Optimálna cena za svadobné obrúčky

Ahojte, konečne sme vybrali obrúčky. Na výstave sa nám zapáčili obrúčky od výrobcu "briliant". Takže vlastnosti obrúčok sú: 1,6 mm hrubé, 8 mm široké, žlté zlato. v dámskej obrúčke osadené 5 briliantov. (veľkosť pánskej obrúčky 60 a dámskej 52) cca cena 1000,- eur(celoživotná záruka a servis - zadarmo) . Podobné na kamea vychádzajú na 980 - hrúbka obrúčok je 1,3 mm, široké 8mm ( 6 ročná záruka a celoživotný servis). Je to podľa vás veľmi veľa ? Má niekto obrúčky od Briliantu ? ďakujem
Odpovedať

Odpovedať
Myslím, že je to celkom slušná a fajn cena ... žlté zlato, Brilianty aj hrúbka ... :) A sú naozaj krásne :D
Odpovedať
@silverko ahoj :-) myslím, že cena je v pohode.. Asi nenájdeš v takých parametroch inde o moc lacnejšie. Ak chceš menej zaplatiť, potom si vybrať užšiu - aspoň u teba :-) 8 mm je celkom dosť, ak si nezvyknutá na takú šírku.
Odpovedať
@gabika7 ďakujem krásne :) @marienkakf mala som ju na ruke, a celkom v pohode :) nechcela by som užšiu ... neviem či aj tá od brilintu má 8mm.... ďakujem :) inak 1,6 mm je v pohode ? je to klasicka "hrúbka", kamea ponúka 1,3 mm - vraj jedina na trhu .... klasiky su 1 mm ? 8-( 8-(
Odpovedať
uplne v pohode, krasne su :)
Odpovedať
@silverko mne sa zda 8 mm velmi siroka....ja mam 5mm, skusala som aj 6, ale to sa mi uz zdalo vela,ale neviem......ked ti to nevadi a nezda sati to siroke, v pohode :-) k cene sa neviem vyjadrit, lebo mam obrucku bez briliantov.... a ta hrubka...no....my mame vyrobene u zlatnika ako sme chceli....a mame 1,2 mm. 1,6 mm sa mi zda dost, ale ked sa pozriem na obrazok, tak pod briliantami je este zlato, ktore ma tiez urcitu hrubku...a zalezi aj od velkosti briliantov - cim vacsi briliant, tym hrubsiu ju potrebujes, aby brilianty netrcali von.... nie som nijaky odbornik, cize pisem len laicky, ako to vidim ja :-)
Odpovedať
@silverko no neviem, kto čo ponúka, ale naše by mali mať 1,8 mm. Aspoň teraz som to kukla v maily, kde mi zlatníctvo poslalo špecifikáciu. Obaja máme komfortnú úpravu - zvnútra zaoblené, aby sa ti ľahšie sťahovala a naťahovala, 10 K (sme chceli kvôli tvrdosti - malo by byť odolnejšie, rozdiel v cene nie je priepastný :-)). Ja mám veľkosť 6 (naša 52) a 4 mm, manžel 11(63,4) a 6 mm. A mám bez briliantov, inak viem, že ich cena tiež nie je horibilná.. Sú úplne hladké, len po okraji majú milgrain vzor, také vrúbkovanie... Vyšli nás tuším 600 € (dostali sme zľavu za neočakávané komplikácie :-D) Prikladám foto..
Odpovedať
@podbelik jasne jasne :) ďakujem za názor :) ... uvidím :) dala som si také isté naceniť tu u nas v Trebišove, tak porovnám ceny :) veľmi sa mi páči ich doživotný servis a záruka :) ešte raz dakujem :-D
Odpovedať
@marienkakf neočakavané komplikácie :D .. vidis to, nato som zabudla, že koľko karátové je to zlato :) ... klasika je 14, že ? ... dobráá cena :) a 1,8mm fajne :) neohnú sa !
Odpovedať
@silverko no hej, v podstate obrúčky boli asi najkomplikovanejšia záležitosť na celej svadbe... Dlhé vyberanie vzoru, potom sme zistili, že by sme chceli wolfrámové, kvôli trvácnosti. Len náš vzor nerobili. Podobné sa dali titánové kúpiť, aj sme zaplatili zálohu, s tým, že ich chceme požltiť, čo nám aj sľúbili.. No nešlo to, skúšali v inej firme, do toho dovolenky, nakoniec to nešlo vôbec. Tak sme sa dohodli na 10K zlate... A skoro sme ich nemali týždeň pred svadbou :-D .. Títo ti urobia zo zlata aké len chceš, aj podľa vlastného návrhu. Dokonca jeden návrh bol na hrúbku 2,28 mm, lebo som chcela viac vypuklé, len to by mi už prsty odstávali :-D A áno, klasika je 14K, ale nie je vidieť rozdiel :-)
Odpovedať
@marienkakf páááánečku ! práve ma pochytila panika :D .. ale ste to dokopali ... tak uvidím ako my skončíme ... ale uz musíme niečo robiť a objednať :)
Odpovedať
@silverko veď to ešte stíhate.. Rátaj najneskôr cca 1,5 mesiaca pred svadbou objednávať :-) Isto to neriešte cez e-shop.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marienkakf nie nie cez e-shop určite nie ... toto chcem krásne "z rúčky do ručky" :)
Odpovedať
@silverko :-) ak sa vám tieto páčia a sedia, tak ich berte :-) Buďte radi, že ste sa dohodli... Inak, ja som si tiež myslela, že chem širokú obrúčku. Ale teraz som rada užšej.. Na mojej mini ruke vyzerala čudne :-D Neparí sa mi koža pod ňou a môžem na jednom prste mať 2 prstene, ktoré idú k sebe. A ďalšia vec je, že tie vaše sú široké a hladké!! Rýchlo sa vám doškriabu :-( Aj keď máte doživotný servis, nebude sa ti chcieť ich dávať každý rok preleštiť.. Toto boli negatíva u nás, ale vám to možno vadiť nebude :-)
Odpovedať
@marienkakf jasné jasné ... riešime sumu, lebo 1000 eur je zato pekná sumička. Nepotrpím si na briliantoch, ale kedže snubak som dostala s briliantmi, tak by som uz aj obrúčku chcela :) .. uvidíme .. zasadne rada, a rozhodneme sa :) ...
Odpovedať
@silverko ak nedáš brilianty, tak možno znížiš konečnú sumu o 100€. Ozaj jediná možnosť ako "ušetriť" je ubrať hlavne zo šírky. Veď si dajte naceniť viac možností a uvidíte :-) Obrúčky sú na celý život.. Radšej ušetri niekde inde, dá sa to :-) Už len na svadobných oznámeniach - to každý hneď aj tak zabudne, ako vyzeralo. Alebo na výzdobe :-) Napríklad ja som si pomohla aj s topánkami za 19 € :-) Pri svadobnom rozpočte za x-tisíc, 100 - 200 € utopíš :-) Len si to nemôžeš tak povedať pri každej jednej veci :-D
Odpovedať
Fuu nikdy by som za to tolke peniaze nedala:D
Odpovedať
@marienkakf dobre ideš nato :) máme rovnaké zmýšľanie. Tak oznamka si robím sama ( len dúfam, že ma nevyjdú drahšie ako keby som dala robiť firme :D ), výzdobu si robím aj sama aj s pomocou paňi čo robí výzdobu. (lebo sama by som to určite nedala)... jasné a šaty na redovy za 18 e :D a popolnočky nejako nakombinujem - tutu sukňa s topom :D ta i už ... Len proste, u nas je tak zaužívané (neviem či je to všade), že ženích kupuje obrúčky (čo je pre mňa blbé, povedať "zlatko, tak obrúčky za 1000 euričiek, a aj briliantiky, ďakujem :D ) ... ale tak to je, ze obrúčky na celý život. 8-) 8-)
Odpovedať
@silverko no my sme asi najviac investovali do šiat pre oboch :-D (z Číny som po preskúmaní 1000 fotiek nechcela a drahý mal za ten cca pol rok smoking na sebe ešte 4x na plese), do jedla, pitia a tých obrúčiek. Kvety ma vyšli tuším cca 80€ aj s kyticou, niečo do výzdoby svojpomocne, niečo z Číny, ale nemali sme nič extra prezdobené, ja som za jednoduchý štýl.. A potom sme mali veľké šťastie na profesionálov za priemerané ceny. Už len fotograf Ján Ducko - ten bol skvelý :-) A vôbec sme sa nedržali zvykov a tradícii - na obrúčky sme sa vyskladali obaja :-D Podľa momentálnej finančnej situácie. Svadbu sme si hradili sami dvaja, až na výslužky, tie si organizovali mamy.. Urobte si tak, ako to cítite vy dvaja.. Ktože vie, kto ich platí?! Nikomu nič nehovorte a bude pokoj :-)
Odpovedať
@marienkakf no ja , či my máme šťastie, že hostinu hradia rodičia.... len zase ja nechcem aby mi hradili výzdobu a moje vydumky. Zase ako fotografa budem mať kamošku, zoberie len malú čiastku peňazí. (aj tu ušetríme).... Nejako to vykompenzujeme a bude dobre :) Ešte kyticu poriešiť, čo vôbec neviem, koľko bude stáť .... wrrrr .... euričko ku euričku a máme krásnu sumičku :) :-D
Odpovedať
@silverko ak ti môžem poradiť, kyticu si daj jednoduchú, malú, aby ti nezavadzala a nebola ťažká do ruky :-) Ja som mala len tie gypsomilky.. Super voľba! Veľmi sa mi páči napr. len z vresovca... Záleží od šiat a od tvojho celkového výzoru. Ty si tiež tuším malé pivo :-) takže preto niečo minimalistické.. Tak každý sme iný - nehovoriac o usporiadaní v rodine :-D To bola moja podmienka veľkej svadby - platíme a organizujeme si to sami, aby sme nikoho nezaťažovali - mama moja chcela malú, a aby nám aj do toho moc nehovorili :-D Myslím, že sme to celkom dobre zvládli :-)
Odpovedať
@marienkakf presne som nad nimi rozmýšľala, ja budem mať výzdobu Vintage, takže kytica by bola všetko možné a sezónne ... no som malinká :D 156 cm :D ... obrovskú kyticu určite nechcem :) ... v jednoduchosti je krása :) ... asi ste mali menej stresu, ako my :) ... bude dobre, a zmákneme to :)
Odpovedať
takže obrúčky od briliantu sú široké 6 mm , hrubé 1,6 mm.... je tu niekto kto od nich má obrúčky ?
Odpovedať
Profilova fotka
booooze krasne su!!!!!!
Odpovedať
@reni1512 jednoduché :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mam s manzelom biele zlato kombinovane s cervenym a ja mam v prsteni este tri brilianty. Dali sme si ich robit na zakazku a platili sme o polovicu menej.Mne sa to zda 1000€ vela .Viac sa plati za znacku,nez za samotne prstene.
Odpovedať
Profilova fotka
@silverko ahoj, podľa mňa je to prijateľná cena, na druhej strane sú za tú cenu podľa mňa dosť jednoduché. ako necháp ma zle, mne sa páčia aj jednoduché ale pre príklad ti prikladám foto našich... ten vzor sa robí ručne, aj vyhralo ocenenie a pod. + tiež máme doživotný servis (záruka iba pár rokov, už si nepamätám)... ale musím poznamenať aj to, že stáli viac ako vaše... takže na to, že to sú hladké obrúčky, neviem za čo pýtajú takú sumu... možno sú v tom kvalitnejšie brilianty...netuším :-) ináč ja som si musela zvykať na ich hrúbku, číslo ti neviem napísať koľko to je... ak meriam pravítkom tak cez 1 mm, ešte hrubšie si neviem prestaviť... a šírka zas - aké máte ruky :-) ja mám 5 mm tuším, tá druhá fotka je 8 mm a tie veru boli škaredé na mojej ruke...
Odpovedať
@rena621 @hlaura ďakujem dievčatá za názor :) preto sa pytam, aby som porovnala :)
Odpovedať
Profilova fotka
@silverko :-) ale vieš čo ti poviem? keď cítiš že tieto sú tie pravé, ktoré naozaaaaj chceš tak nech ťa cena neodradí! je to na celý život a nedopriať si tie, po ktorých tvoje srdiečko túži by bol veeeeľký omyl... ja som mala tieto vyhliadnuté už roky a vedela som že budú drahé, no nemyslela som si že až tak veľmi... takže ja hovorím, spoľahni sa na seba, na pocity a samozrejme na pocity tvojho snúbenca :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silverko My máme kombinované biele a červené, šírka 5 mm obaja, ja veľkosť 51 a drahý má 59. Hrúbku neviem a ja mám jeden briliant. Objednávali sme v Čechách a v prepočte na eurá cca 620 EUR. Briliant tam spravil cca 80 Eur. Takže síce je to veľa prachov, ale aj môj povedal, že je to dobrá investícia. A na celý život :) Je to teda na vás, či do nich toľko investujete. P.S. platíme si ich sami, a teda môj nastávajúci. Ja som len zálohu zaplatila :D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?