Tlač oznámení vyrábaných vo vlastnej réžií

Ahojte, prosím o radu.... vyrábame si svadobné oznámenia a máme problém s tlačou. Chcem sa opýtať, ak ste si robili svadobné oznámenia a tlačili ich doma, tlačili ste viac kusov na jednom papieri (napr. 4 oznámenia na papier formátu A4) alebo ste tlačili po jednom oznámení na už pripravené karty podľa rozmerov? Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
@daku1985 my si robíme tiež vlastné oznámenia, no tlačiť si ich dáme v nejakej firmy- veľkotlačiarni , kde tie oznámenia zvyknú aj orezať (v každom meste sa určite nájde nejaká). Do tlačenia na vlastnej tlačiarni by som sa nepúšťala, už len kvôli nižšej kvalite tlače, príp. problémom pri tlači na tvrdý ozdobný papier (zavisí samozrejme od typu tlačiarne). Kamarátka si to tiež dala takto robiť, a vyšlo ju to len okolo 0,20 € na jedno oznámenie.
Odpovedať
Ahoj, nerobila som oznamenia, ale bezne davam tlacit napr. vianocne pozdravy, pozvanky atd. v robote. Problem by to vobec byt nemal.Taketo veci sa davaju tlacit na papier A4 aky si vyberies - gramaz (standardne sa pouziva 250g/m2), farba, vzor - ukazu ti ake su moznosti... a rozrezat. Ked si das robit format A6 tak to znamena styri oznamenia na harok. Ked mas nestandardnejsi format tak ti ich vyjde na harok menej. Tuto tlac by ti mali vediet urobit v hocijakej firme, ktora robi digitalnu tlac a kopirovanie. Moja skusenost je ze to vedia spravit aj velmi sikovne, v podstate na pockanie. Staci ked donesies predlohu v nejakom rozumnom formate s ktorym vedia pracovat (jpg. pdf ale vedia spracovat vacsinou aj ine, prip. sa dopredu informuj) - oni uz si to naklikaju v grafickom softveri a vytlacia + rozrezu. Planujeme to urobit presne takto, mam overenu firmu - kde davam robit veci do roboty. V pohode sa to da urobit aj obojstranne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme ich dali vyvolat ako klasicku fotku :-) Tiez by som si asi netrufala tlacit doma - robili sme to tak so sestrinymi promocnymi a myslim, ze to bolo zbytocne vela prace.
Odpovedať
dakujem vam velmi pekne :-) my by sme to chceli skusit doma, ak sa nam to podari, len je velmi tazko to vymysliet tak, aby sa to dalo lahko orezat na pozadovanu velkost. Tak sa s tym este potrapime a ak sa nepodari,tak zajdeme vytlacit niekam inam :-)
Odpovedať
@daku1985 az teraz vidim ze si to chces tlacit doma. Nuz, ak chces, vyskusaj si kupit 250 gramovy papier, nastav si tlaciaren na tazky/hruby papier (pri tlaci sa da zadat v nastaveniach tlace) a skus si to vytlacit, ako sa ti to podari. Inak nezistis ci tvoja tlaciaren zvlada takuto tlac. Navyse budes potrebovat rezacku alebo si to dat rozrezat, alebo byt veeelmi sikovna a pouzit na rozrezanie nozik/noznice. Prihovaram sa skor za profesionalne sluzby, vedia co a ako a maju aj kvalitnejsie masinky, vysledok bude vyzerat lepsie ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@daku1985 my sme tlacili doma. Mala som fortmat oznameni taky, ze na A4 sa mi zmestili 4. A veru celkom pekne to vyslo :-D
Odpovedať
@daku1985 Na to je idealne mat rezacku, nie je to az taka draha vec a vies si na nej presne nastavit aku velku chces tu karticku mat, resp, vies napriklad kartu A4 rozrezat presne na stvrtiny. Viem ze okrem toho sa pouzivaju take graficke znacky, ktore sa davaju do predlohy (take ciary na okraji, urcite si to niekedy uz videla), ale to by ti musel asi spravit niekto kto vie ako sa to robi.
Odpovedať
@alenkachristian a vy ste to rezali ako? resp. v akom programe ste oznamenia robili?
Odpovedať
Profilova fotka
@daku1985 ja som ich urobila vo formate A6 vo Fotoshope, a potom som ho 4x skopirovala na format A4 a vytlacila. A pekne so stenly-nozikom nazerala a klaplo to bez chyby :-) ale je to robota !
Odpovedať
este raz vam vsetkym dakujem :-)
Odpovedať
ahojte nevesty, v akom programe si robite oznamenia? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@daku1985 pokiaľ budete potrebovať pomôcť s daním 4 kusov na A4, alebo rezaním kľudne napíšte :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
priložím doplňujúcu otázku... ak sme si vytvorili oznámenia sami doma ale chceme ich dať tlačiť do profi tlačiarne spolu s menovkami... akým spôsobom im dať tie menovky ? len jednu čistú vzorovú a k tomu zoznam hostí alebo už napísať na každú jednu aj meno ? dúfam že som to napísala zrozumiteľne :)
Odpovedať
@jarka197 povedala by som, že ak to viete urobiť, tak treba vyrobiť všetky... ale možno ak sa opýtaš, tak ti to urobia... záleží, aký rozsah služieb ti poskytnú, či aj tieto grafické (vyrábanie konkrétnych menoviek). My sme narazili na neočakávané problémy, keď sme doniesli svoje predlohy oznámení a pozvánok... tam, kde som ich chcela robiť, ich nevedeli rozmiestniť na strane a vytlačiť bez toho, aby sa posunuli farby. Museli by sme doniesť kompletnú predlohu pripravenú na tlač aj s orezovými značkami, aby ju rovno poslali do tlačiarne. No ale už sme to vyriešili inde. Menovky neriešim, mám to vymyslené inak, ale na tvojom mieste by som vyrobila všetky.
Odpovedať
@kazunomiya my sme tiež pôvodne dávali vyrábať oznámenia jednému expertovi, ktorému som priniesla návrh z netu, len tam mal zmeniť jednú farbu a on vyrobil celkom iné oznámenie, ktoré bolo úplne mimo našich predstáv... tak sme si ich nakoniec vyrobili sami.... a chystáme sa zajtra ísť sa spýtať do tej druhej tlačiarne, že ako s tými menovkami... pre istotu, aby som nemala zbytočnú robotu navyše :) a ďakujem za radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
moj mlady sa do toho rozumie takze si to budeme tlacit aj vyrabat doma.. to je asi jedina jeho starost : urobit pozvanky a menovky :D ( ja osobne sama by som sa do toho nepustala...) :D jednoducho antitalent :D
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si kupila vizitikove papiere a dala som si to tak že 4 oznámenia a 4 pozvánky k stolu na 1 papieri :) a tlačila som si najskorej doma, ale potom došiel toner, tak vo fax copy (0,25 € za papier ) , a potom som si pravitkom načrtla čiari ako treba rezat a pritel zohnal rezačku a narezala som :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
baby naše oznamenie,,, moja tvorba, grafik to v podstate len doladil a orezal,, ale odišiel na dovolenku a orezal mi lavý okraj až príliž,,, čo poviete ? papier je perlovo zlatý, krsne to na živo ukaže,, až na ten okraj fnuk
Odpovedať
@vavrova1334 nadherne je cele..take jemne ..aj text sa mi paci..ako si ho vytvorila..mozes napisat aj v IP ;-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nyka93 tá a ten oznamujú týmto svetu, jednu prostú krásnu vetu: ,, Budeme sa brať ´´ Dňa toho a toho o tej hodine tam a tam ,, v dobrom aj v zlom´´ ;-)
Odpovedať
@vavrova1334 prosim ta vedela by si mi povedat aky je to typ pisma co mate na oznameni. Pretoze ako hladam furt najdem take kde makcene a dlzne nepise :( chcela by som aj ja take peknucne prismo :) Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si to dala tlacit tiez vo faxcopy a velka spokojnost :)
Odpovedať
Profilova fotka
@schatzeli35 ahoj robila som oznámenia na netbooku,kde mi bohužial moc nefunguje microsoft World,čo by bolo ovela jednoduchšie,tak osm to robila v skicári, kde sa toto písmo volá Gabriola :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
aj po čase si niekto všimne - ak potrebujete pekné písmo, kuk na w. fonts2u.com, stiahnite si ako srdce ráči...
Odpovedať
Profilova fotka
Dievčatá, kde v Bratislave máte skúsenosti s tlačou oznamení? Urobila som nám komplet návrh a spracovanie, ale neviem kde tlačiť.....a kde ste kupovali papier? Všade mi prídu také obyčajné.....vďaka :)
Odpovedať
@fowi ahoj, vyskusaj typocon.sk, my budeme tlacit tam, mame za sebou skusobnu tlac. Vzorkovnik papierov maju k dispozicii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?