Titul na oznámení

ahojte baby dávate si titul na svadobné oznámenie? Lebo mne to pripadá trochu blbe priateľ nemá a ked si dám ja mi to pride ako keby som sa chcela povysovat nad ním, či to je len môj pocit. Mama chce aby som ho tam mala ale mne to nepríde nejako dolezite? čo vy na to?
Odpovedať
@matabb1 ahoj, ja chcem davat, ale my mame obaja tak je to trosku ine, ale pride mi to v pohode, ja to beriem ako sucast svojho mena..ale niekto si nedava ani priezvisko, niekto si dava cele krstne meno, niekto len zdrobnelinu, takze kto ako, resp. som uz videla ze si dali tituly ale ovela mensim pismom nez zvysok mena, urcite by som sa ale neriadila mamou, skor sa opytaj priatela aky ma na to nazor a ako sa bude citit on :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matabb1 aj ja mám a priateľ nie, ale aj keby mal príde mi to divné dávať si na oznámenie o svadbe titul, voľakedy keď znamenal niečo titul pán Ing. tak možno to malo nejaký zmysel, ale dnes keď je Bc. skoro ako maturita a Mgr. je každý druhý mi to príde skôr smiešne. Veď môj snúbenec si neberie magisterku, ale v prvom rade mňa ako človeka :D Na Slovensku sme strašne zaťažení na tituly a keď je niekto Doc. a náhodou mu poviedia pán Doktor už je oheň na streche ako keby to bola najdôležitejšia vec na svete. V západných krajinách to funguje úplne inak. Samozrejme, že ak niekto dosiahol veľké úspechy vo svojom odbore a je povedzme prof. a pod tak to áno, ale mne to napr. príde smiešne aj na náhrobkoch keď si dajú, že mgr. alebo ing.Ak je to však pre niekoho naozaj dôležité a potrpí si na to, tak proti gustu žiaden dišputát.
Odpovedať
podla mna to je vyslovene smiesne na svadobne oznamenie ale zas ludia sa toho nechcu vzdat na Slovensku tak to davaju aj na zvonceky schranky dvere a neviem kde.. v zahranici to ani v praci nepouzivaju na vizitkach a v emailoch.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@matabb1 podla mna sa to ale vobec nehodi, neviem co slovaci maju stale s pisanim titulov a hlavne na oznamenie? stale vsade musia napisat svoj titul do kazdeho emailu, jednoducho vsade, zijem vo fr a s kymkolvek tu komunikujem cez email, neexistuje aby tam napisal svoj titul a to su inak vyssie postaveni ludia nez ti zo sr ktori tam tie titule pisu =-)
Odpovedať
@adellaydy tu to ani na zivotopisy nedavaju :-D len napisu na aku skolu chodili a co studovali a kazdy vie aky titul to je :-D
Odpovedať
presne si to myslím aj ja, že tam titul nemá čo robiť, veď si ho neberiem kvoli titulu ale preto lebo ho milujem. mne sa to vobec nepačí ja na svoj titul aj zabudnem :)
Odpovedať
@matabb1 ved vysvetli mame ze v dnesnej dobe je smiesne uvadzat tituly a zvlast na taketo nieco a ze sa to uz nepouziva ako ked ona bola mlada a dnes ma titul aj tak kazdy :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@aandrejjka vsak tak by to malo byt, akoze fakt to nechapem co si tym chcu dokazovat :-| najprv by sa mali naucit slusne pozdravit a oslovit a korektne ukoncit email nez tam nakoniec HLAVNE dat ten titul :-D
Odpovedať
myslis, ze pozyvanych hosti to zaujima ? ti, ktori vedia, ze mas titul to vedia aj bez oznamenia a ti, ktori to nevedia, tak na to asi existuje dovod ... tak ci tak aj podla mna je doslova smiesne to pisat na oznamenie o svadbe, tam su dolezite uplne ine informacie ... maminka sa proste chce pochvalit so studovanou dcerou (bez urazky) ... titul by som pouzivala len v profesnom styku, s ludmi a v situaciach, kde nieco titul znamena, ... svadba ani oznamenie o svadbe to rozhodne nie je
Odpovedať
tak ja som dnes poslala navrh ale titul sm tam nedavala, je to zbytočné
Odpovedať
podla mna na tom nic nie je aj keby tam boli aj tituly (v mojom pripade by urcite neslo o ziadne chvalenie sa kedze kazdy o tom vie uz davno), ja to beriem ako sucast celeho mena, tak ako vase priezvisko, ktore tiez snad hostia vedia, takze tam nemusi byt ani to...apropo ziadneho hosta nezaujima ani citat, a aj tak ho tam kazdy dava :) ...kazdy nech si urobi ako chce :) ale smiesne mi to urcite nepride :)
Odpovedať
@janelicious03 to by tam potom mohol byt aj datum narodenia, adresa a rodne cislo... :-D :-D :-D suvisi to so svadbou asi tak ako titul... ale jasne nech si da kto chce co chce ved ked to bude niekomu smiesne hadam to nepovie neveste do oci len si bude mysliet svoje ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aandrejjka vidis, ved adresa sa tam tiez dava, co je tiez odveci hlavne ked su adresy dve (keby je jedna uz spolocna tak mi to dava zmysel keby niekto chce snubencov nahodou pisomne kontaktovat) takze je to rovnaky nezmysel ako titul potom :) ...a myslim ze na samotnej svadbe je kopu inych hluposti, ktore chce len nevesta ale su absolutne nepodstatne ci celkovo alebo pre hosti :) preto je tato debata tiez rovnako nezmyselna, lebo nikde nie je predpis na nic ;) keby robime len to co zaujima hosti alebo nedajboze ich nepoburi, tak mozeme poslat telegram s datumom, miestom a casom a po obrade ist domov, lebo iba to je nutnost na celej svadbe :)
Odpovedať
a prečo ho tam mama chce mať? dôvod? a najmä na svadob. oznámení... veď rodina vie, že máš skončenú školu, snúbencova rodina hádam tiež, veď sa nejaký ten rok poznáte, priatelia vedia asi poväčšine tiež a tí, ktorí nevedia, asi už ty vieš prečo.. a komu inému ešte dávate oznamko? keďže máme na svk mentalitu, akú máme a najmä vieme, aké školy sa tu dajú študovať a s titulom mgr. skončia aj všelijaké pseudoškoly - tak to skôr vyznie smiešne... v tomto sa my absolútne so zahraničím porovnávať nemôžeme (a tam si aj tak nikto na tituly nepotrpí), lebo školy, aké sa u nás študujú, sú niektoré fakt na smiech a viem, že sú školy, ktoré personalisti na pohovoroch v CVčkach ani nšetudujú podrobne, kto si a čo si - letí to do koša :-D ale to je mimo tému - titul na oznamku svadobnom je zbytočnosť
Odpovedať
@janelicious03 spravne, nech si kazdy spravi tak, ako chce ... ale naco sa teda pyta ostatnych ci moze toto alebo ci moze hento ... a ked sa uz pyta, tak musi cakat odpovede a s nimi aj kritiku ... howgh @zuzuliennka, z duse mi vravis (pises :-) ) ... absolutny suhlas ... a zvycajne su to prave ti, ktori skoncia tie "pseudoskoly", ktori si najviac potrpia na titule (ale samozrejme nie len oni)
Odpovedať
My sme obaja s titulami, ale nedavame si ich. :-) pride mi to ako chvalenkarcenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pre nas je zbytocna adresa aj titul aj priezviska preto sme tam nic z toho nemali 😂 ale k veci, ja by som si tituly nedavala, nie je to ziaden uradny dokument, kde by sa to vyzadovalo. ale za mna nie :)
Odpovedať
proste ja ho ta nechcem a rozhodla som sa ho nedavat, nemam pseudoskolu a za aky by som sa skor hambila by som povedala ale za to sa nemoze ze teraz ma kazdy aku skolu, keby som si potrpela na tituloch tak si beriem nejakeho doktora.
Odpovedať
ako sestra si davala ze preco by nie ved sa natrapila, a viem co hovori ale mne to tam pripada divne
Odpovedať
@matabb1 nevravím, že ty tú pseudoškolu máš, božechráň :) ale uviedla som len všeobecný stav veci, že také školy na svk máme a že získať dnes titul nie je fakt nič svetoborné, pokiaľ nie si lajdák a školu neflákaš (aj to by sa dalo polemizovať, vždy sa to dá zaplatiť) ja budem mať, ak Boh dá, v júni Mgr. titul na základe štátnic z dvoch cudzích jazykov na dosť vysokej úrovni a obhájenej diplomovke, ktorú píšem v nemčine - a zároveň v tom istom júni skončí s tým istým Mgr. titulom niekto dajmetomu v Sládkovičove.. je to proste tak, či sa nám to páči, alebo nie, ale je to dehonestácia konkrétne titulu Mgr. (môj názor)... jednoducho, preto, aká je na svk situácia a mentalita ohľadom tohto - je dávanie si titulov na svadob. oznámenia skôr fraška pre mňa... úplná zbytočnosť a nepodstatnosť :-) a odveci
Odpovedať
Profilova fotka
my tiež máme obaja titul, ale nedávame, ani som o tom neuvažovala, že ich tam chceme..je to podľa mňa úplne nepodstatná vec, ale zase neodcudzujem nikoho, kto si dá :)
Odpovedať
Profilova fotka
Určite si nedávaj titul. Po prvé, nie je to niečo extra mať v dnešnej dobe titul a po druhé na svadbe o to vôbec nejde. Titul patrí do dokladov, životopisov a pod. Svadba je o spečatení vašej lásky, a na oznámenie titul podľa mňa nepatrí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janelicious03 adresa mi pride celkom opodstatnena, pretoze ak sa nemozem osobne zucastnit gratulacie na urade alebo v kostole, poslem na nu aspon svadobny pozdrav-pohladnicu, to sa robi bezne. titul absolutne nechapem (v ziadnom neoficialnom styku). ale proti gustu....
Odpovedať
Profilova fotka
@matabb1 neber to v zlom, ale ak mas vs, asi si si presla zopar stranami pisaneho textu a citanim skript. pise sa haNba:) naozaj to neber v zlom, prosim, len pre buducnost..:)
Odpovedať
Urcite si nebudem davat titul, je to divne. Nepouzivam ho nikde, naposledy v CV... Pozyvas rodinu a blizkych ludi a ti vedia, ze mas titul, na svadobne oznamenie sa to absolutne nehodi. Hodi sa mi to len do pracovnych dokumentov a e-mailov, uradnych zalezitosti...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som dala tituly na nase oznamenie jedine ak by som robila jeho recesisticku verziu pre kamaratov :-D . Ale v tej by teda boli viacere perly :-D . Svadby su predsa len vo vacsine pripadoch take romanticke, plne lupienkov, cipky, tylu, kadejakych citatoch o laske a balonov stastia a bublifukov a do toho praaask Ing. zuzana (napr.). Pride mi to tam take odveci, aj ked ked je to pre mnohych "sucast" mena - podla mna nie je, nik z nas tituly nema v rodnom liste - predpokladam, ze ak ma niekto vojensku alebo policajnu hodnost, tu si tiez na oznamenie neuvadza (a pritom je to tiez sucast jeho/jej "profesionalneho" mena. Ale mozno sa mylim.... A gool je pre mna "Bc." Co je vlastne taky titul na pol ceste k "ozajstnemu velkemu" titulu ;). Takze to uz by som duplom nedavala. Ale pokial to niekomu urobi radost, nech si titul na oznamenie kludne uvedie - ved zas rozdava ho ludom, ktorych na rad, nie len tak kadekomu ;).
Odpovedať
Ja som ho nemala na oznámení ale keby sme ho mali obaja (manžel nemá,ja mám), aj tak by sme si ich tam nedali. Je to svadba,nie promočné oznámenie. Berú sa ľudia ktorí sa milujú a ktorí spolu majú byť v dobrom aj v zlom,nejdú predsa robiť nejaký výskum alebo akreditáciu na doktorát a pod... Môj názor.
Odpovedať
@kava333 nepovedala som, ze nie je, ale ze mne zas pridu odveci dve adresy (kazdeho este za slobodna), ked uz tak jedna a spolocna, kde potom budu byvat...inak moj sa vola rovnako ako jeho otec a jedine ako odlisovali postu ked este byval u nich bolo podla titulu, takze mi to pride podstatne a som zvyknuta to pisat :) so svadbou to sice nema nic, len som tym chcela povedat ze neviem preco by som to zrazu nesmela napisat na oznamko, ked som tak vedena na vsetkych pisomnostiach (OP, pracovna zmluva a nakoniec aj v sobasnom liste ak sa nemylim) a to som proste ja...
Odpovedať
@mirkam3 ani zdrobneliny a prezyvky nie su v rodnom liste a tiez si to ludia davaju na oznamka..kazdy nech si robi ako chce, len mi pride odveci zato niekoho odsudzovat alebo vraviet ze je to smiesne/trapne (nevravim konkretne o tebe)...takych je kopu inych veci a nie oznamko co skonci v kosi alebo zahrabane v sufliku
Odpovedať
Profilova fotka
@janelicious03 v celku s tebou suhlasim, aj ked priznam sa, ze prezyvku som teda ja na oznameni nikdy nevidela.., zdrobneniny typu "katka" ma nijako nevyrusuju, ked niekoho cely zivot vola rodina Katka tak chapem, ze si neda na oznamko Katarina. Zas muzovi ak ho kazdy vola Matus zrejme katka neda na oznamko "matusko". Mna rodina a 99% svadobnych hosti teda Ing.Novakova nevola ;). Ale ako som uz pisala, ak to niekomu pride podstatne, nech si tam kludne titul (a cokolvek dalsie) da, ved je to jeho vlastne oznamenie ktore dava svojim vlastnym hostom. Len otazka je zadefinovana jasne - "co vy na to". Tak som vyjadrila svoj nazor, me potrebujem aby sa nim ktokolvek riadil.... Keby tu kazda z nas pisala Len "ano/nie", ani ja ani Ty to necitame :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?