Akým spôsobom pozývať hostí na svadbu?

Dobrý deň, neviem k akej téme to zaradiť, najviac sa mi to hodí asi k oznámeniam. Chcem sa vás spýtať ako ste riešili alebo budete riešiť pozývanie hostí na svadbu? Rodičia vravia, že by sme si to mali s priateľom obehnúť všetko osobne ale mne sa veľmi nechce brať týždeň dovolenky aby som ku každému zašla osobne na návštevu. Viem, že niekedy sa to takto robilo. Je neslušné poslať pozvánku poštou? prípadne dať pozvánku na nejakej inej spoločnej akcii/oslave/ svadbe mesiac alebo 2 pred našou svadbou? Ďakujem za názory.
Odpovedať
Profilova fotka
Vo všeobecnosti je neslušné posielať pozvánky poštou. Samozrejme, závisí to aj od toho, kde bývajú dotyční ľudia, ak na druhom konci krajiny alebo v zahraničí, tak je to ešte v poriadku podľa mňa, ale ak sú blízko, tak by ste ich mali pozvať osobne. Pre hostí to môže byť nepríjemné, že vám na nich nezáleží natoľko, aby ste k nim skočili na pol hodinku s pozvánkou (aspoň takto to môže vyzerať). Teda ja by som sa cítila zvláštne. Netreba na to žiadnu dovolenku, veď na to sú víkendy. Ak máte veľa hostí, tak treba začať skôr, aby ste všetko stihli.
Odpovedať
my sme vela pozvanok posielali postou lebo hostia boli z celeho Slovenska a aj z CR a rakuska. par ludi osobne co byvaju v okoli, ale skoro vzdy ked sme sa stretli aj pri nejakej inej prilezitosti. nikto sa podla mna neurazil a ked ano nedal to najavo a je to jeho problem. podla mna to zalezi aj na vas ci mate cas obiehat vsetkych, co my sme rozhodne nemali. mne osobne je jedno ako mi pride pozvanka, ked postou tak chapem snubencov ze sa im neda/nemaju cas/atd..pozyvat vsetkych osobne a v zivote by sa ma to nedotklo. ale ludia su rozni...rozhodne by som sa koli tomu netrapila
Odpovedať
@ria135 my nebyvame na slovensku takze logicky, niektore pozvanky posleme postou, ale vsetkych koho sme mohli / koho budeme moct pozveme osobne - napr. tych ktori byvaju v tom meste co my, rodinu atd. Mna by to asi neurazilo kebyze to dostanem postou, ale ak su vsetci ludia ktorych pozyvate z toho mesta kde zijete tak by som sa to snazila obehnut osobne uprimne.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to riesili telefonicky + posta, a kedze vsetci nasi hostia su pracujuci ludia, absolutne nikto z nich sa nad tym nepozastavil.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som moju rodinu pozývala telefonicky a pozvánky som posielala poštou, keďže každý je niekde inde, len nie v meste, kde žijeme my a kde bola svadba :D a manželovej rodiny bolo toľko, že osobne sme pozvali iba najbližšiu rodinu, niekoho poštou, keď boli na druhej strane SR a zvyšok rozdala manželova mamka, keďže ako píšeš, zabralo by to veľa času.. Slušné, neslušné, žijeme v rýchlej dobe a ak raz niekoho v dobrej vôli pozývam na našu svadbu, tak pozvanie z pochopením príjme a bude rád ;-) ale je pravda, že ľudia sú všelijakí :-D
Odpovedať
My sme kamaratov a vzdialenejsich pribuznych pozyvali priebezne pocas celeho roka, podla toho kedy sme sa stretli. Teda ziadne navstevy. Niektorych ludi napr pozyvali moji rodicia bez nas (samozrejme vedeli sme o tom :-D ). Osobne sme boli pozvat len mojich krstnych, pretoze byvaju daleko a bola to aj prijemna prilezitost si urobit vylet a navstivit ich. Davno sme sa nevideli tak mi bolo blbe ze uvidia mojho nastavajuceho az na svadbe. Je to dost individualne a musis sama vediet co sa hodi a co nie.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme svadobných hostí obišli všetkých osobne, bola to fuška, každý v inom meste, zabralo nám to veľa víkendov, začali sme už v apríli, svadba bola v októbri. Ale je to fajn, aspoň sme obaja spoznali aj hostí z druhej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@ria135 aj ja to planujem vsetko osobne pobehat. predsa len sa to patri a je to aj radost, teda aspon pre mna :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?