitali, boli sme 4 baby, sice nam nedali :-( pohar sampanskeho na privitanie, ale cloveka potesi ked sa naneho usmeju a citi sa vitany. Skusala som 3 siat a predavacka sa ma pytala ci nechcem viacero, ale ja som pri prvych vedela, ze su to tie prave, este som aj k nim vyskusal zavoj, no proste nadera. Pri odchode mi povedala, aby som prisla v Januari, lebo teraz momentalne nemaju vsetky saty. Dala mi malu knizocku kde mi napisala jej meno a mena siat, ktore som skusala. A pripisala mi aj ceny. Nastasie nas financne bude podporovat rodina mojho priatela, tak si saty mozem vybrat veeelmi pekne. Len tak medzi nami zavoj vysiel na 10 000 SK ;-)
Odpovedať
Ja som presla niekolko salonov v Birminghame v UK, super pristup. Tiez sa tu saty kupuju. Starali sa o mna ako o princeznu, nemohla som sa na nic stazovat. Ale ja som mala stastie aj u nas na Slovensku takze ziadny rozdiel som ja nepocitila ci nas salon alebo zahranicny salon. Super pristup tam i tam. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?