Kedy povedať o svadbe?

Ahojte, riešim dilemu, kedy povedať rodine o svadbe. Samozrejme blízka rodina - rodičia, súrodenci už vedia. Na svadbu pozývame iba ich. Celkom 10 ľudí. Neviem však kedy, zvyšku rodiny a priateľom, povedať o svadbe. Nebudeme mať ani žiadne svadobné oznámenia (chceli sme posvadobné oznámenia, ktoré by sme rozposlali). Ak ste niektorá mali takúto malú svadbu, ako ste to riešili? Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak potom po svadbe tie posvadobné oznámenia :) Pripravte si ich a podľa mňa hneď môžete oznamovať do sveta :)
Odpovedať
Práve som premýšľala, že by sme to urobili do štýlu bulvárnej tlače :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak im nehovor,alebo tym co chces povedz pri normalnom rozhovore ked sa ta spytaju ze co mas nove ... ze sa ides vydavat
Odpovedať
@martinkabe Ahoj, my budeme mať tiež malú svadbu. A chceme aby bola aj tajná, vedia o tom, rodičia, súrodenci, krstný rodička a starí rodičia. Títo budú aj na sobáši + svedkovia. Tiež riešim dilemu, ako to spraviť s oznámeniami, tiež by sme to nechceli oznamovať, kedže chceme tajnú svadbu. Ako si to nakoniec poriešila? My budeme mať svadbu 5.septemba 2015.
Odpovedať
@martinkabe Ahoj, všetko čo sa týka svadby je len a len tvoja vec, ale prepáč mi túto otázku. Čo vedie snúbencov k tomu aby svadbu tajili? A potom ju oznamovali.Veď je to radostná udalosť
Odpovedať
@nevesticka2015 Ahoj, my budeme nakoniec mať posvadobné oznámenia. Pošleme ich v piatok ráno, večer je sobáš a v pondelok prídu k adresátom a my už budeme svoji :) Povedali sme to rodičom, priateľovej babke, a našim svedkom, moja babka to ešte nevie, lebo ona neudrží tajomstvo a roztrúbila by to po celej rodine. @petrana01 A prečo chceme mať tajnú svadbu? Nuž je pravdou, že ide o radostnú udalosť. V našej rodine by ale nepochopili, že nemajú prísť. A keďže chceme šetriť, pretože minulé leto sme prerábali byt, rozhodli sme sa, že budeme mať maličkú svadbičku s rodičmi. :) A tiež je pravdou, že pre mňa je dôležitejší život po svadbe ako investícia do jedného dňa ;-)
Odpovedať
@martinkabe ja ťa nekritizujem, jasné, je to vaša vec, ale možno keby si svadbu oznámila s tým, že bude malá, lebo ste sa jednoducho takto rozhodli, tak to rodina skôr prijme ako keď sa to oznámi až po, skôr by sa to mohlo dotknúť rodiny keď sa dozvedia o svadbe po ako keď im o nej poviete a informujete, že bude malá
Odpovedať
@martinkabe Ďakujem za odpoveď. No my to tiež tak nejako asi spravíme. Chceme mať malú svadbu hlavne preto, že nerada vystupujem pred verejnosťou a som stredobod pozornosti. Preto to nechceme nikomu oznamovať, aby do kostola neprišli iní ľudia okrem tých, ktorých chceme pozvať. Čím viacej ľudí v kostole, tým by to bolo pre mňa horšie.
Odpovedať
@petrana01 ja to zas vnímam tak, že prečo by sa ich to malo dotknúť? Veď nikto nebol zvýhodnený a všetci sa to dozvedeli až po. A tiež, je to deň, ktorý patrí ženíchovi a neveste, takže ostatným môže byť šumafuk, čo tí dvaja stvárajú :-D @nevesticka2015 tak to je potom úplne jasné. Introvert by si veľkú svadbu v žiadnom prípade neužil a skôr by sa cítil skľúčený ako radostný... Každá svadba je krásna, keď je z lásky a keď sa ženích a nevesta cítia skvelo :-) Myslím si, že sa o nič neukrátime
Odpovedať
@martinkabe Tiež si myslím. Akurát veľmi riešime ešte aj iné detaily, okrem oznámení a to šaty a auto :) Ty si to ako vyriešila? aké budeš mať šaty a príde po teba nastávajúci na peknom aute, či nie?
Odpovedať
@nevesticka2015 My sme to už, chvalabohu, poriešili. Ale tiež sme premýšľali čo a ako. Ja som chcela čo najjednoduchšie šaty, napokon som našla jedny v HM, úplne obyčajné spoločenské púzdrové bielo-čierne šaty, ktoré neskôr vynosím do práce, divadla a pod. Takže my sme to vyriešili úplne jednoducho. Priateľ si minulý víkend kúpil oblek, tiež tak, aby ho neskôr vynosil v práci. Jediné, čo máme originál svadobné sú obrúčky a košeľa :) Deň pred sobášom máme ešte náuku v kostole ohľadom obradu, a keďže priateľ býva 250km odomňa, tak už ostáva u nás. V deň sobáša prídu jeho rodičia a sestra :) Do kostola ideme pešo, keďže to máme ani nie 5 minút a odtiaľ hneď vedľa do reštiky na večeru... Ako hovorím, všetko úplne jednoduché :)
Odpovedať
@martinkabe Jasné, tak to máte super, že nemusíte ísť na aute. My máme sobáš v meste a sme z dediny a potom na večeru pôjdeme kúsok od mesta. Tak rozmýšlame, ako to poriešime, či isť na našej Toyote yaris :) alebo si zohnať nejaké pekné auto :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
3 mesiace pred svadbou aspon :)
Odpovedať
Aj my to tak budeme mať.chceli sme len my dvaja a dcérka.+ svedkovia ale chcela by som tam mať aj rodičov.to este némame poriesene.a oznamenie chcem pár kusov pred pre rodičov a potom po chcem dať známym a pod.šaty mám biele v predu kratke vzadu dlhšie.korzetove.a malá má dlhé šatocky princeznickove
Odpovedať
@radacak ja som si urobila aj sama posvadobné oznámenia (mám ich v albume)... My sme tiež chceli najskôr len svedkov, ale nakoniec idú aj rodičia.. sme predsa len ich deti a je to chvíľa, ktorú by mali vidieť :) a prežiť spolu s nami :)
Odpovedať
@martinkabe s tým súhlasím :-) aj ked drahého rodičia sa neznašaju tak ich tam asi ani jedného nedostanem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?