Ktoré meno má byť uvedené prvé na svadobnom oznámení?

Profilova fotka
Ahojte, stala sa nám taká vec. Svadobné oznámenia hotové vytlačené( videlo ich milion ludi) a dnes mi mama vravi že má byť prve ženské meno. Lenže my máme prvé priatelove. Je to nejaky bonton, nepisane pravidlo, len tak zauzivane alebo hrube porusenie cohosi? Lebo po mojom uvažovaní sme dali mužske prve preto ze proste: priatel si berie mna, nie ja jeho; budeme sa volat jeho priezviskom preto by mal byt dominantou toho oznamenia. A v zufalstve sme sa s kamoskou zasmiali na tom ze do nebezpecnych situacii ma ist muž prvy. :D a proste vzdy a vsade nas volaju radko a jarka nie naopak. Tak co teda na to hovorite? Velmi zle, tvarit sa ze to tak ma byt...alebo? Dakujem za kazdy nazor
Odpovedať
Neries to, co hovoria ini, urobte vsetko tak ako ches ty a tvoj buduci manzel, lebo svadba je o vas.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
x-) dakujem, len ma to rozladilo, ze videli navrh a nepovedali nic. Iba potom :(
Odpovedať
Je to zauzivane pravidlo v zmysle "dama ma prednost" :-) Ale kasli na to, nie je to ziadna tragedia... a bodaj by to bola ta najhorsia vec, ktora sa Vam pri priprave a pocas svadby stane ;-)
Odpovedať
Tu ide skôr o etiketu, pravidlá slušného správania... ženy zvyknú mávať v tomto ohľade prednosť a uvádzať sa ako prvé. Pri oslovení skupiny ľudí sa napríklad tiež spomínajú najprv ženy: „Vážené dámy, vážení páni“. Alebo pri predstavovaní, najprv predstavíme muža žene, nech tá vie, s kým má dočinenia, až potom ženu mužovi. A mnoho ďalších príkladov. Ale ak už to tak máte hotové a chcete to mať napriek zaužívaným pravidlám, tak by som z toho zase veľkú vedu nerobila. Ak sa na to náhodou niekto spýta, tak poviete, že to tak máte úmyselne a hotovo :-)
Odpovedať
keby Ťa niekto na to upozorňoval, tak argumentuj týmto heslom: do nebezpecnych situacii ma ist muž prvy. :D a tvár sa, že ste to tak chceli. ľuďom, ktorí si budú myslieť, "že sú na koni", keď Ťa na to budú upozorňovať tým ukážeš svoju vynaliezavosť a zasmej sa Ty z nich. okrem toho inteligentní ľudia, Ťa na to upozorňovať nebudú. Jednoducho si povedz, že ste to tak chceli a basta.
Odpovedať
na formalnych zalezitostiach zenske meno by malo ist prve a potom muzske. Ale tak kolko ludi sa nad tym pozastavi ci vobec vsimne? Mozu byt radi, ze im nejake oznamko das :) a predsa len v laske a pred oltarom by ste si mali byt rovni tak je jedno kto pojde prvy :)
Odpovedať
tvár sa presne tak, ako si to napísala: takto to má byť ;-) a pusti to z hlavy :-)
Odpovedať
Vobec si z toho nerob tazku hlavu ;-) v tomto by sa vrtal len nekompletny clovek ;-)
Odpovedať
Ja by som sa chcela podelit o skusenost s firmou Pamas Trencin.Úplná nespokojnosť,vzhľadom na to že naša svadba je za dverami, dali sme si vytlačiť svadobné oznámenia, ktoré nám vytlačili s hrubicami ako svet,ok kontrovali sme si naše mená,dátum a miesto, ani vo sne by ma nenapadlo že by mohli vynechať písmená alebo vokan.Ale to nie je všetko, tretinu oznámení nám odovzdali bez vnútornej tlače,úplne prázdne!!!Keďže žijeme v zahraničí a dali sme si oznámenia vyzdvihnut,skomplikovalo to odovzdanie oznámení našim hosťom, zase sme si museli zvyšok oznámení vyzdvihnut a na vlastné náklady dolepit vnútornu časť tretiny oznámení!!!Kompenzácia žiadna,a tak na svadobné menu sme oslovili firmu Leoprint ktorá nám za naozaj prijateľnú cenu s dravosťou leva vyšla vo všetkom v ústrety.Firmu Pamas neodporúčam!
Odpovedať
Profilova fotka
hej dama ma prednost ale kto by uz len toto riesil :-D pohoda
Odpovedať
Profilova fotka
@mackapatko asi tam maju nejkaeho neschopaka novacika co ich samozrejme neospravedlnuje ale nam Pamas spravil na 1x velmi promptne to co sme chceli a boli sme velmi spokojni :-)
Odpovedať
nám robili všetko v Hájskom www.jamaps.sk a musím povedať, že veľmi promptne, ochotne, vysoká profesionalita a výborné ceny :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My tiež máme prvé ženíchové meno. Máme aj fotku na ktorej je ženích vľavo, tak nech je meno nad fotkou. Tak by to aj malo správne byť, nikto sa nad tým nepozastavil, skôr počúvam samé chvály, že sme to nedali "moderne", teda žena prvá.
Odpovedať
Profilova fotka
@jajusqa určite by som kvôli tomu nedávala robiť nové oznamká, príp. rušila svadbu :D :D ale nie..troška srandujem...sú to Vaše oznámenia, takže keď by ste ich chceli mať aj dole hlavou, je to Vaša vec :)
Odpovedať
jooj :) ja takéto niečo počujem prvýkrát :) a nikdy, skutočne nikdy som sa nad tým nezamýšľala, keď som dostala oznámenie. Až idem popozerať na tie, čo máme doma. Ty, ak by si dostala oznámenie, riešila by si to? :) netráp sa... :)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať tiež určite na oznámení prvé meno jeho :) sme bývalý tanečný pár - tam je zase zvyk, že všade sa uvádza prvý partner, až potom partnerka... navyše - aj abecedne sa nám to hodí - Adrián a Zuzana :) takže neriešim, čo má ako byť a kde je aké nepísané pravidlo... odjakživa sme Adrián a Zuzana, takže to nebudem proste meniť, lebo to má byť inak, pretože to tak niekto pred 200 rokmi vymyslel, že prvá má byť žena - žena aj podľa biblie má byť spoločnicou muža, takže je správne, ak je po jeho boku a basta :D
Odpovedať
Profilova fotka
My máme oznámenia a prvé je priatelove :-) :-) :-)
Odpovedať
Nikdy v živote by ma nenapadlo sa pozastavovať nad tým, ktoré meno je prvé :)
Odpovedať
tak nad tymto som sa tiez nikdy nezamyslala... a ako tak premyslam, ako sme to mali my, silno sa mi zda, ze manzelove prve a potom moje.. tak mi to viac pasovalo :) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
co ja viem taketo detialy nam napr. zabudli dat rok na oznamenie a nikto nic :-D
Odpovedať
ja tiež teraz riešim naše svadobné oznámenia a mala som najprv prvé snúbencove meno a potom išlo moje....mne to bolo jedno :) ...ale švagriná na mňa že má byť prvé moje...tak som to ešte dnes zmenila.....aby bol pokoj kľud....ale fakt mi je to jedno.....my dokonca nemáme na oznámeniach ani bydlisko ako sa zvykne dávať :) mne to tam príde zbytočnééééé :)
Odpovedať
Profilova fotka
Som rada ze ste ma takto povzbudili a podporili :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jajusqa vsimnu si to iba taky detailisti, byt tebou to vobec neriesim :-)
Odpovedať
Pripajam sa .. neries, neprerabaj ... malo to tak proste byt a kto to bude riesit je urcite clovek bez jedinej chyby :)
Odpovedať
@jajusqa toto su veci ktore mnoho ludi ani netusi ak este za sebou nemaju svadbu. Takze sa tym nejako netrap. Nemyslim si ze by mal niekto potrebu do toho rypat preco to tak je a podobne :)
Odpovedať
@jajusqa My sme mali tiez tak oznamka, ze manzelovo meno prve. Tak sme to proste chceli a neriesili sme. A nikto do toho nerypal. Na rypanie sa nasli ine veci :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?