Tlačil niekto svadobné oznámenia doma?

Profilova fotka
Ahojte baby, prosím vás skúšala niektorá tlačiť doma na atramentovej tlačiarni oznámenia na vizitkový/ pozvánkový papier, poprípade tvrdý papier? Nerozpíjalo sa to?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, ja som tlacila, ale na laserovej tlaciarni, atramentova sa sice nerozpijala, ale ani to nevyzeralo tak pekne, ako na laserovej, alebo, ak si to das niekde vytlacit profikom. Ale vela zalezi aj od dizajnu a nastavenia kvality tlace.
Odpovedať
@petruska2100 mňa by to tiež zaujímalo, mám už tú nejakú predstavu o tom ako by mali vyzerať moíje svadobné oznámenia. Chcela by som si ho tiež vytvoriť sama. Len s tlačením to bude veľlký problém, lebo ešte neviem, kde si ich dám vytlačiť. Tiež by mi padli vhod rady ako a kde vytlačiť oznámenia.
Odpovedať
Mali ste niektorá aj oznámenia, kde ste lepili text na nejaký farebný podklad? Nedeformoval sa vám papier, poprípade aký ste použili farebný papier a papier na tlač textu? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@alexsk Ďakujem za info, ja tam chcem tlačiť v podstate len text žiadne iné motívy preto by som si to rada tlačila doma.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimath ja tiež plánujem lepiť 2 papiere dokopy ako oznámenie ešte som to neskúšala pustím sa do toho asi budúci týždeň tak potom dám echo :)
Odpovedať
@petruska2100 ďakujem, ja som vcera skúšala taký prototyp urobiť, ale zistila som, že ten podklad čo som mala je príliš tenký a deformuje sa mi
Odpovedať
Profilova fotka
@mimath a to si mala čo za papier, vizitkový či nejaký obyčajný tenký ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petruska2100 tak pokial tam nemas ziadnu grafiku, iba text, bude ti to doma vytlacene stacit, si myslim. Skus si najprv vytlacit na kancelarsky papier rozne nastavenia kvality tlace, ako graf, hd text, obrazok a pod a uvidis s ktorym budes najviac spokojna. Potom uz jedna vzorka na papier, ktory planujes pouzit. :) vela stastia
Odpovedať
@petruska2100 ako podklad som mala kartonovy farebny papier 160 a 220g, no a na text som mala klasický kancelársky. Problém je, že mi zvlnilo ten hrubší. Ale dnes som použila este o máličko hrubší a ten je už ok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexsk ďakujem veľmi pekne presne toto som chcela počuť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimath takže čím hrubší papier tým lepšie hej ? :P
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som síce lepila 300 g na 250 g, lebo som jednoducho chcela tie dva farebne odtiene, ale pouzivam len obojstrannu pasku. To znamena, ze aj keby bol papier tenši, nevlní sa. A páska super drži :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mimath @petruska2100 dievcata, pokial lepite spolu dva papiere, odporucam vam pouzit roler lepidlo (vid google). Lepi super a nic sa nebude vlnit, kedze je to suche lepidlo, akoby taka obojstranna paska. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy991 prosím ťa tú pásku si dával len po okrajoch alebo ako si ju lepila. Nerobili sa tam také tie bubliny kde to nebolo nalepené? A tlačila si si to doma na tlačiarni alebo si ich doma len lepila :) ?
Odpovedať
Profilova fotka
@alexsk super nápad určite vyskúšam ak sa rozhodnem pre tie lepené keďže ešte stále váham medzi dvoma variantami oznámení :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petruska2100 no som zvedava, ako budu vyzerat, urcite ich tu potom hod :)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexsk ak sa vôbec podaria ale dúfam že hej, musia :D a určite budú v mojom albume a pridám aj sem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Viesco s tymto ti neporadim ale mna to zaujimalo tiez, ze ako je to s tlacenim oznameni doma. Mam ako taku predstavu ako by mali moje svadobne oznamenia vyzerat a psom toho nazoru, ze tym padom , ze mam dost casu doma tak by som si ich kludne doma povytlacala :-) Myslim si, ze to vyjde aj lacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@leixi presne kvôli tomuto si ich chcem robiť aj ja sama doma, nakoľko na takéto veci nechcem zbytočne dávať veľa peňazí ale zase nechcem aby to vyzeralo "lacno". Aj tak polovica ľudí tie oznámenia niekde odloží alebo vyhodí tak načo zbytočne do toho dávať veľa peňazí keď si to možno (ak sa podarí) viem spraviť aj sama. Určite to skúsim nejako spraviť aj podľa toho čo mi tu baby radili by to možno aj šlo. Dám potom vedieť. Počítam, že tak budúci týždeň by som sa do toho mohla pustiť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petruska2100 myslim si, ze lacno nebudu vyzerat pokial by sa kupil kvalitny papier ako pouzivaju inde na oznamenia. A ked obsah alebo vyzdoba toho svadobneho oznamenia bude pekna tak si t nikto ani nevsimne, ved vecsina ludi bude urcite hlavne pozerat na datum a miesto svadby, ci? Mna to viac laka si ich spravit doma :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leixi si môj človek ja momentálne doma vyrábam darčeky pre hostí a budúci týždeň by som sa rada pustila do tých oznámení :) a už máš nejaký návrh aké by si chcela či ešte stále zháňaš inšpiráciu ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petruska2100 oznámenia mám v albume, aby si mala predstavu o com píšem, pozri :) robila som to tak, ze som najskor na zahnutú cast cipky (tú čo nevidieť) dala pasik pasky, prilepina o zadnu stranu hnedeho papiera. potom som dala kusocky pasky (asi centimetrove - proste som odoka odstrihla kusok) do rohov, jeden kusok do stredu a celé to takto polozila na krémový papier..pritlacila a hotovo. Osobne si myslím, ze to nemusí byť zlepené kolom-dokola všade. Po prvé, kto to bude skumať? :) Po druhé, nikto to nebude rozoberať a po tretie, je to takto oveľa rýchlejšie. Navyše to aj veľmi dobre drží, nikde nič neodstáva. Ja som spokojna. Obojstrannú pasku mám takú, ze sa nemusí odliepať krycia vrstva. hneď po odstrihnutí lepí z oboch strán. Oznámenia tlačil priatel v práci.
Odpovedať
Profilova fotka
@petruska2100 viesco ako taky obraz mam v hlave ohladom oznameni. Rozmyslam nad tym, ze by som tam dala asi spolocnu fotografi mna a mojho buduceho manzela... Po pravde ani este ani sama neviem..To stou fotkou ma akurat tak napada ty uz mas nejaku tu inspiraciu? A ake darceky vyrabas pre hosti ak sa smiem spytat? To by mi dobre padlo keby sa mozem od niekoho inspirovat. A kedze to tak vyzera, ze mame spolocne nazory co sa tyka svadobnych veci tak by si mi mozno aj pomohla .... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy991 jej super ono to nakoniec nie je až také komplikované ako som si myslela :) a prosím ťa kde zoženiem tú pásku ako si mala ty lebo všade kde som videla mali len takú čo sa musí sťahovať tá ochranná vrstva. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@leixi napíšem ti do správy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petruska2100 ja som ju kupila vo FAXcopy kde aj papier a potom este jednu v papiernictve ŠEVT (http://www.sevtprerodinu.sk/obojstran...). Myslím, ze v beznom papiernictve ju budu mat tiez :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimath Robila som tak svoje oznámenia. Text bol natlačený na klasickom tenkom papieri, akurát bol krémový. Lepila som na krémový papier, ten bol asi ako trochu tenší výkres (neviem gramáž, objednávala som z Ali ako súčasť oznamka). Chcela som to dať natlačiť vo FaxCopy rovno na ten hrubší papier, no keďže ten už bol narezaný na štvorce, nevzali mi ho a nemali tvrdý papier v krémovej farbe. Navyše ma už tlačil čas. Preto takto komplikovane :-D. Odporúčam kúpiť tenučkú obojstrannú pásku, s tou to ide perfektne :)
Odpovedať
Ďakujem za radu, uz som si aj kúpila. :) vyskúšam
Odpovedať
Profilova fotka
Keďže dnes je v práci akosi voľnejšie, skrátila som si voľnú chvíľku navrhovaním oznámenia. Text by sme mali, už som ho aj po dlhom trápení konečne nastavila tak, že pri tlačení je presne tam kde má byť. Dnes večer to skúsim vytlačiť na tvrdý papier a ak dnes po práci stihnem kúpiť pozvánkový papier, tak skúsim tlačiť aj naň. Takže dievčatá držte palce potom dám foto ako to vytlačilo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Takže môj pokus č. 1 vyzerá takto :-) konečný výsledok výzoru oznámenia bude iný toto som dala len tak. Dôležité je to vytlačené je to na 120g jemne vzorovom papiery pôvodne to malo ísť na ten biely 240g ale ten mi šiel pomaly cez tlačiareň a tlačilo to v strede papiera. Takže hodnotím to pozitívne dá sa tlačiť aj na atramentovej tlačiarni na tvrdší papier 8-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?