Obrúčky zlato z Kamea vs. titan príp. oceľ

Čaute, zásnubný prstienok som dostala od firmy Kamea z Trenčína a uvažovali sme o obrúčkach z bieleho zlata z tej istej firmy. Veríme, že sú kvalitné. Kamaráti, čo sa pred dvoma týždňami brali, majú obrúčky zo zlata a už teraz sú poškrabané (nie sú z Kamea, sú odniekiaľ inokadiaľ, neviem odkiaľ, asi nejaké lokálne zlatníctvo) a hovoria, že keby sa rozhodovali znova, už zo zlata nebudú brať, že by volili oceľ alebo titan. Tiež majú "hranaté hrany" a aj tie sa im už ošúpavajú. My by sme chceli zaoblený tvar a niečo jednoduché, ja si na luxus ani diamanty ani iné kamienky nepotrpím, na čom ale veľmi trvám, je kvalita a praktickosť. Uvažovali sme tieto: http://www.svadobneobrucky.com/sk/cla... . Prosím aké máte skúsenosti, ako s bielym zlatom z Kamea, tak aj s alternatívnymi materiálmi, ako je práve titan či oceľ?
Odpovedať
ahoj. my budeme mať z ocele a rozhodli sme sa pre ne po tom čo sme videli obrúčky známych rok po svadbe. teda oni vyzerali zle hneď po mesiaci a ani reklamovať im ich už nechcú. cena oceľových je neporovnateľná a čo sa týka trvácnosti ani nehovorím. nevýhoda, že sa nedajú upravovať. teda my sme si vybrali dodávateľa z čiech a ten nám ich za poplatok vie upraviť.
Odpovedať
ahoj, pozri si tu ostatné diskusie, je tu toho kopec...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my tiež teraz riešime otázku obrúčok, čo som bola po zlatníctvach tak moje závery sú takéto, v NZ som pobehala 6 obchodov, väčšinou všade si môžeš vybrať iba z tých vzorov čo oni majú a veru ich nemajú veľa, cena (tie čo sa nám páčili) okolo 600 € až viac, čo mi príde neskutočne veľa, potom zlatníctva v LV ceny síce nižšie, okolo 500-600 € a tiež teda dosť veľký výber a samozrejme v každom jednom mi povedali že nám vyrobia presne také aké si povieme, čiže nie len zo vzorov čo ponúkajú čo je docela fajn. asi včera som sa prehrabávala na nete a našla som obrúčky z volfrámu čo nás teda dosť prekvapilo/oslovilo aj cenovo aj vzhľadovo aj vlastnosťami toho materiálu, jedinú chybu to má... že tie ženské obrúčky sú dosť jednoduché, niežeby sme mali vybraté nejaké extra ale tak, kúpiť obrúčku len zato že je lacná a v podstate sa mi ani nepáči, tak to asi nie. ale môjmu sa strašne páčili :) tak sa asi vrátime k zlatu, ale inak aj tá oceľ mi príde docela fajn, len škoda že nepoznám niekoho kto to má či už oceľ alebo volfrám, vidieť to, ohmatať a spýtať sa na spokojnosť, to by bolo fajn.. veľmi som asi nepomohla, ale chcela som napísať moje skúsenosti a postrehy :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?