Nosenie obrúčok pred svadbou. Čo vy na to?

Ahojte :-) co si myslite o noseni obrucok pred svadbou? Je podla vas nutne nosit obrucku na prsteniku?
Odpovedať
1
2
Je to osobna vec, ale podla mna sa to nehodi. Je to znak mazelstva a ked nie sme este manzelia tak preco. Do svadby si este uzivam snubny prstienok a oslovenie snubenica :-). Ale musim vam povedat, ze pred necelym tyzdnom sme mi kupili svadobny prstienok a kazdy den si ho potajomky doma na chvilu navleciem hehe :-). Uz sa neviem dockat.
Odpovedať
zuzizuz, pytam sa aj preto, lebo poznam par ktory ked mali zasnuby tak od toho dna obaja zacali nosit obrucky a svadbu mali o rok.
Odpovedať
Profilova fotka
Katuska: My sme si tiez uz na zasnubach odovzdali obrucky, takze doteraz nemam od draheho ziadny prstienok :-( Ale uz dlhsie ich obaja nenosime. Drahy preto, lebo ma pracu, do ktorej sa to nehodi. Ja som ju dost dlhy cas nosila, ale k svadbe sa stale neschylovalo, jedneho dna ma nahnevalo, ze ju nosim iba ja, tak sa teraz tesim na svadobny den, ked ju po dlhej dobe budem mat na prste ;-)
Odpovedať
ja si myslim ze by sa mali nosit obrucky az posvadbe nakolko je to znak manzelstva do vtedy snubny prsten....poznam pary kde on chce byt tiez okruzkovany tak cakaju az na svadbu....moj zase viem ze nebude nosit prsten ani po svadbe ....jednoducho nemoze mat prsten ani retiazku max. hodinky
Odpovedať
Neexistuje nejaky clanok alebo nieco, co by objasnovalo nosenie zasnubnych a snubnych prstenov? Nieco ako vysvetlenie tradicii?
Odpovedať
nieco som nasla na stranke s nazvom svadba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
co ja viem, tak kedysi sa zene vraj davala obrucka ako zasnubny prsten, nosila ju na pravej ruke a ked sa vydala, tak si ju prehodila na lavu..
Odpovedať
myslim ze v dnesnej dobe je to individualne kto ako chce si to aj tak urobi:)
Odpovedať
Profilova fotka
no podla mna sa to moc nehodi, nosit obrucky pred svadbou... Je to znak manzelstva... ;-) Ale dnes si uz robi kto chce co chce...a nedodrziavaju sa ani taketo banalne zvyky... :-S Ved prave preto su tie dva typy prstienkov: zasnubny a snubny , tak preco nicit vyznam jedneho z nich... ;-(
Odpovedať
No a neda sa to tak, ze tie snubne su zaroven aj zasnubne?
Odpovedať
kamaratka si kupili dvoje obrucok. teda mne to tak pripada. jedny si vymenili pocas zasnub a druhe nechavaju na sobas =-)
Odpovedať
Ved prave, ze ci sa to jednoducho neda spojit. Ake mate skusenosti, poznate niekoho takeho? Alebo nieco zaujimave ohladom nosenia prstenov?
Odpovedať
Článok sa načítava...
kamarat to tak chce spravit a obrucky zo striebra. je to kazdeho osobna vec ako sa rozhodne. su aj dolezitejsie veci ako prstene ;-)
Odpovedať
Ja som len zvedava na vase skusenosti a nazory.
Odpovedať
moj otec nenosil vobec obrucku kvoli praci a mama si dala spravit po 25 rokoch manzelstva novu. :-)
Odpovedať
kamaratka s este vtedy priatelom, nosili obrucky uz od zasnub, co bolo priblizne v decembri a svadbu mali az na dalsi rok v auguste... bolo to neobvykle, ale vraj v rodine ako zenicha tak aj nevesty zauzivane...
Odpovedať
Ani moj otec ju dlho nenosil. A raz ju moj maly bratranec vytiahol zo skrine a dal mu ju na prst a odvtedy ju ma :-) akosi mu uz nejde dole ;-)
Odpovedať
kamarat k zasnubam kupoval aj obrucky lebo tak maju zauzivane v ich kraji a este naviac zlatu retiazku s priveskom a zasnubny prsten
Odpovedať
ej ha tolko sperkov 8-) a to vsetko hned nosili?
Odpovedať
nie obrucky nechali na sobas. len retiazku a prsten nosila. do roka sa aj rozisli :-x
Odpovedať
ou :-|
Odpovedať
my sme sa dohodli najprv na zasnubnom a potom obrucky s briliantikmi. zasnubny som povedala,ze nech sa neopovazi na neho minut kopec penazi. dolezitejsie su obrucky, ktore su znakom,ze patrime k sebe x-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to blbost nosit obrucky pred svadbou.nikdy by ma to ani len nenapadlo!!!
Odpovedať
Ja som si zasnubny vyberala sama, ale pacil sa nam obom :-) mame rovnaky vkus ;-)
Odpovedať
ja velmi lubim zlato a vzdy ked idem okolo zlatnictva tak musim nazriet aspon do vykladu. :-N mna sa spytal rovno ci chcem z briliantom alebo nie. neslo o peniazky ale predsa len obrucky maju pre mna vacsi vyznam ako zasnubny prsten. preto nepokladam vhodne vyhodit za neho kopec penazi. ale vyberal ho sam aby ma mohol prekvapit. nakoniec sa mi priznal,ze ho vyberal 4 mesiace tak sa nevedel rozhodnut, ktory kupit. chudacik moj x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Katuska, ja si myslim, ze urcite by sa obrucky nemali nosit pred svadbou, aspon nie tie, ktore si vymenite v den "D". U nas sa to robi aj tak, ze ked su zasnuby, tak nedostane prstienok len zena ale aj muz a vlastne si daju zasnubne obrucky a tie nosia, ale uz to kazdy nedodrzuje, lebo je to aj drahe a naco mat dve obrucky, no nie? Inak aj ja som si zasnubak vybrala sama a sranda je, ze mam az dva (nastastie od toho isteho chlapa!) :-)
Odpovedať
katuska, moja mama mi hovorila ze u nich je taky zvyk ze sa nosili obrucky pred svadbou, teda na zasnubny nevesticka dostala rovno obrucku a nosila ju odvtedy my sme to tak ale neurobili
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslím, že obrúčky by sa mali na prst dať až v deň sobáša. ale mám známych, ktorý si na znak zasnúbenia kúpili obrúčky a nosili ich na druhej ruke asi 5 rokov. mesiac pred sobášom ich nechali vyleštiť a prestali ich nosiť. môj zásnubný prsteň sme vyberali spolu. je pekný a nebol ani moc drahý. ale po 6 rokoch som ho prestala nosiť, pretože je už celý doškrtaný (je strieborný) a povedala som drahému, že ho dám na prst až keď určí dátum svadby. ;-)
Odpovedať
ja som si snubny vyberla sama nakolko moj dra´hy nema vztah k zlatu ale tesil s az neho aj z toho ze ho nosim aj ked som ho zo zaciatku vzdy zabudala doma ;-)
Odpovedať
ja som mala snubak ako prekpvapko..tusila som to, ael skoro som spadla z noh ked polozil tu otazka:D moj drahy ma super vkus, presne taky ako mi vyhovuje...hodilo by sa mi, keby vsetko vyberal sam :D o obruckach tvrdi, ze by sa mali kupovat ako posledne a nenosit pred svadbou
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?