Môžeme nosiť obrúčky pred svadbou?

Ahojte baby :-) Chcel by som sa vás spýtať na váš názor ohľadom nosenie obrúčok pred svadbou?! U nás v rodine bol takýto zvyk už roky, takže som zostal kus zmätený a vôbec neviem akoby zareagovala moja priateľka. Prišiel čas na plánovanie svadby, takže rád by som poznal čo najviac názorov. Okrem toho by ma zaujímalo, či sa vám páčia obrúčky s kamienkami (dámske), alebo radšej klasické, lebo moja milá je nerozhodná a svoj názor nejak nevyjadrila. Pred pár dňami sme pozerali klasické obrúčky z bieleho zlata, aj sme ich skúšali, len neviem či na nich viac nevidno škrabance a pod.? Budem vďačný za každý názor, začo vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, niekde je taký zvyk, že snúbenci nosia obrúčky ako zásnubné prstene. Je to pekný zvyk. Nevidím dôvod, prečo by si ich so snúbenicou nemohol nosiť, a tým viac, keď je to u Vás v rodine tradícia. Čo sa týka kamienkov v dámskej obrúčke, je to také ženskejšie, veď aj žena je šperk pre muža. Ja osobne mám radšej obrúčky bez kamienkov. Chcem mať so snúbencom rovnaké. My sme si vybrali strieborné s vygravírovanými pruhmi po oboch stranách obrúčky a nad nimi sa nachádzajú vlnky. Ale každému sa páči niečo iné. Ak chceš hladké, nech sa páči. Škrabance môže byť vidieť aj na kamienkových, práve tam, kde nie sú. a tiež kamienky môžu vypadnúť. Dúfam, že som Ti aspoň trochu pomohla
Odpovedať
Ahoj, je to čisto len a len na vašom rozhodnutí. Pokiaľ sa vy dvaja dohodnete, že budete nosiť obrúčky aj pred svadbou a naviac je to u vás v rodine zvykom, tak prečo nie?! S kamienkami je to všelijako, počula som, že poniektoré vypadávajú, alebo sa okolo nich rýchlo usádza špina. Je to však individuálne. My máme vzorované obrúčky (podobný štýl ako v predchádzajúcom príspevku, len pruhy sú opačne), pôvodne boli pieskované, ale po pieskovaní už nie je ani stopa a to ich mám len 6 mesiacov. Do vzoru sa mi tiež zanáša špina a potom vypadajú dosť špatne. Manželova vypadá ešte horšie, nakoľko si ju vôbec nešetrí. Ak budete obrúčky nosiť, škrabance vidno tak či onak.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte som nepocula o noseni obruciek pred svadbou,ale vsad sú iné zvyky.Ale kludne ak vám to snúbenica odsuhlasi tak smelo dotoho.A obrucky s kamienkom som najprv odsudzovala,teda sa mi nepacili,ale keď som videla v zlatnictve tak som si dala aj ja jeden na obrucku.A vyzera to skvelo.Ale zalezi od vkusu ženy. :-)
Odpovedať
som este nepocula o takomto zvyku ... obrucka je prvy dar, ktory si v manzelstve darujete uz ako manzelia na znak nekonecnej lasky ... osobne by som obrucku pred svadbou nechcela nosit a to nie som ani poverciva :-) ale ak tvoju drahu ukecas, nevidim v tom problem, je to vasa vec ;-) a co sa tyka kamienkov, ... moja obrucka je velmi tenucka, na sirku ma 1mm a po 3/4 obvodu mam kamienky (kov je teda vidno len z vnutornej strany a z tej jednej zvysnej 1/4) ... obaja mame biele zlato a na muzovej uz vidno skriabance (zlato je makky kov), ... skriabancom sa clovek jednoducho nevyhne, ...
Odpovedať
Ahoj :-) Moja kamarátka nosila už s terajším manželom obrúčku rok pred svadbou. Mne to pripadalo divné, ale jej manžel to mal tiež tak zaužívané v rodine a neviem, či im to tak nekázala aj viera. On je totiž židovského vierovyznania. Ja osobne v tom problém tiež nevidím, hlavne je, aby ste sa dohodli na tom vy dvaja. Podľa mňa sa škrabancom nevyhnete a to je jedno, či budete mať hladké, obyčajné obrúčky, alebo vzorované. Poškrabe sa vám zlato, ale aj striebro a myslím, že všetky. Mne osobne sa obrúčky s kamienkami páčia.
Odpovedať
Profilova fotka
@npeter ahoj ja to pocujem prvy krat ze uz pred svadbou sa aj nosieva obrucka. Ale pokial mate taku tradiciu tak s tym jednoducho oboznam svoju priatelku a uvidis co ti nato povie
Odpovedať
@npeter tiez si neviem predstavit ze by som uz teraz nosila obrucku. No mozes jej to skusit povedat a uvidis aky nato bude mat nazor ona, mozno to prijme v pohode a bude s tym suhlasit:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@npeter môžete nosiť obaja obrúčky pred svadbou ale iba v tom prípade že sa v kostole, v chráme cirkevne zasnúbite, pretože v katolickej cirkvi sú obrúčky považované za snubné prstene :) Svadobný obrad má v katolíckej cirkvi 3 časti. Prvou je zasnúbenie (to môžete vykonať napríklad rok alebo pol roka pred vašou svadbou), druhou časťou je je myslím, že samotný sobáš ale ten je spojený s korunovaním :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?