Obrúčky z paládia. Aké máte znalosti?

caute baby, zacinam novu temu. Mozno niektore uz tento kov poznate, ine mozno nie, tak hodte svoje prispevky, nech rozsirime svoje znalosti. My mame obrucky z palladia a su krasne, lebo su nase, ale nejako sa mi nezda ich farba............podla toho co viem a preco sme sa pre ne rozhodli, by mali byt kraaaasne biele a netreba ich nikdy rodiovat a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Zlatko a co sa ti na farbe nezda? My ich mame furt biele :-) ja asi moc nemusim prispievat do diskusie, vsak?
Odpovedať
no ved to, ze ich mame od tej istej firmy a rozdiel jak hovado ved aj my ich mame biele, ale biele ako chirurg.ocel a maju byt biele ako striebro- no skratka, zajtra tam idem robit poriadky, ze co si to ako predstavuju, tak som len zbierala infosky, aby som tam neska ako nejaky debil len tak,vies?
Odpovedať
Profilova fotka
no co ja viem, mne sa zda ze su ako biele zlato, strieborne nemam nic, ale moze byt, ze su tmavsie ako striebro...inak si tu asi popiseme len my dve, ze? xixi tak daj vediet, co sa dozvies potom
Odpovedať
baby ja mam kamaratku zlatnicku a ta ked chodi po zlatnictvach tak sa pekne zabava ze co vsetko su ludia schopny kupit a myslia si ze kupuju zlato atd... raz videla v obchode perly a ked sa spytala ci maju k tym perlam aj certifikat tak na nu pozerali ze odkial dosla, aky certifikat to chce...a pritom kazde perly ho musia mata kazdy normalny zlatnik by to mal vediet, inak to nie su perly ale nejake pofarbene gulicky...takze som chcela napisat len tolko ze bebecko na tvojom mieste by som si dala najprv overit ci to naozaj palladio je...nechcem ta strasit, ale od tej kamaratky viem ze proste obchodnici su schopny predavat hocico..
Odpovedať
stormie to asi tazko zistis........... na Slovensku s tym zatial nerobia, tu k tomu mam osvedcenie, ze je to palladium, akurat ma rusi, ze moje nausnice z bieleho zlata su belsie, pricom palladium a rodium su tie kovy, co sa na vybielenie bieleho pouzivaju............ uz som si vypocula od draheho, ze mam co som chcela, ze prachov to stalo a pod................... a ma pravdu, som vymyslala a teraz to tu mam keby som vedela, ze to takto dopadne, tak si dame urobit zo striebra za liter a nie za 30! ale co uz teraz :(
Odpovedať
bebecko skus sa obratit na puncovy urad, mozno ti budu vediet poradit, mozno sa o vyrobky z palladia treba nejako specialne starat alebo pod. aby nestratili farbu...
Odpovedať
..to nemyslis vazne, ze ste tolko za ne dali...v Uk je tento kov lacny.....teda lacnejsi
Odpovedať
stormie ja sa nebojim, ci to je palladium, akurat som cakala bielejsiu farbu, vies? a slniecko77- no v podstate je to lacnejsie ako biele zlato 750, ale aj to casom moze ozltnut a treba ho davat neustale rodiovat, aby vyzeralo a tiez nebolo doskrkane, ako vsetko a stale je to lacnejsie ako platina, to je pravda, ale rozhodne to kov lacny nie je, mozno si to s niecim pleties
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky normalne ste ma vystrasili....my si ideme kupovat zrovna zajtra obrucky a tiez su z palladia a s diamantami...su dost drahe tak neviem dost ma odradza co tu pisete :( Teraz neviem co urobit...ale su zo znackoveho zlatnictva z Ernest Jones v Londyne....a je k nim aj certifikat...
Odpovedať
mirka007 vobec sa neboj- ked mas certifikat, tak mas hadam garanciu kvality
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky...takze obrucky sme uz vcera kupili a su naaaadherne :)
Odpovedať
@ bebecko: prepac, ja som len chcela povedat, ze na Slovensku je to neskutocne predrazene..narozdiel cien v UK ]-( ..mrzi ma to, ze sa ti take nieco stalo, najprv sme aj my premyslali ci si dame spravit obrucky z paladia,a le nakoniec zvitazila platina @mirka007: a ten certifikat ste dostali na diamanty, alebo aj na palladium? zvycajne sa dava na diamanty :-x
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte....aj my mame obrucky z paladia. Dali sme si ich robit podla nasej predstavy v jednej svadobnej agenture, ktora patri manzelovym kamaratom (v Mnichove). Mame ich od augusta, nosime ich kazdy kazducky den a su stale rovnake krasne - biele a ligocu sa. Boli sice drahe, ale stalo to za to. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som taketo obrucky videla v UK a pripadali mi akesi sivsie..rozhodne nie biele..asi zavisi aj od vyrobcu. ja fakt neviem. tiez som nad nimi premyslala, ale ked som ich videla, tak som si jednoznacne povedala, ze nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Slniecko 77 :certifikat je na diamanty... Su nadherne na mojom mam 10 diamantikov dookola a na panskom 5...tiez sme si dlho nevedli vybrat ale nakoniec zvitazili... :-)
Odpovedať
ahojte. vyberame si obrucky a nasli sme jedny z palladia. ale neviem presne aky je rozdiel medzi biel. Au a Pd. myslela som, ze Pd sa pouziva miesto rhodia a niklu na upravu zlata a nie ze ho cele nahradi. je rozdiel medzi tvrdostou Au a Pd? alebo preco ste sa rozhodli pre Pd a nie pre Au?
Odpovedať
tak co? nikto nerozmyslate nad obruckami z Pd??? =-)
Odpovedať
lucirella ja by som isiel len a len do bieleho zlata je to overene rokmi a neni to ako skok do neznama ako s Pd. Zlato sa da hocikedy prelestit a obrucky su ako nove. A co sa tyka tvrdosti nemam skusenost s Pd ale rad by som ti dal skusit ako sa vyrabaju z bieleho zlata obrucky je to tvrde ako hrom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, oživujem túto diskusiu, pretože sa tiež rozhodujeme nad týmto kovom. Máte s tým niekto negatívnu, alebo akúkoľvek inú skúsenosť?
Odpovedať
Ahojte. my rozmýšlame nad obrúčkami s bieleho zlata (leštené) alebo z titánia. Drahý chce titánove, aby dlhšie vydržali. bojíme sa bieleho zlata, že sa časom poškrabe. videla som obrúčky z titánu, sú naozaj krásne:) máte stým nejaké skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
tak sme si už zajednali obrúčky. Sú nádherné :-) Tiež sme sa royhodovali mädzi bielim zlatom a palládioma nakoniec vzhralo palládium. O zlato sa treba viac starať, je náchylnejšie na poškrabanie a vraj po čase trochu zožltne. Za obrúčky vyhodíme nemalú sumu :-( tak dúfam, že nám na celý život aj vydržia,
Odpovedať
..hmm..nevidim dovod aby zlato nevydrzalo cley zivot tiez :-)
Odpovedať
zlato určite nevydrží, aspon pri každodennom nosení, nie sviatočnom. my sme sa už rozhodli pre titánové obrúčky. chceme ich mať naozaj navždy a hlavne ich aj nosiť, takže pri titániu sa nemusíme ničoho bát. budeme mať čisté bombírove obrúčky a navrch si dáme vygravírovať mená, už sa teším:)
Odpovedať
no moji rodicia a prarodicia maju obrucky uz riadne dlho a vyzeraju v pohode...ale kazdy podla svojho gusta :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby. zapajam sa, lebo aj my budeme mat obrucky z trochu netypickeho kovu - z platiny. Drahy sa brani bielemu zlatu, lebo je miesane z viacerych kovov, nie je preto tak pevne a po case vraj zozltne (ja som to este nevidela, ale minule mi jedna kamaratka potvrdila, ze jej sa to stalo). Platinove prstienky som videla na 93 rocnej babicke v USA, ktora ich nosila cely zivot, denno-denne a vyzerali dobre. Boli sice trochu tmavsie ako biele zlato, ale vyzerali ako nove. Tak dufam, ze nam nepredaju nejaku napodobeninu, ako pise stormie :-| ..mimochodom mne by mozno bolo jedno, aj keby boli zo striebra, hlavne nech nam to v manzelstve pekne klape ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
k8y, máš pravdu ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
ahojte baby. s priatelom sa rozhoduje medzi palladiom a platinou, ale kedze je platina dost draha asi to palladium. ale chcem zisit co najviac nech potom neolutujeme svoje rozhodnutie :-D takze mate niektora obrucky z palladia alebo z platiny? ako ste snimi spokojne?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@witchka ahoj, prosim ta od akej firmy mate obrucky z paladia, ak smiem vediet kolko ich uz mate? Su stale biele? Aka bola priblizne cena. Moc dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, nakoľko je už téma dosť stará, ale predpokladám, že pre niektorých ešte stále aktuálna, pridávam svoju skúsenosť s obrúčkami z paládia. My sme ich kupovali v júni, čiže ešte nie sú staré, ale tiež nie sú až také biele. V jednom zlatníctve (mimo SK) nám predavačka potvrdila, že záleží od výrobcu, ale určite je to najlepší kov čo sa týka trvácnosti. My ich nosíme zatiaľ non stop, neskladám si ich ani na noc a zatiaľ farba drží a nie sú ani doškriabané, hoci mám obavy, že časom áno, lebo je v nich hodne lesklého. Mne sa rozhodne viac páčia ako biele zlato, lebo to sa dokáže hnusne ošúchať. My ich máme 7 mm široké, vzorované a vyšli nás na 720 eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?