Dávate si na svadobné oznámenia aj tituly pred mená?

Neviem sa rozhodnúť, či tam majú alebo nemajú byť. V rodine mi každý hovorí inak, a tak teraz neviem...
Ahoj, ja som mala tiez dilemu, ale potom som sa rozhodla, ze nebudem davat. Vsetci, ktori tie oznamenia dostanu vedia, kto som a ked si predstavim pekne jemne oznamko, nijako sa mi tam tie tituly nehodia.
Profilova fotka
Suhlasim - my sme si tiez nedavali.. zhodou okolnosti sme dostali asi pol roka pred tym, ako sme davali vyrabat nase, svad. oznamenie, kde boli tituly (myslim, ze ocividne cielene) - obaja manzelia mali skoncene dve vysoke skoly a dali si tam oba tituly a bolo to maximalne nevkusne a pripadalo mi to skor ako chvastunstvo...vacsina hosti predsa musi vediet, ze ste studovali a promovali.
Profilova fotka
Ja som dilemu ani neriesila :-) studovala som pre lepsie uplatnenie sa v praci a nie preto, aby som si mala co napisat na svadobne oznamko :-D ani obciansky som si preto nemenila... :-) tiez som videla oznamka s titulom a vyzera to smiesno...ved magistra si nejde brat inžiniera, ale milujuca zena si berie skvostneho muza :-) myslim, ze oznamko nie je CV a ma byt romanticke :-)
my si nedávame, ja to beriem tak, že neberie si magister magisterku, ale Vladko Katku :-)
my sme tiez nedavali.. zda sa mi to zbytocne..my sme tam ani adresy nedavali.. tiez to nema logicke opodstatnenie, kedze sa vsetci stretavaju v kostole a hostina je v podniku..
Profilova fotka
@sepkev moja rec :)
Ja si tiez myslim ,ze titul na svadobne oznamenie nepatri.Kto dostane oznamko vie od koho je. a suhlasim s tomiholjubavi, ze ma byt romanticke. :-)
My tiež nebudeme mať tituly, sme obaja ing ale si myslím že to nie je treba. Ale raz som videla oznámenie na ktorom mal titul len ženích a nevesta nie, tak to sa mi zdalo dosť trápne
@sofimaciatko my sme obaja Ing a tituly na oznameni nemame. ale uz boli dotazy, ze preco ich tam nemame :-D nam to pride divne, promocie uz boli, a svadba je o niecom inom :-)
ani na sobasnom liste nebudeme mat tituly, lebo ich nemame v obcianskom, a ja som studovala v CR a tam su ine ceremonie ak maju uznat iny diplom, ziadost napisat, poplatok asi 150eur, sa im mozem vykaslat :-)
my si nedavame
@elucka no adresy maju logicke opodstatnenie, tie sa tam nedavaju kvoli tomu aby hostia vedeli kam maju prist :) Myslim ze to vsetci vedia. To sa dava kvoli tomu, aby ti co nejdu na svadbu vedeli kam treba poslat svadobne blahozelanie :) Mne na oznamku adresa chyba ak ju tam niekto neda, lebo fakt netusim kam to mam poslat...
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ani my nie :)
Profilova fotka
dostala som jedno oznámenie, kde nevesta mala titul a ženích nie, a vyzeralo to hrozne, ako keby bola niečo viac ako on :-| a plne súhlasím so @sepkev na svadbe tituly nehrajú rolu, toho človeka by ste si určite zobrali aj bez neho :-) takže my tiež nebudeme dávať tituly ;-)
ani my sme si nedali... a ani sme nad tym nerozmyslali... myslim ze by to vyzeralo poriadne divne :)
taky bez titulu
my máme tiež obaja a nedávame :-) nejako sa mi to tam nehodí
mate vsetci pravdu, dakujem za nazory, tituly si nedame :D
Profilova fotka
@brckava36 Ja som tiež raz dostala oznamko, kde žena mala titul a chlap nie, keďže žiadny nevlastní. A bolo mi to smiešne. A reakcia mojej mamy,ktorej som to hovorila? Veď je to normálne... No mne to teda normálne nepríde... Mne je to až smiešne, keď ma niekto osloví pani doktorka a ešte smiešnejšie mi je, keď si ľudia môj titul nevedia vysvetliť (PaedDr.). Ja sama ho používam iba vtedy, ak je to vyslovene potrebné, inak nie. Ale @tomiholjubavi na občianskom by si mala mať titul, mám taký dojem, že konáš protizákonne, keď si si OP nedala vymeniť :-D
my sa veeeeeeeeeeľmi smejeme z takých oznámení... ja osobne nerozumiem ani titulom na zvončeku na vchodových dverách, alebo na menovkách na byte, alebo na schránkach ... keď si niekto napíše na schránku Ing.Mrkvička, tak to sa ako volá krstným menom "inžinier" a priezviskom "Mrkvička" ? Trápne... tituly majú svoje odpostatnenie, ale nie na oznámení alebo na dverách :D a úplne najviac ma dorážaú vždy tituly Bc. napísané dobre že ešte aj na čele nie :D
Profilova fotka
@nalla nechcem urážať, ale hlavne tí, ktorí majú Bécé si na tituly potrpia najviac... Môj svokor je napr. Ing PhD. a nikdy sa tak nepredstavuje, ani nikomu neprípomína, čo má pred a za menom.A takých ľudí poznám viac. x-)
@petkave je to možné... poznám jednu takú... dokončila si školu v "hornejj dolnej" , samozrejme súkromnú a odbor sociálna práca a po urobení štátnic si prelepila meno na schránke lebo bolo treba dopísať "Béce" :-D ale veď je to smiešne
Profilova fotka
@nalla fúha, tak to som dobre pozadu. Ja na schránke svoj titul nemám doteraz! Beriem fixku, idem si to tam dopísať :-D
@petkave ale bacha aby si sa nepomýlila a KRA-SO-PIS-NE ! ! !
Profilova fotka
@nalla ja mám veľa písmeniek a je pokročilá nočná hodina, to asi nedopadne dobre. :-D Ale teraz ma napadlo, aj keby som si chcela ten titul kade-tade písať, v tlačivách nikdy nie je dostatočný počet voľných okienok. Bc sa tam zmestí, ale ten môj nie... Som diskriminovaná :-N
@petkave išla by som to niekde riešiť. zháňať kompetentných, aby ti zväčšili kolónky na tlačivách, aby si si mohla dopísať svoj titul :-D vieš, to bude asi tým, že "bécé" tu má každý vôl v tomto štáte (nechcem nikoho urážať, sama momentálne na tom titule pilne makám :-x ), ale vyššie "hodnosti", to už sa nepodarí úplne každému.
Profilova fotka
@nalla jj, je to už úplne bežné. Bc má v podstate takú hodnotu ako maturita. Tak veľa šťastia pri štúdiu a nech neskončíš iba s trápnym BéCé. x-)
@petkave presne si to vystihla..ako maturita. Ďakujem, mám ambíciu neskončiť :) :) :) tak snáď mi to vyjde :)
na oznamko by som si titul v ziadnom pripade nedala. ja si vlastne titul nedavam vobec nikam - mam skoncenu dobru skolu, ale nemam potrebu to vytrubovat do sveta, dnes uz aj tak titul nie je to, co byvalo... nemam ho ani v obcianskom, na schranke, na menovke na dverach a ani na vizitkach... skratka nikde. a oznamenia su pre rodinu a znamych, nie pre buduceho zamestnavatela, ze by si sa mala pochvalit svojim vzdelanim...
no ja mám tituly pred aj za menom a tiež ich nemám ani na schánke a určite ani na oznamku :) to mi príde pritiahnuté za vlasy, veď je to oznamko pre rodinu a priateľov a nie nejaká pracovná vizitka x-) a úplne zlé keď jeden má titul, druhý ho nemá alebo ak dávajú titul bc. alebo som videla aj také že mala nevesta pred menom akože dva ing. mgr. no hrôza :)

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?