Dávate viacčlennej rodine oznámenie každému zvlášť?

Ahojte, prosím Vás o radu :-) Keď budeme pozývať hostí alebo posielať oznámenia, máme dať oznámenie každému členovi rodiny zvlášť alebo spolu celej rodine? A ak spolu, máme napísať na obálku alebo pozvanie k stolu všetky ich mená? A mám ešte jeden problém, keďže máme svadbu v lete, nehodilo by sa pozvaným dať oznámenia už teraz? Aby vedeli, kedy je svadba a že sú pozvaní na hostinu, predsa len má v lete každý nejaké plány... ďakujem :-)
Odpovedať
@sonkasmo co je to cele rodiny? ja som vydata +2deti tak mam 1oznamenie a 4pozvanky k stolu, moja mama je dalsia domacnost tak ma svoju pozvanku+pozvanie standardne sa to riesi tak ze mamy svadobne to oznamia v rodine neformalne vopred, ved by ich roztrhlo :-) , ze moja dcera a syn sa vydava v auguste 15teho ( vymysel) pozyvat na svadbu budu chodit koncom jula. Cela rodina vie ze si ma 15.8 spravit volno a koncom jula vas ocakavat osobne ked ich pridete pozyvat
Odpovedať
My sme davali ozname nia parom...napriklaf krsny otec a krsna mama, ich syn (moj bratranec) s manzelkou a synom druhu a moj drhy bratranec s priatelkou tretiu pozvanku a na obalku sme vzdy napisali Peter s rodinou, Erik s priatelkou
Odpovedať
@anithocka ide o to, ci su v ramci tvojej rodiny uz samostatne rodiny (bratranec + manzelka, sesternica + manzel), vtedy jasne ze pozyvas samostatne bratranca s jeho rodinou/sesternicu s jej rodinou.. ja mam napriklad zo sesternic dve uz vydate, takze tie som pozvala samostatne s ich manzelmi; ale ich rodicov, teda moju tetu a uja so zvysnymi (nevydatymi/neozenenymi) detmi som pozvala ako rodinu spolu :-) jednoducho, pozves proste rodiny :-) @sonkasmo este som sa nestretla s tym, ze kazdemu osobitne..... rodine spolu, ved ich pozyvas ako rodinu, nie ako jednotlivcov, ci?
Odpovedať
Ja neviem ako u vas, ale u nas sa dava jedno oznamenie s jednou kartickou (Srdecne vas pozyvame k svadobnemu stolu) a je jasne, ze sa pozyva cela rodina, resp. domacnost, ak sa nepovie inak. A ak su napr. bratranci a sestrenice sice slobodni, ale nebyvaju s rodicmi, ale s partnermi, tak im dame oznamenie zvlast. Ja som za to, aby sa chodilo pozyvat skor, aby mal kazdy moznost sa zariadit, vybavit si volno, ak treba, damy maju dost casu zohnat saty a pod. My to tiez tak spravime - svadbu mame v juli a pozyvat zacneme v sobotu. :) Ale iny kraj, iny mrav.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonkasmo oznamenie sa nedava kazdemu clenovi zvlast, ale rodine. A tak isto aj pozvanka. Ak je na obalke napisane rodina XY, tak pozvanie patri rodine, nie jednotlivcovi. V zivote som nedostala v obalke k jednemu oznamku viac pozvanok. No a my sa berieme tiez v lete a volali sme uz pozvanych. Presne kvoli dovolenkam. Aj sa nam stalo, ze uz mala moja krstna dovolenku zajednanu, nastastie nemali vyplatenu, tak prehodili termin. To, ze mamy roztubia po rodine, ze sa beriete, nie je pozvanie na svadbu a plany si clovek moze urobit.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj , tiez sme mali svadbu v lete. To, ze bude a kedy bude sme ludom oznamili skor, prave preto, aby si vedeli naplanovat dovolenky a podobne. Oznamenie bolo uz skor formalna vec s ujasnenim casu a miesta. A oznamenie sa standardne posiela na rodinu ci par, na obalku je vhodne napisat ludi, ktorych pozyvas, aby bolo jasne, kto z rodiny je pozvany. A k jednej pozvanke, aj jedno pozvanie k stolu, ak ich k stolu pozyvate. Nasledne je dobre si s nimi spojit a zistit, ci pridu a kolki pridu :-)
Odpovedať
ďakujem za odpovede.. :-) . Z našich sesterníc a bratrancov sa ešte nikto nebral, myslela som hlavne na nich, tak ich teda pozvem ako rodinu. Ale napríklad sesternica má priateľa, ktorého pozývame tiež, tak im asi dáme radšej osobitne ako páru, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@sonkasmo moj nazor je taky, ze staci jedno oznamenie do rodiny pokial zije rodina pokope. Akonahle uz napriklad nejake sesternice byvaju s priatelom alebo so snubencom tak by som aj im osobitne poslala oznamenie
Odpovedať
Profilova fotka
@sonkasmo My budeme davat do kazdej rodiny resp. domacnosti jedno oznamenie aj jedno pozvanie k svadobnemu stolu, ale budeme ich pozyvat osobne takze na obalky budeme pisat menovite kazdeho pozvaneho, hlavne preto aby si polovica nezadanych nemyslela, ze si aj tak mozu doniest plus jedna :-D a tiez mame svadbu v auguste, ale v podstate kamarati vedia vsetci a rodina tiez takmer cela, hovorili sme to kazdemu, s kym sme sa videli a ono sa to poposuva uz dalej, ale pozvanky budeme roznasat aj tak v juni uz, takze dufam, ze nebude nejaky problem, ze niekto nebude moct prist :)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme svadbu v septembri. Hneď ako sme zarezervovali sálu a radnicu (január) sme naše mamy poverili, aby oboznámili celú rodinu s tým, že 23. 9. bude svatba a že sú pozvaný aj k stolu, takže nech si nerobia na ten víkend žiadne plány a ak už aj nejaké majú nech ich presunú. Samozrejme už teraz všetci vedia, kto konkrétne je pozvaný s partnerom a kto bez. Kamarátov sme si zvládli sami. Oznámenia budeme rozdávať osobne 2-3 mesiace pred svatbou. Zároveň sa u hostí budeme informovať,čí prídu všetci pozvaní, či je potrebné zabezpečiť dopravu, či majú nejaké špeciálne požiadavky na stravu, čo budú piť, prípadne ich usmerniť v prípade darov. Teda taký všeobecný pokec. Podľa mňa je maximálna hlúposť čakať s oznámením dátumu svadby až do rozdávania oznámení ako tu niektorá nevesta písala !!!! Mám s tým osobnú skúsenosť, takže čím skôr tým lepšie a oficiálne oznámenie už donesiete hocikedy. Čo sa týka oznámení máme to vyriešené takto. K jednému oznámeniu dávame vždy iba jednu pozvánku k stolu (dokonca sme pozvánku zakomponovali do samotného oznámenia). Ak žijú rodičia v spoločnej domácnosti s menšími deťmi dostávajú jedno oznámenie. Ak dospelý bratranci a sestrenice, bratia, sestry majú partnera dostávajú jedno oznámenie ako pár. Nezáleží či žijú v spoločnej domácnosti s rodičmi berieme ich jednoducho ako samostatnú jednotku. Kamarátov pozývame tiež ako páry, keďže sme stála partia. Tých čo partnera nemajú pozývame ako +1 a je na nich či si niekoho zoberú. Takýchto máme asi dvoch takže to moc neriešime. A to najdôležitejšie - na obálke sú vypísané mená pre ktorých platí pozvanie ku stolu. Nepísali sme napr. rodina Mrkvičková ale pekne po menách Janka a Miško alebo Peťka s partnerom takže je to úplne jasné. Snáď ma nič neprekvapí.
Odpovedať
@zuzusha11 a kde tu vidis, ze niekto pisal, ze cakal s oznamenim datumu svadby az do rozdavania oznamiek? :-D schvalne som presla celu diskusiu, ale nic take som nenasla :-D kazdy sa zo svadby tesi a podla mna neexistuje nevesta/zenich, ktori by ustne neoboznamili najblizsich, ze bude svadba, aspon medzi recou, uz skor :-) jedine ze sa "musia brat narychlo" uz poslat samotne oznamko, treba tiez skor, jasne ze nie dva tyzdne vopred, ale neverim, ze niekto neoznami najblizsim, halo, ideme sa brat, dost skoro :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?