Oznamenia + osobne pozvanie

Ahojte! Chcela som sa spytat najprv ako je to s pozyvanim hosti na svadbu - my pozyvame cca 60 hosti. Je slusne kazdeho ist pozvat osobne ze na navstevu k nim na chviklu, alebo staci telefonicky oznamit a pozvat, ked ide napr. o bratranca s ktorym sa stretavame raz za pol roka. A dalej kedy sa posielaju oznamka? tak 3 mesiace dopredu je vela? dakujem pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie je pozvať každého osobne, ak to nemaš 500 km..Ak sú fakt že z ďaleka tak stačí určite aj telefonicky ale rodinu a tých čo más blízko určite osobne.. Oznámenia sa posielajú tak 2 mesiace pred svadbou...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme pozyvali kazdeho osobne ..aj ked sme si mysleli ze je pokrocila doba ako volakedy....a ze nebudeme kazdeho oficialne pozyvat,tak ti ludia si to vyzadovali..aspon na kavu dojst a povedat im ze sa na nich tesite a ze budete radi ked dojdu :)
Odpovedať
@monika19877 ahoj :-) aj my chceme osobne, už len preto, že im povieš aj iné informácie ohľadom svadby a aj oni sa budú chcieť niečo popýtať. Myslím, že je to aj určitý prejav úcty k nim. Ak to nemáte ďaleko, tak osobne :-) My sme oznamka ešte nedávali a to máme 4.10., nestíhame :-). 3 mesiace dopredu?! Čo ja viem, my sme ešte nemali ani čas stanovený a za 3 mesiace sa toho veľa zmení :-) Tak 1 - 1,5 mesiaca je optimálne..
Odpovedať
@monika19877 za 3m aj zabudnu... nasi rodicia to nejak medzi recou oznamili pozvanym a mesiac pred svadbou sme 2vikendy obiehali osobne. Ludia sa pytali na dary, ked sme oznamili ze chceme peniaze boli kludni ze netreba nic zhanat, vsade sme vysedeli 20min a sli o dom dalej, tolko kav som vtedy vypila ze az :-D
Odpovedať
@monika19877 my sme si dávali robiť oznamka len včera a svadba bude 11.10. Začneme osobne pozývať tak od polky septembra :)
Odpovedať
@evka64 super! tak v tom nie sme sami - tak trochu pozadu. Aj tak už dátum vedia, už sa len musia dozvedieť, kto sa dostal do užšieho kola :-D Inak, baby, ja sa obávam aj toho (ako poznám už rodinu mojej polovičky), že to nebude len o kávach :-D, ale aj o alkohole 8-( nehovorím, že sú alkoholici, len majú ten zvyk, že aspoň za jeden si musíš dať.. No a u mňa aj ten za jeden je moc :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zo slušnosti by si mala každého osobne, ale ja tiež viem aj to, že veľa ludí nestíha, tak pozýva nakoniec po telefone. 3 mes. dopredu je tak ideálne pozývať. My tiež tak budeme.
Odpovedať
@marienkakf presne, všetci vedia dátum, len to bude také oficiálne ked pojdeme osobne....a ja sa bojím toho istého, že za jeden, dva, tri :D
Odpovedať
@evka64 asi pôjdeme na dvoch autách, lebo to je jediný argument, ktorý sa v našej spoločnosti dokáže akceptovať.. A priznám sa, že pri takejto príležitosti sa mi nechce doťahovať..
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa vybrali jednu nedelu, ze ideme popozyvat. Samozrejme nevolali sme vopred, ze ved nedela, okolo obeda, vsetci budu doma pri nedelnom obede :-D no jasne, nebol doma skoro nikto, tak sme mile oznamenia pohadzali do schranky :-D niektori boli trochu rozcarovani, ale co my za to mozme, ze neboli doma? nemali sme nahodou prist este raz? no ako keby sme nezamestnani a pred svadbou toho casu mame na rozdavanie ;-) ved moderna doba, mne sa uz dostalo oznamenie aj mailom (podotykam, ze ako celej rodine)...takze ja osobne dramu z toho, ci osobne alebo postou alebo cez socialnu siet, nerobim ;-)
Odpovedať
@monika19877 ahoj, my sme mali 90 hosti a vsetkych sme pozyvali osobne. a to sme mali hosti z celeho Slovenska. nehovorim, ze je to podmienka, ale mne to prislo ako dobry dovod na navstevu. zacali sme tri mesiace pred svadbou a v pohodicke sme to zvladli aj s paradnou casovou rezervou (ale keby sme to nechali na neskor, tak by sme na to nemali priestor). postou a cez net som posielala len tym, ktorých sme nepozvali na hostinu, len som im chcela oznámiť, že sa vydávam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali 50 hosti a pozyvali sme osobne. akurat sme sli neohlasene a preto tam pritom nebola cela rodina, no a niektorym, ktori pritom neboli, to trosku vadilo. ale skoro vsetci to vedeli uz predtym, lebo rodicia sao svadbe prekecli :D daleku rodinu sme vybavili po telefone :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eeffka ano s tymi kavami si viem predstavit aj seba, horsie bude, ked mojmu drahemu buud chciet vsade naliat :))
Odpovedať
Profilova fotka
@monika19877 to je ale aj dost pravdepodobne :D
Odpovedať
my sme svadobné oznámenia nemali, pozývali sme osobne. obehali sme rodinu
Odpovedať
U nás je zvykom pozývať osobne, pričom hostí z iných miest alebo dedín sa chodí pozývať 3 týždne pred svadbou, a hostí z toho istého mesta/dediny ako ženích/nevesta sa chodí pozývať 2 týždne pred svadbou,... Je to takto odkedy si pamätám...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?