Uprednostnili by ste biele zlato alebo striebro?

Zdravím všetky nevesty :) Prosím napíšte mi, či by ste uprednostnili a prečo: biele zlato alebo striebro na svadobné obrúčky, ak by ste nechceli mať žlté zlato. Ďakujem.
Odpovedať
neuprednostnila
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Kararinanr. My sme tiež nechceli žlté zlato, ale nakoniec sme sa rozhodli pre kombinované - (viac) biele a (trocha) žlté zlato. Neodporúčam striebro - pretože ti to skoro sčiernie. Biele zlato ti viac vydrží. A dlhšie sa leskne - v porovnaní so striebrom. :D
Odpovedať
Profilova fotka
kombinácia bieleho a žltého je teraz in a tak ako hovorí ninka31 striebro sa na svadbu nehodí, zlato je vždy zlato
Odpovedať
my budeme mat striebro, na zlato som alergicka a nepride mi to vobec zvlastne, ze by sa to nehodilo. je to kazdeho volba. striebro je lacnejsie a ked uz, tak su aj wolframove sperky a titanove, maju krasny lesk ako biele zlato a nie su financne narocne tak ako zlate.. a predsa - nikomu neukazujete puncovanie na prsteni a to by musel byt extra odbornik, aby si vsimol, ci mate obrucky zo zlata alebo z ineho kovu. no a dobry, kvalitny zlatnik vyrobi strieborne na nerozpoznanie od zlatych :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tak ako sa spomina v prispevku nadomnou, palladium je vhodny kov na obrucky. My budeme volit bud to alebo chirurgicku ocel..citala som tu v ostatnych diskusiach ze striebro je makke a velmi rychlo sa poskriabe a co sa tyka bieleho zlata tak mam znameno zlatnika zo zlatnickej rodiny, ktory vravi, ze biele zlato je obycajny odrb na zakaznikov a ze je to velmi nekvalitne, sama vidim na znamych, ktori maju biele zlato ako vyzeraju ich obrucky po case... ja mam aj snubak z chirurgickej ocele a stale sa krasne leske a vyzera ako novy...dokonca sa kazdy pyta ci je to biele zlato :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
biele zlato :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat tiez obrucky zo striebra, nevidim v tom nic zle, ze budu zo striebra, je to uplne jedno, komu sa ako paci alebo podla financii, podla mna ide skor o ten symbol, ako o to, ze z akeho materialu su vyrobene a striebro sa da vzdy krasne nanovo vycistit a vylestit ;-) takze ja som za striebro :-)
Odpovedať
urcite zlato
Odpovedať
Ideálne sú obrúčky zo zlata, sú podstatne odolnejšie ako striebro a nevyžadujú si až takú častú údržbu ako strieborne obrúčky., ak však na štarte niekto nemá dosť prostriedkov na zlaté môže si dať vyhotoviť rovnaký vzor obrúčok aj zo striebra. Chirurgická oceľ, ktorá sa bohužiaľ nedá formovať tak ľahko, ako zlato,.. má možnosti rôznych uprav bohužiaľ obmedzené. Pri oceli sa dá upravovať šírka, počet kamienkov, povrchová úprava, Tieto vzory sú však vzhľadovo jednoduchšie, ale aj ich cena je tomu primeraná. Mali sme zákazníkov, ktorý si u nás pred šiestimi rokmi zakúpili obrúčky z ocele, keď že ich finančná situácia v tej chvíli nebola najlepšia. Po šiestich rokoch keď už na tom boli podstatne lepšie dali si vyhotoviť jeden z najluxusnejších vzorov zo zlata, ktoré sme vtedy mali v ponuke... Každý však najlepšie vidí do vlastného vrecka a podľa toho sa aj rozhoduje. Zákazníkom ponúkame všetky tri druhy obrúčok a je už iba na nich pre, ktoré sa rozhodnú..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My budeme mat biele zlato.
Odpovedať
@katarinanr Určite biele zlato. Striebro je mäkšie, ako zlato, by sa vám po čase začali obrúčky deformovať (napríklad od nosenia ťažkých vecí a pod.) a nehovoriac o tom, že je na striebre vidieť aj viac rýh, po rokoch by nebolo pekné. A taktiež časom tmavne, treba sa oň viac starať. Takže určite choďte do zlata, nie striebra, i keď je podstatne drahšie. No máte to na celý život!
Odpovedať
Profilova fotka
biele zlato zozltne, povedala nam to jedna pani v klenotnicťtve... striebro ti nezozltne.. a biele zlato je zmes zlata a striebra... aj to nam povedala takze biele zlato mate aj tak z casti stribero :D
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Máme z bieleho zlata, ja s okrajmi z ružového. Nad striebrom som ani neuvažovala, nosila som ho roky, a viem, ako dnes vyzerá... moji rodičia majú obrúčky z bieleho zlata a sú stále krásne, aj po 32 rokoch :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
No my sme sa rozhodli pre striebro,, mame drobca,, v domacnosti,, prstienok nenosím ani snubný, a snubenec je elektrikár,, čiže mi prstienky nosíme tie naše ,,, iba na rande ,alebo niekam do spoločnosti,, či cez sviatok,, piatok,, a príjemne chvile,, čiže aj obručky nebudeme nosist 24hodin denne,, tak nám strieborné stačia, lebo tie biele by sme sice moc nenosili ,ale už keby sa nahodou stalo,že zabudneme dat dolu,, rychlo by sme ich pri práci doškrabali,, hlvne snubenec,, jeho ruky nás živia,, čiže u nás striebro vyhralo,, a aby vydržalo stači len hrubšie striebo ,aby bola obručka dostatočne pevná, a samozrejme cena,, je pohladením pre dušu :-D my sme sa tak potom bavili ak by sme neboli po čase rokmy spokojný,, by sme si dajme tomu k tretiemu alebo k piatamu vyročiu kupili drahšie z toho zlatého,, :-)
Odpovedať
jednoznacne biele zlato, ked ze je to sperk na cely zivot,.. nie je co riesit..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?