Lesklé alebo pieskované obrúčky

Profilova fotka
Ahojte nevestičky chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti s obrúčkami, keďže sa momentálne so snúbencom rozhodujeme, či si kúpiť radšej lesklé alebo pieskované obrúčky z bieleho zlata (na pieskované som počula, že časom sa to zošúcha a atď.)... čo by ste poradili vy? ďakujem za názory :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež za chvíľku plánujem riešiť obrúčky :) len mne maminina kamoška - zlatníčka povedala že biele zlato sa časom ošúcha a potom vidno žlté, a musí sa to dávať potom raz za cca 3 roky celé "opraviť" - vraj to nejak to ródium čo je na vrchu dajú celé dolu a potom zase naspäť, a že je mäkké, tak na ňom budú vidieť škrabance... ja ale žlté nechcem, biele sa mi oveľa viac páči a hodí... tak neviem čo budem robiť, rada si vypočujem vaše názory :)
Odpovedať
Profilova fotka
@al_al Preto sme sa rozhodli pre paladium (povodne sme chceli platinu, ale to by tie prstene stali dvojnasobok toho, co teraz...)
Odpovedať
Profilova fotka
@al_al nám sa tiež viac páči biele zlato aj snubák mám z bieleho, zatiaľ je stále biely :-D tak uvidím no... :-) @mikema paladium? tak to si budem musiet nastudovat :-p
Odpovedať
Moje skúsenosti s bielym zlatom-10 rokov nosím prsteň z bieleho zlata, má pre mňa veľkú osobnú hodnotu, takže ho neskladám vôbec a stále je biely. Snubný prsteň mám kombináciu bieleho zlata s prevahou žltého, a za tých 27 dní, čo som zasnúbená a nosím ho, tak sa biele zlato "nezošúchalo" :O), snáď k takému ani nedôjde. Obrúčky budeme mať tiež kombinované, s prevahou lesklého žltého zlata, biele bude matné.
Odpovedať
ja som nosila skoro 10 rokov prstienok z bieleho zlata a vobec nezozltol...snubak mam tiez biele zlato, nosim ho denne vyse roka a stale krasne biely...co sa tyka obrucok, mam biele zlato pieskovane, pol roka ju nosim, vobec neskladam, stale ako nova :)
Odpovedať
@mikema kde ste zohnali paladiove? ci normalne mali v zlatnictve?
Odpovedať
Profilova fotka
@nanervy_2 Ahoj, normalne v zlatnictve, vo Viedni. Na Slovensku som mala zohnat aj platinove, tak som sa na to vykaslala... Ale zas ja hladam vsetko cez internet, mozno ked zajdes osobne, dozvies sa viac ;-) @lucyannmary Haha, ani ja som to predtym nepoznala... :-D
Odpovedať
@mikema no ved, som pogooglila a vyhodilo mi zlatnictvo v Cechach a v Nemecku. Platinu sme tiez pozerali, len je o dost drahsia, plus by som chcela pieskovany povrch, takze bude zrejme to zlato. to paladiove som pocula od teba prvy krat, aj ked je mozne, ze aj u nas to je, len si to treba pytat.... vyskusame, uvidime 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanervy_2 Kto vie, mozno sa to po slovensky vola inak? Po nemecky je to Palladium, tak som to tak tiez nazvala :-D Ano platina je velmi draha a paladium bolo len o kusok drahsie ako biele zlato, ale fakt len o nepatrnu ciastku... Ale keby som nemala paladium, beriem aj biele zlato. Ked vidim ludi, co maju obrucky 30 rokov, tak sa zamyslam, ze preco sa vobec nad tym zamyslam :-D :-D :-D
Odpovedať
@mikema par tem o bielom zlate uz tu je, chapem to z nich tak, ze nie je biele ako biele, niektore je rovno zmiesane, to nezltne len tak (asi pripad yukiki), potom je rodhiovane povrchovo a potom ofuknute, to je len taky oblb... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanervy_2 Jaj, tak ja by som sa spolahla na zlatnika, aspon my sme mali neskutocne dobru pani, ktora vedela o drahych kovoch asi vsetko a rozpravala sa s nami na rovinu a uprimne, teda nie stylom "chcem predat"... My sme povedali nasu najvyssiu cenu a ostali sme dokonca dost pod nou... Alebo si teda sadnut a citat do odpadnutia a potom vybrat :-D Moj zasnubny je tiez biele zlato, ale mam ho len 10 mesiacov. zdola (teda smer dlan) je uz taky matny a poskriabany, ale na vrchu sa leskne, ako prvy den! ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@mikema ahoj..mohla by som sa opytat kolko vas vysli tie vase obrucky z palladia(teda ak mozes povedat)? rozmyslame s priatelom nad palladiom alebo platinou :-) a ak by si mohla poslat foto:) a si sinimi spokojna? a mate leskle alebo tie matne? ja stale hadam a nevieme sa rozhodnut :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@macko1235 Mame matne, zatial ich nenosime, kedze svadba bude az v Juni... Stali 790 tu vo Viedni. A dostali sme k nim taku spongijku, ze ked sa zacnu lesknut, treba ich len pretriet. A zas budu matne. Inak je Palladium vraj ovela tvrdsie ako biele zlato a preto ani nestraca tak na cene. Fotku najdes asi v mojom albume... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?