Svadobné obrúčky z platiny. Kde ich zoženiem?

Profilova fotka
neviete mi poradit, kde by som mohla zohnat obrucky z platiny?
Odpovedať
Profilova fotka
no aj my zhaname.... zevraj v LV maju ale este som tam nebola. a ani neviem cenu, ty vies? cca?
Odpovedať
Profilova fotka
no netusim.... :-( mozno sa niekto najde kto nam poradi
Odpovedať
Profilova fotka
JA BY SOM TIEZ CHCELA PLATINOVE...SKUSIM NIECO MRKNUT NA NETE
Odpovedať
Ja mam z platiny zasnubny prsten, ale obrucky si dame asi biele zlato. To je tak tazko zohnat? Ani som nevedela.
Odpovedať
ahojte. aj ja som chcela z platiny, ale predavacky ma od toho odhovorili (aj som ich videla, ale biele zlato je krajsie), pretoze: platina vydrzi menej ako zlato, viac ligotave boli zo zlata, platina sa rychlejsie poskodi. toto mi povedali a tie zlate boli naozaj krajsie (aj sme si ich kupili). ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
platinove obrucky od tiffanyho, pre zenu 350 dolarov bez dane, pre muza asi 900 dolarov bez dane, ale to je asi top cena top kvalita, doporucila by som internet, skoro vsetky firmy ti to doruci apekne az domov
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, robila som prieskum a tu je vysledok: obrucky z platiny sa na Slovensku nevyrabaju, nakolko technologia vyroby je narocnejsia a drahsia ako pre zlato. Nejake obrucky z platiny maju v BA Poluse v Primosse (tusim tak sa to vola), ale tusim len zo 10 druhov a nam sa ani jedna nepacila:( Volala som s jednou sperkarkou a tam mi odporucila Vieden alebo Budapest a varovala ma pred "platinovymi" sperkami z Auparku, nakolko to zevraj nie je platina.) Nastastie moja znama mi zohnala sperkara v Budapesti...takze tak...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som tiez pri kupovani draheho kovu, akym je platina nechodila do auparku a spol., radsej sa chytam renomovanych znaciek, skuste stranky ross-simons, tiffany, cartier, tam aspon zistite co trh ponuka a samozrejme nemusite kupovat to najdrahsie, ale ked uz do toho investujeme, myslim, ze si zasluzime, aby to bolo aj prave
Odpovedať
Tak to mozem potvrdit ze platina sa poskodi rychlejsie ako zlato. :-| Moj zasnubny prsten nebol lacny ale uz som ho mala v oprave, teda mala som tam skriabanec. Musim si na nho davat pozor a sledovat aby som sa niekde nezachytila. Takze obrucky urcite z bieleho zlata, je omnoho lacnejsie a vydrzi dlhsie. Teda toto je moja skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam zase pre zmenu tvrdili, ze platina je omnoho trvacnejsi kov ako zlato, tak neviem, lebo sa v tom fakt nevyznam. Pre muza stala obrucka 1200 dolarov, ale zatial sme sa pytali len v jednom zlatnictve, urcite su aj lacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Na druhu stranu moj zasnubny prsten je z bieleho zlata a tiez som ho musela dat prebrusit, lebo mal viac malych skrabancov. Tak neviem co si vybrat.
Odpovedať
Ja neviem, moj mlady ked sa rozhodoval pri kupe prstena ci platina ci biele zlato, tak mu bolo povedane ze platina je trvacnejsia, tak sa plesol po vrecku aby som to uz mala na cely zivot. No co sa vyssie popisalo ze biele zlato je krajsie a ligotavejsie, tak to by som nepovedala. Platina je nadherna, len ja mam taku skusenost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Baby, platinu vyrabaju v Leviciach,len je hrozne draha. no a je pekna a je rozhodne menej pekne ako biele zlato, teda mne sa zdala tmavsia... ale ak chcete prstene,dam vam kontakt na vyrobcu platiny u nas,ale za kus 22 tisic, je trochu dost.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam snubny prsten z platiny a sobasny z bieleho zlata. V Amerike je platina lacnejsia, u nas sa objednava v Nemecku (info v Auparku). Problem je len to, ze ak si chcete zmensit platinovy prsten na Slovenku, to je nemozne. Vobec nerobia s platinou... Platina je skoro taka ista ako biele zlato. A skrabance su tiez rovnako. Dokonca sa mi zda, ze biele zlato ziari viac ako platina, ale zase platina je pevnejsia (hodi sa pre prave diamanty). Platina je omnoho drahsia ako biele zlato. Cena 1 obycajnej obrucky je okolo 18 - 22 000 Sk.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Veruska, mas recht a mne sa zdala platina este tmavsia ako biele zlato ...
Odpovedať
Profilova fotka
Drahe nevesticky Ktore z Vas si pamataju chemiu zo zakladnej skoly? Ked si niekto z Vas spomenie zlato je ovela maksie ako platina. Na zapade sa platina pouziva ovela castejsie, lebo je tvrdsia a trvacnejsia. Skrabance na nej uvidite tak isto casto ako na zlate. A co sa tyka bieleho zlata - to je len vybielene normalne zlato, ktove vam s rokmi opat zozltne. Ak chcete dostat akekolvek pravdive informacie o drahych kovoch, tak sa prosim vas neobracajte na zlatnikov na Slovensku - vacsina z nich na vas len zarobi. Ak mate snubny prsten s diamantom (naozajstnym) zlato je privelmi makke na udrzanie diamantu. Preto sa nedivte ak diamant stratite. Reffrence: www.tiffany.com or www.cartier.com Ak ktorakolvek z vas rozprava po anglicky toto su dobre miesta na informacie. Vela stasta a vsetko najlepsie pri organizovani svadieb.
Odpovedať
Profilova fotka
Mila Marcus. Nik tu nespomenul, ze by platina bola menej tvrda alebo nieco podobne. Kazda dobre vieme, co jeplatina zac. A teda ak mas dat 22 tisic za jednen kus !!! tak je myslim logicke a namieste, aby sme sa tu navzajom poradili a popytali na to, či ono. Takže asi tak. Ja osobne by som asi obrucky cez net neobjednavala. A PS ja mam briliant na prstienku a uz bol aj na kontrole u zlanika a je s nim vsetko fain a drzi aj v bielom zlate. Preco by ho davali do zlata, kedy potom mal odpadnut, hm neviem, je to len na praci zlatnika ako si da zalezat. Takze podla teba ma vyde lacnejsie platinova obrucka od Tiffanyho? hm asi nie ale to len moj nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
Mila Tatiana Nikto nepovedal (ani ja nie), aby si ktosi kupoval obrucky cez net alebo od Tiffanyho. Tieto starny som pouzila ako referenciu pre tie nevesticky, ktore si maju zaujem pozriet ( a mozno aj nabrat inspiraciu) z menej tradicionalnych stranok na Slovensku. Co sa tyka vydavkov na obrucky - kazdy ma svoj nazor na to kolko penazi by chcel minut. S moznostou cestovania je aj moznost kupit prstene inde ako na Slovensku. A este je aj moznost dat si ho vyrobit podla vlastnych predstav, so svojho vlastneho dizajnu s velkostou diamantu podla vlastneho vyberu - moj bol takto robeny tu v Londyne.
Odpovedať
Profilova fotka
OKI OKI, mne to proste pripadalo ako utok na "nevedome baby" na Slovenksu. no ale chapes, ak niekto nema moznost vycestovat a kupit obrucku inde ako na Sl.. tak nema inu moznost len sa obratit na slevenskych zlatnikov. Klamari a vychcalci mozu byt rovnako v GB ako aj na SK ... Takze tak. Aj ja som v GB videla platinove obrucky ale boli az podozrivo lacne, takze neviem ... neber ma v zlom, to bola len moja reakcia :) a osobne si myslim ze dat 50 tisic za obrucky je dost vela, teda pre normalneho smrtelnika ... nic v zlom pekny den :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tatiana Ako Anglicania hovoria - everybody to their own... PEkny den vsetkym nevestam :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak tak ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
moja skusenost je taka, ze platina sa mi tiez oskrabala a zlatnik mi snubny prstienok potiahol takym istym povrchom akym sa upravuje biele zlato a vyzera to zase super... stalo to len 600 Sk a staci to urobit raz dvakrat za rok... a kedze to potom "povlaku" ma tu istu farbu ako biele zlato, tak obrucku budem mat z bieleho zlata... vzhladom k tomu, ze fakt 20,000 Sk za platinovu sa mi nechce dat a aj vzhladom k tomu, ze na SK ich malokto robi a sa mi nechce trepat spat do NY kvoli obruckam...
Odpovedať
marcus nie je pravda ze biele zlato zozltne, zozltne len v pripade ze je potiahnute zlte zlato bielym ja mam prsten z bieleho zlata pat rokov a retiazku 6 nenosim ich stale lebo v lete to nezvladam ale v zime ich neskladam ani v sprche ani na spanie a nic mi nezltne aj ked pocula som ze biele zlato ma tie iste ingrediencie ako zlte len nejaku primes naviac ale neznamena to ze musi vyblednut vybledne len ak je nekvalitne zvacsa co tu kocky pisali sa to stava u kombinovanych prstienkov kde to naozaj tu bielu cast iba potahuju bielym zlatom a skrabace na tom prstienku mam ale to sa musim zahladiet a to naozaj aj zemiaky s nim skrabem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez nosim prstene a retiazky z bieleho zlata uz roky a spim, umyvam sa vsetko s nimi :) aj tie zemiaky, ked na to pride, ale ziadna zmena farby, neblaznite, to by vyzeralo, aby zlato menilo farbu, ano je tam primes aby to bolo biele, ale to je ok a inak ja som chemicka :) ale ine som chcela, prvykrat budem mat platinu o tyzden v utorok, lebo mi pride drahy aj s mojim snubny prstienkom, jupiii, tak vam dam vediet rozdiely ked chcete(ak si nejake vsimnem) :)
Odpovedať
Marcus, celkom si ma potesila! Moj platinovy snubny prsten ma jeden mini skrabanec ktory musim dat zabrusit ale inak je nadherny. Uz som zacinala lutovat ze som si vybrala platinu a nie biele zlato. Ale kedze mam prave diamanty tak je to asi najlepsia volba. :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam vlastne jeden prsten s diamantom v bielom zlate tak vyse roka a nic mu nie je, ale aj tak sa tesim na ten platinovy, aspon pre porovnanie :-)
Odpovedať
Ahojte, aj ja mam snubny prsten uz rok, je z bieleho zlata ale farbu nezmenil. Snad mu to vydrzi aj nadalej... :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
ale zase ten kamen je tam tak vsadeny, ze asi aj keby chcel tak nevypadne, ale pri klasickych snubnych prstenoch, kde je kamen, teda diamant vysadeny hore do vysky a nie je tak povediac obkoleseny kovom a chraneny ( robi sa to preto, aby mohlo svetlo dobre prenikat do kamena, a tym padom ziarit), to moze asi byt riskantne...teda ak to nie je platina etc. chi, dufam, ze tu nebudem prva, krora potom povie ups, vypadol mi kamen :-D
Odpovedať
Profilova fotka
And - aj ja ho mam tak. este jedna otazocka baby - aky je to pravy diamant ? :)) su akoze aj neprave????
Odpovedať
no ano sklenne ;-) alebo zirkony zrezane do tvaru diamantov ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?