Biele zlato vs ocel

Viem, ze sa tu uz mnoho popisalo, ale stale sa neviem rozhodnut a zvazujem pre a proti, mame najvyssi cas objednat obrucky. Prosim poradte, s cim ste spokojne? Odkial ste objednavali? Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petronelllka my sme síce ešte nevybrali, ale môžem ti napísať len jedno čo som si všimla na známych a čo mi povedala aj jedna pani v zlatníctve... biele zlato má povrch ako striebro, čiže sa rýchlo oškrabe a potom to vyzerá ako keby si mala len nejaký kus bižutérie na ruke a to som videla už u 2 neviest čo mali obrúčku len pár mesiacov, ale nosili ju každý deň (nie len príležitostne ako niektorí) vyzerá to veľmi škaredo a v zlatníctve mi aj tá pani povedala, že ak už niekto kúpi biele zlato, tak ak chce, aby vyzerala stále dobre, tak chodia si dávať aj 2-3x do roka robiť tú povrchovú úpravu bieleho zlata, aby to vyzeralo ako keď ich kúpili:)
Odpovedať
Objednali sme ocel lebo: Obaja pracujeme rukami, ocel je pevnejsia, odolnejsia. Farba nie je biela, ale je stala. Cena je prijatelnejsia (sme to vykompenzovali diamantami) Prsten je nelepeny, ale z jedneho kusu. Ja chemicky stala, teda nereaguje s potom a kozou. (antialergenna) Co je nevyhoda to je, ze velkost sa uz neda upravit a ak ak by na nu nieco velmi tazke velmi nestastne spadlo tak pukne, kym zlato strati tvar. Ale uz som pocula o pripade, ze niekomu prsten z ocele zachranil takto prst. No a potom ho netreba vypilovat. A ludia (hlavne starsi) nejako nechcu akceptovat ocel ako vhodny material na obrucky. Na prstene cakam. Mali by dojst za par tyzdnou. Objednavala som damaskovu ocel z ciech.
Odpovedať
@petronelllka ahoj, my máme oceľ, obrúčky nosíme, mažzel ju dokonca ani nedá dolu z prsta a stále sú krásne, takže za nás oceľ ÁNO :)
Odpovedať
My máme ocelové obrúčky,objednala som ich z už vyššie uvedených dôvodov,ale nikde sa nepíše,že je na nich vidno každý škrabanec,teda aspoň na tej mojej. Mám ju stále, a pritom som doma na materskej. Ale možno to stačí vyleštiť, neviem :-S
Odpovedať
deli06 niekde som citala, ze ano aj u ocele sa leskle zmatnie a matne sa trosku zlesti casom. Ano da sa to znova prelestit esp. zmatniet. My mame celozivotny servis na ne. Lebo po par desiatkach rokov sa vzor osucha. Tak ich potom leptaju znova. Ale to mas tak so vsetkym, aj zlato, aj striebro, aj ocel, aj paladium, aj wolfran sa musi osetrit. A cim lesklejsie tym viac vidiet skrabance :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@petronelllka my mame z bieleho zlata, dali sme si ich vyrobit od jednej pani zlatnictvo v Samorine a mozem odporucit. mame polovicu prstienkov matnu a polovicu lesklu.nosime ich kazdy den.a cena bola na biele zlata podla mna primerana..a tiez si myslim ze kazdy kov sa casom, rokmi osucha a je nanom vidno znamky nosenia ale ved to je normalne nikto nemoze cakat ze obrucky budu aj po 20 rokoch take ako na svadbe :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?