Kombinované obrúčky (biele a žlté zlato) skúsenosti

Chcela by som sa opýtať či sa Vám časom neošuchala farba z obrúčky, či sa časom nezmienila farba zlatá a aké zlatníctvo odporúčate.
Odpovedať
Profilova fotka
Aby bolo biele zlato také pekné biele (v skutočnosti je trocha do žlta) a lesklé tak sa musí dávať na neho rhódium, čo je povrchová úprava...povrchové úpravy treba po čase obnovovať, záleží ako to urobia...keď je rhódium nekvalitné, tak zíde aj po roku nosenia. Žlté zlato farbu nemení...
Odpovedať
Profilova fotka
@natalushkaaa Nie je to tak. Je mnoho sposobov vyroby bieleho zlata, rodiovanie je len jedna z moznosti. Odporucam Jana Machovcaka, on Vam vsetko vysvetli, v nasej sirokej rodine mame od neho asi uz 8 parov obrucok ;-D
Odpovedať
@sonnenshein súhlas, aj nám vysvetlil, ako je to s bielym zlatom. Obrúčku od neho nosím rok a pol a biele zlato je stále biele, nenastala nijaká zmena.
Odpovedať
Nejaky kontakt na toho pána? A odkiaľ je? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein možno sú aj nejaké iné spôsoby, ja sa rada naučím, keďže pracujem v zlatníctve ale vo väčšine zlatníctiev to je takto ako som písala...ak majú kvalitné rhódium, tak to neschádza ale sú aj také zlatníctva, kde to zíde veľmi rýchlo...určite sa treba spýtať priamo v zlatníctve, kde sa budú obrúčky riešiť ako to majú oni konkrétne...
Odpovedať
Profilova fotka
@natalushkaaa Nech sa paci: Biele zlato získavame pridaním niklu mangánu, železa alebo paládia. Môže byť vytvorené pridaním niklu. Takéto biele zlato farbu nemení, niektorí ľudia sú však na nikel alergickí. Biele zlato vytvorené bez použitia niklu sa pokrýva vrstvou striebristého kovu ródium. Túto vrstvu je potrebné opakovane nanášať, zvyčajne každých 18 mesiacov, ináč šperk šedne. http://www.biele-zlato.sk/ @3lienka7 Najdete ho medzi pro na tejto stranke, alebo si zadajte do google jeho meno. Je z Cadce, ale predajnu ma aj v Bratislave.
Odpovedať
Profilova fotka
No dievčatá, ako tak čítam, tak na p. Machovčáka som tu našla len samé chvály. :-) vo viacerých príspevkoch na fóre. Takže ďakujem za tip na obrúčky, ešte to máme aj blízko, a ak je naozaj taký, ako som sa tu dozvedela, bude isto spokojní ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein o takomto spôsobe viem, nič nové som sa nedozvedela...ale aj tak vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@natalushkaaa Trosku si protirecis. Ked vies o tychto sposoboch, preco potom tvrdis, ze sa na biele zlato musi davit rodium, ked nemusi? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein neprotirečím si 😀 a ani tebe...napísala som svoje skúsenosti, kedže pracujem v zlatníctve. napísala som, ako to funguje u nás a takisto vo väčšine zlatníctiev, s ktorými mám ja skúsenosti...my máme na všetkých šperkoch z bieleho zlata rhódium, preto som sa ani nehádala ak sú aj nejaké iné spôsoby výroby bieleho zlata...tiež som napísala, že sa rada niečo naučím v tomto smere...ale to čo si mi skopírovala, tak to vôbec nie je vysvetlený spôsob výroby bieleho zlata...je tam len iné zloženie bieleho zlata, preto som písala, nech to každý rieši v danom zlatníctve kde si chce dať robiť obrúčky...nie všade je to rovnaké...my dávame napr 0,5% niklu a pýtam sa aj zákazníkov ak sú alergickí,nech teda volia inú alternatívu...tiež ich upozorním, že biele zlato je rhódiované, a že po čase to schádza...to je celé...mám zásnubný prsteň z iného zlatníctva, nosím ho cca rok a už z neho schádza rhódium a nikto ma na to v danom zlatníctve neupozornil...viem, že odtiaľ už by som nekupovala...dobre a už to neriešme...pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
@natalushkaaa Moj zasnubny je z presne urcenej zluceniny zlteho Zlata, palladia, platiny, a velmi maleho podielu striebra. Bez rhodia. Vdaka tomu sa mu nebude menit farba. Celkovo sa biele zlato da vyrobit zmiesanim roznych druhov kovov, obvykle prave tych menovanych, ale je cca 40 roznych moznych kombinacii. Aj tebe pekny den :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?