Pokazený zásnubný prsteň - zlé znamenie?

Ahojte,stalo sa niekomu, ze sa pokazil zasnubny prsten? Ak hej, ako ste to dalej riesili ked uz sa nedal opravit? Ja som mala prsten s ciernou perlou. No dnes ked som prisla do prace, som si vsimla ze odpadla. A nenasli sme ju nikde. Som z toho strasne smutna a bojim sa, ze je to zle znamenie. Moj nastavajuci sa vyjadril, ze: prilepim ti tam nafarbenu loziskovu gulicku, alebo skusim najst inu perlu a dame ju tam.. A na zaver, ked som dodala, ze po tejto skusenosti uz chcem prsten, ktory mozem nosit bez obav nonstop, zahlasil: Snad ti nemam kupovat druhy? Akoze neviem co si mam o tom mysliet a som sklamana.. 😒
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@mikaelita88 Dobrý večer, všetko sa dá opraviť, prerobiť, prispôsobiť, ale aj pokaziť. Nemajte hlavu v smútku, a určite tomu nepripisujte znamenie možného nešťastia :-) Láska je láska, a úprimná láska je tá naj, šperk sa dá jednoducho opraviť. Pri lacných bižu sa používajú syntetické perly, ktoré sa jednoducho prilepia. Pri šperkoch sa už perla prevŕta a nasadí na buď kolík, na ktorý je nanesený špeciálny lep, alebo osobne odporúčam kolík (závit), perla sa "našróbuje", ale pre istotu sa aj lepí , aby dlho vydržala na prstienku. Poprípade sa dajú dorobiť (podľa typu modelu) úchyty, ktoré chránia a udržia perličku na prstienku. Tých možností je viac. V prípade ďalších otázok ma neváhajte kontaktovať, rád poradím. Pekný večer :-)
Odpovedať
Praveze toto nebola synteticka perla a bola asi aj na koliku..Len neviem ci sa da najst niekde taka co tam bude pasovat a neodpadne..
Odpovedať
Profilova fotka
To som tým ani nechcel naznačiť, že ste mali syntetickú :-) pri syntetickej aj pravej perle je vlastne skoro rovnaký postup, závisi to od toho, aký postup zlatník preferuje. Prstienok sa dá opraviť, priletuje sa kolík, a nasadí sa perla , akú si vyberiete. Odporúčam obrátiť sa na klenotníctvo, kde bol prstienok zakúpeny, určite Vám ochotne pomôžu, alebo ste to už skúsili?
Odpovedať
@mikaelita88 Zalezi na tom aky kvalitny sperk to je. Chodte ho reklamovat do zlatnictva kde bol kupeny - najlepsie budu vediet povedat co s tym ;)
Odpovedať
Este sme sa neobratili na predajcu,nakolko bol prsten kupeny cez internet a nie osobne.Ale urcite to urobime.Dam vediet ako to dopadlo.Dakujem za rady.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
No obratit sa na predajcu, pozret či tam je nejaka zaruka a uvidiš čo dalej. určite v tom nehladaj žiadne poverčive znamenie :D ale ako znamenie by som to brala, ale take že taketo veci už nekupovat cez internet :)
Odpovedať
Perla je háklivá aj keď krásne. Mame tak vypadla z náušnice perla po niekoľkých rokoch, zachytila sa jej na svetri, ale už ju nenašla... V zlatníctve jej to opravili a zatiaľ jej drži.
Odpovedať
@mikaelita88 Ja som vzdy velmi skepticka pri internetovych predajcoch, ktori slubuje nadherne kvalitne sperky za velmi vyhodne ceny. Urcite daj vediet ako to dopadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikaelita88 Prstienok nevyzerá byť nekvalitný, ani lacný, je tam dosť zlata na snubák, a s perlou to musí byť veľmi pekný prstienok. Toto bude jednoduchá oprava. Sú aj horšie a kurióznejšie prípady :-)
Odpovedať
@diamantis Uff, to ako sa podarilo? - Myslim, tak ho znicit, nie orpavit :) A je to spojeny zasnubny a obrucka?
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska No stalo sa to tak, že pani varila, a odložila si prstienky na pracovnú dosku, nevšimla si to, priplietli sa medzi zeleninku, a šup ho do mixéra. Našťastie sa ozval neznesiteľný zvuk, tak hneď prestala, inak by to vyzeralo horšie, a takýchto príbehov je veľmi veľa, ale všetko sa dá opraviť, ak Vám jeden povie, že sa niečo nedá, treba skúsiť iného odborníka. PZN: Snubný prstienok sa s obrúčkou spojili dodatočne, lebo jej vadilo, že kamienky neboli vždy v rovine, možno aj to dopomohlo k tomu, že vydržali útok mixéra :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
No prsten je strieborny,perla bola myslim sladkovodna.Ziadna Tahitska ani nic podobne..Podla mna oprava bude stat viac ako cely prsten 🙄
Odpovedať
Profilova fotka
@mikaelita88 Ospravedlňujem sa, povrchová úprava ma uviedla do omylu, vyzeralo to na biele zlato. Zistite, že aká bude cena opravy u predajcu. Na Vašom mieste by som to dal na starosť Vášmu partnerovi, je predovšetkým jeho úlohou, aby ste boli spokojná :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som teda chcela k tej reakcii tvojho priateľa, lebo zdá sa mi, že aj to je to, čo ťa trápi... úprimne, na mieste chlapa by ma pravdepodobne napadlo to isté :) veď je to len prsteň, vo vzťahu ide o niečo viac ako o to..aspoň ja som nikdy netrvala na 14karátovom šutri ako prejave najhlbšieho citu...aj keď viem, že sú baby, pre ktoré je práve veľkosť kameňa či cena to podstatné a dôležité, chlapi sú v tomto predsa len trochu iní..:) nech je prstienok aj za 50eur, či vetvička z brezy, dôležité je hlavne to, či je z lásky ;)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
podľa mňa sa nemusíš báť, že by sa mal pokaziť nejak váš vťah touto skúsenosťou. to nie.. a nemá tvoj partner už papierik od prsteňa? záruka už padla?
Odpovedať
@diamantis Dakujem za vysvetlenie :) Mne tiez vadi, ked sa prsten toci, preto som si dala kamienky vlozit po celom obvode, cize je jedno ako je otoceny, vzdy vyzera rovnako :D @baluinka Mas pravdu, ze laska a zavazok sa nemeria velkostou, alebo kvalitou prstena. Poviem za seba, ze ja sperky nenosim, maximalne malicke nausnice. Preto som od zaciatku vedela, ze zasnubny prsten a obrucka budu nieco vynimocne, budu to "jedine" sperky, ktore budem mat a tie budem nosti cely zivot a nikdy ich nebudem davat dole. Preto som si priala a tuzila po tom, aby bol prsten zo zlata a s diamantom - aby teda vydrzal vela, aby sa neposkriabal a nestratl lesk ako napr. zirkony. Kedze je to vynimocny prsten, ktory symbolizuje nieco nadherne vynimocne a nie nejaky bezny sperk, ktorych mam doma viac. Za mna radsej malinky diamant ako velky zirkon. Zalezi na tom aky pristup ma k tomu autorka a ako to "preziva". Viem, ze na jej mieste by som bola velmi smutna z toho, keby sa prsten "pokazil".
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s @fokuska Tiez nenosim sperky, dokonca ani tie nausnice vacsinou nie, a zasnubny a snubny prsten su to jedine co mam stale. Musim sa priznat, ze ma velmi potesilo, ked moj drahy pristupil k vyberu zasnubneho prstena tak, ako pristupil - ze je to nieco, co budem nosit do konca zivota, a co nas oboch bude urcitym sposobom reprezentovat kamkolvek sa osobnostne aj profesionalne pohneme. Naviac, kupoval ho prvy a jediny krat v zivote, a dal si zalezat. Rozhodne mi nim vyrazil dych, nieco take som ani nahodou necakala, a aj pre jeho vyraznost som volila uplne hladky snubny prsten bez zdobenia ci kamenov. Prislo mi to uz trosku moc, ak by boli aj v snubnom. Chapem, ze nie kazdy si moze dovolit dat za prsten vela penazi, no myslim si, ze aj tak sa da najst alternative vhodnejsia ako zirkon, ktory po 5 rokoch posobi skor ako zakalene sklo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@kashee nenadarmo sa hovori, ze by mal prstienok byt vo vyske 3 mesacnych platov muza, ktory ho kupuje. Urcitym sposobom tym dava najavo, co pre neho zena znamena.. Ano, je dolezite, ze je z lasky, ale minimalne za mna - zalezi mi na nom. Na druhej strane mi absolutne nezalezi na jeho majetku, aute, atd atd...
Odpovedať
Ja som si vyberala zásnubný prsteň spolu s obrúćkou :D Kedže nenosím bežne prstene, tak som si povedala, že radśej zainvestujeme do kvalitného śperku, ktorý budem nosiť. Nakoniec sa drahý musel plesnúť po vrecku- trval na to aby som si kúpila briliantový- nech mám niečo poriadne. Nakoniec to nebolo ani tak drahé.
Odpovedať
@baluinka vsak ano.Mne nezalezi na tom ci je drahy a presne preto,ze nemam rada sutrove prstene,chcela som perlu a som smutna ze nemam nic 😣 Snad to ten vyrobca uzna.
Odpovedať
@mikaelita88 Zalezi aj na tom aky seriozny je predajca. Ak mate doklad o kupe - fakturu, dodaci list a podobne, certifikat pravosti atd, tak normalne oficialne to reklamujte. Neviem, ci to tak funguje aj pri sperkoch, ale pri inych vyrobkoch ak sa ukaze, ze poskodenie vzniklo nespravnou manipulaciou alebo hrubou silou, tak reklamaciu neuznaju :-/ Ak neboli k prstenu "instrukcie" napr. ze je len na prilezitostne nosenie, tak by to mali vyreklamovat. Vies odkial bol kupovany? Mozes dat link?
Odpovedať
Profilova fotka
@mikaelita88 Ono nie je suter ako suter, a chapem ze kazdy mame iny vkus a perly su nadherne, no taky prstienok nie je na denne nosenie, i ked je prekrasny.
Odpovedať
Aj keby Ti to neuznali, tak nemala by byť tá perla taká drahá, že by nestálo za to, aby ste mali opravený prsten. Mama platila do 20 eur za opravu / nová perla+ upevnenie/. odrapila sa asi po 5 rokoch z náuśníc. Ono Bohužiaľ tie perly naozaj nie sú na každodenné nosenie a naozaj ich treba nosiť opatrne.
Odpovedať
Reklamovať ho a pokiaľ chceš nosiť prsteň každý deň, tak striebro asi nebude najvhodnejší materiál. Mala som strieborné nášnice a po nejakej dobe vždy černeli a musela som ich stále čistiť. Pokiaľ ťa to trápi, kúp si prsteň sama a ideálne biele zlato.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein no teda, keby mne priateľ kúpil prsteň vo výške troch svojich platov, tak ho otočím na päte vo dverách, nech sa pekne krásne vráti do zlatníctva pre lacnejší :-D no priority sú rôzne.. ale to, že je to prstienok vzácny a iný ako bežné šperky, to je jasné :)
Odpovedať
Profilova fotka
@baluinka ja tiez, bala by som sa ho nosit :D :D D
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein presne tak.. :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?